Darülaceze sakinlerine eksiksiz bir yaşam alanı sunuyor

Darülaceze'yi ziyaret etmeyi unutmayın.
Darülaceze'yi ziyaret etmeyi unutmayın.

Darülaceze sakinleri için her imkanı sunuyor. Özellikle rehabilitasyon için kurulan atölyelerde, fiziksel engelli olmak üzere 150'den fazla kişi resim, seramik, dokuma alanlarında çalışmalar üretiyor. Her sakinle tek tek ilgilenen kurum onların yaptığı çalışmaları sergileyerek birçok kişiye ulaşmasını sağlıyor.

Sultan 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 124 yılda yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlayan Darülaceze'de, misafirlere eksiksiz bir yaşam alanı sunulmaya çalışılıyor. Darülaceze Başkanlığı'nın 30 dönümlük yerleşim yerinde, başkanlık binası, poliklinik binası, çocuk yuvası, 7 adet aceze binası, iş ocakları, soğuk hava depoları, çamaşırhane ve mutfak bulunuyor.

Kurum bünyesinde rehabilitasyon için kurulan atölyelerde ise el emeği göz nuru çalışmalar yapan sakinler, başarılı eserler ortaya çıkarıyor.

GZT olarak ziyaret ettik

GZT ekibi olarak Darülaceze'yi ziyaret ettik. Kurum bünyesindeki çalışmaları inceledik. Basın danışmanının rehberliğinde kuruma dair bilgiler alarak, oradaki sakinlerin hangi etkinlikleri yaptığını, nelerle meşgul olduklarını gördük.

Ayrıca ekip olarak Darülaceze'nin içinde kocaman bir şehir olduğunu ve göründüğünden çok fazla etkinliği, işlevi içinde barındırdığını öğrendik. Yaşlılarla sohbetimiz sırasında onların mutlu olduğunu ve ziyaretçileri her daim beklediklerini gördük.

Kurum bünyesinde rehabilitasyon merkezinde el emeği ürünler ortaya çıkıyor.
Kurum bünyesinde rehabilitasyon merkezinde el emeği ürünler ortaya çıkıyor.

YouTube kanalımızı takipte kalın

Türkiye'nin en yaşlı Youtuber'ını Darülaceze çatısı altından GZT.com olarak çıkaracağız. Renkli anların yaşandığı çekimler tamamlandı ve kurgu sürecinin ardından GZT Youtube kanalında olacak. Kanala abone olmanız için linki aşağıya bırakıyorum. Abone olup, bildirimleri anında almak için zile basmayı unutmayın. Linki aşağıda;

https://www.youtube.com/channe...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >