Gülben Ergen'in eski eşi Erhan Çelik'e 2 yıl hapis cezası verildi

Gülben Ergen'in olaylı bir şekilde boşandığı eşi Erhan Çelik arasında devam eden davalardan birisi daha sonuçlandı. Erhan Çelik mahkeme sonrası 'kişilerin özel hayatına ilişkin görüntüleri hukuka aykırı olarak ifşa etmek' suçundan 2 yıl cezaya çarptırıldı.

GülbenErgen'in şikayeti üzerine, açılan davada mahkeme, 'kişilerin özel hayatına ilişkin görüntüleri hukuka aykırı olarak ifşa etmek' suçundan Erhan Çelik'e 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirdi. Mahkeme, Erhan Çelik'in 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına da hükmetti.

Erhan Çelik bir dönem TRT 1 ana haber sunuculuğu yaptı.
Erhan Çelik bir dönem TRT 1 ana haber sunuculuğu yaptı.

Erhan Çelik'in sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflar nedeniyle GülbenErgen'in şikayeti üzerine, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik hakkında "Zincirleme suretiyle özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" suçundan 2 buçuk yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Gülben Ergen ve Erhan Çelik 2016 yılında boşandı.
Gülben Ergen ve Erhan Çelik 2016 yılında boşandı.

İstanbul Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Gülben Ergen'in avukatı Emek Emre ve Erhan Çelik'in avukatı Zühal Akbel katıldı. Mahkeme davanın karar bağlandığını belirterek, Erhan Çelik'e 'kişilerin özel hayatına ilişkin görüntüleri hukuka aykırı olarak ifşa etmek' suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi yapan mahkeme cezayı önce 1 yıl 8 aya indirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >