Günlük yaşamdan esinlenen 'Uzay gemisi' tasarımları

Günlük yaşantıdan ilham alan sanatçıdan 'Uzay gemisi' tasarımları.
Günlük yaşantıdan ilham alan sanatçıdan 'Uzay gemisi' tasarımları.

Yazılım mühendisi bir sanatçı olan Eric Geus, hayata dair her şeyden ilham aldığı tasarımları için oldukça iddialı. Başarılı sanatçı, takipçilerinin de kendisi gibi hayal kurmaları ve sanat yapmak için mutlaka hayal dünyasına dahil olmaları gerektiğini söylüyor.

Yazılım mühendisi ve başarılı sanatçı Eric Geus ilhamını uzakta değil, hayatının tam içerisinden alıyor. Çevresinde, yaşam alanında ve hatta evinde bulduğu eşyalarını muhteşem birer uzay gemisi tasarımına dönüştüren Geus, bunun için konserve açacağından oyun kumandasına kadar her şeyi kullanıyor. Gülümseyerek söylemeliyiz ki; sizin sıradan gördüğünüz her şey, Eric'in zihninde bir roket olabilir.

Hazırsanız, sıradanlıklardan uzaklaşıp yaratıcılığın zirvesine çıkan bu eşsiz tasarımları sıralayalım.

  • Eric, kendi hayal dünyasına herkesin dahil olmasını ve yine, herkesin kendi gibi hayal kurmasını tavsiye ediyor.

"Uzay gemileri ejderhalar gibidir"

Hayal dünyasının genişliği ile övünen ve bunu sık sık dile getiren Eric, uzay gemileri için "Onlara istediğin gibi bakmak için özgürsün, ama seni nasıl hissettirecekleri en önemli şey" diyor.

  • "Orijinal ama tanıdık bir tasarıma sahip olmaya çalışmak, kesinlikle en zor kısımdır. İlham almak için çok iyi tasarımlar olsa da, en önemlisi benzersiz bir şey bulmaya çalışmak ve ben bunu yapıyorum. Pek çok eskiz hazırlıyorum; ancak yeterince yaratıcı bulmuyorsam çalışmaya hemen son veriyorum."

Başarılı sanatçı hakkında detaylı bilgi almak ve çalışmalarını görmek için Instagram adresini de ziyaret edebilirsiniz.

İlham kaynağı Star Wars

                                    "1997 yılında Star Wars ile tanıştığımdan beri legolardan uzay gemisi tasarlıyorum" diyor Eric ve şunları ekliyor:"Ben dev bir bilim kurgu ve fantezi hayranıyım ve genellikle kendimi hayal kurarken buluyorum. Etrafımdaki dünyayı kendi dünyama dönüştürüyorum. Çoğu zaman Moebius, Ralph Mcquarrie, Chris Foss, Syd Mead ve diğerleri gibi büyük bilim kurgu sanatçılarından ilham alıyorum."
İlham kaynağı Star Wars "1997 yılında Star Wars ile tanıştığımdan beri legolardan uzay gemisi tasarlıyorum" diyor Eric ve şunları ekliyor:"Ben dev bir bilim kurgu ve fantezi hayranıyım ve genellikle kendimi hayal kurarken buluyorum. Etrafımdaki dünyayı kendi dünyama dönüştürüyorum. Çoğu zaman Moebius, Ralph Mcquarrie, Chris Foss, Syd Mead ve diğerleri gibi büyük bilim kurgu sanatçılarından ilham alıyorum."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >