Harika bir hikaye: Afrika kabilesine ilk kez bir karikatür gösterilirse

genel
genel

Animasyon şirketi PowToon'un, İlk kez animasyon izlettiği Tanzanya'daki yerli halkın, tepkileri görülmeye değerdi.

Çocuklar için animasyon evrensel bir dildir. Çocuğa hangi dilde animasyon videoyu izletirsiniz izletin, bir şekilde yine mesajı alıp kıkırdayarak gülecektir.

Herkesin kendi animasyon videolarını ve sunumlarını oluşturmasına izin veren yazılımın kurucusu PowToon’dan bir grup, Tanzanya'daki yerli halka ilk kez animasyon izletmek için Afrika’nın en uzak kavmine gitti.

PowToon CEO'su Ilya Spitalnik, COO Daniel Zaturansky ve Pazarlama Müdürü Talia Finnakar teknolojik açıdan izole olan ve daha önce hiç karikatür görmemiş olan Hadzabe Kabilesi ile bir araya geldi.

Animasyon ve kahkaha: Evrensel dillerdir

PowToon CEO’su IIlya Spitalnik, "... Karikatürlerin Mickey Mouse'u izleyerek büyümüş olup olmamanızdan bağımsız olarak sınırlar ve kültürler arasındaki herkes tarafından içgüdüsel olarak anlaşılan temel bir iletişim şekli olduğunu kanıtladık. Ancak bunun ötesinde, coğrafi olarak birbirimizden ne kadar uzakta olursak olalım, insanlar birbirine bağlı olabileceğini, kahkahanın gücünün ve biraz açık fikirliliğin bizi bir araya getireceğini öğrendik "dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >