Heath Ledger'den Joaquin Phoenix'e: Joker'in tarihsel değişimi

Joker'in kendi hikayesinin temel alındığı ilk filminde başrolü oynayacak isim Joaquin Phoenix oldu.
Joker'in kendi hikayesinin temel alındığı ilk filminde başrolü oynayacak isim Joaquin Phoenix oldu.

Batman çizgi roman serisinin sinema evrenine kazandırdığı en karizmatik kötülerin başında Joker gelir. Özellikle Batman Dark Knight filminde fiyakalı kaybedişi ve fikirlerinin arkasında sağlam duruşuyla bir kötünün aslında ne kadar sevilebileceğini gösteren Joker, tarih sahnesine çıktığı ilk günden itibaren 10'larca usta oyuncu tarafından seslendirildi, oynandı ve hatta çizildi. Joaquin Phoenix'in başrol olacağı yeni 'Joker' filminin fragmanı sıcaklığını korurken, gelin hep birlikte Joker'in tarihsel değişimine bir göz atalım.

Sahi insanlar neden kötüyü sever ki?

Hiç bir 'Kötü' senin kadar sevilmedi: Joker

Sıradan bir çizgi roman karakteri olarak tanımlanamayacak derinliğe sahip fenomen. ''Anarşi gördükleriniz değildir ,inandıklarınız hiç değildir...'' mottosunun insanı. kaos teorilerinin pratiğe dökülmüş, etten kemikten yansıması. Batman'ın en büyük düşmanı olarak nitelendirilebilecek kadar sığ değil, nedensiz şiddetin, vandalizm'in, otoritenin sağladığı kurumsallaşmış tüm değerlerin sadece kaos için yer ile yeksan edilmesi isteğinin uzun uzun tartışılmasını sağlayacak kadar derin

Bize 'iyiolmak' kavramının farklı boyutlarını da öğreten bu kahramanımıza hayat veren unutulmaz aktörleri sizler için hazırladık.

Heath Ledger - The Dark Knight (2008)

                                    
                                    
                                    
                                    Diğer yapılmış tüm Batman filmlerinden sıyrılarak Batman’in kendine has çizgi roman temelli dünyasını Christopher Nolan’ın dehasıyla birleştiren ve sosyolojik kimliğe büründüren filmin en önemli unsuru, tabii ki Joker’in suç ve insanın doğası üzerine sosyolojik ve psikolojik yaklaşımları oluyor. Joker rolünü hakkıyla yerine getiren Heath Ledger, maaleseftir ki intihar ederek sinema tarihinin altın isimlerinden birine dönüştüğü filmin etkilerini göremeden aramızdan ayrıldı.
Heath Ledger - The Dark Knight (2008) Diğer yapılmış tüm Batman filmlerinden sıyrılarak Batman’in kendine has çizgi roman temelli dünyasını Christopher Nolan’ın dehasıyla birleştiren ve sosyolojik kimliğe büründüren filmin en önemli unsuru, tabii ki Joker’in suç ve insanın doğası üzerine sosyolojik ve psikolojik yaklaşımları oluyor. Joker rolünü hakkıyla yerine getiren Heath Ledger, maaleseftir ki intihar ederek sinema tarihinin altın isimlerinden birine dönüştüğü filmin etkilerini göremeden aramızdan ayrıldı.
Jack Nicholson - Batman (1989)

                                    
                                    
                                    
                                    Tim Burton’ın karanlık ve büyüleyici dehasını çizgi roman serilerinin atmosferi ile mükemmel bir şekilde sentezleyen 1989 yapımı filmin Joker’i, çoğu DC fanatiği tarafından sinema  tarihin en başarılı Joker’i olarak yorumlanıyor. Zaman zaman Heath Ledger ile kıyaslanmaya gidilse de Jack Nicholson, sinematik evrenin en başarılı Joker’i demek doğru olacaktır. Bu arada Dark Knight Returns ve Tim Burton Yapımı Batman’in birbirinden son derece farklı bir yapıya dayandığını ve kulvar olarak farklı alanlara hitap ettiğini hatırlatmak gerekiyor.
Jack Nicholson - Batman (1989) Tim Burton’ın karanlık ve büyüleyici dehasını çizgi roman serilerinin atmosferi ile mükemmel bir şekilde sentezleyen 1989 yapımı filmin Joker’i, çoğu DC fanatiği tarafından sinema tarihin en başarılı Joker’i olarak yorumlanıyor. Zaman zaman Heath Ledger ile kıyaslanmaya gidilse de Jack Nicholson, sinematik evrenin en başarılı Joker’i demek doğru olacaktır. Bu arada Dark Knight Returns ve Tim Burton Yapımı Batman’in birbirinden son derece farklı bir yapıya dayandığını ve kulvar olarak farklı alanlara hitap ettiğini hatırlatmak gerekiyor.
Jared Leto - Suicide Squat (2016)

                                    
                                    
                                    
                                    Dc severler tarafından başarısız bulunan ancak vizyon anlamında fena iş çıkarmayan uyarlama filmin başrollerinden Jared Leto, Joker'i bambaşka bir bakış açısıyla sunan filmde, eleştirilerin odağı olsa da hatrı saylır bir başarı gösteriyor. Thirty Seconds To Mars'ın başarılı solisti Leto, oyunculuk anlamında da kendini kanıtlamış isimlerin başında yer alıyor.
Jared Leto - Suicide Squat (2016) Dc severler tarafından başarısız bulunan ancak vizyon anlamında fena iş çıkarmayan uyarlama filmin başrollerinden Jared Leto, Joker'i bambaşka bir bakış açısıyla sunan filmde, eleştirilerin odağı olsa da hatrı saylır bir başarı gösteriyor. Thirty Seconds To Mars'ın başarılı solisti Leto, oyunculuk anlamında da kendini kanıtlamış isimlerin başında yer alıyor.
Troy Baker - Batman: Arkham Origins (2013)

                                    
                                    
                                    
                                    Troy Baker tarafından seslendirmesi yapılan karakter, Batman: Arkham Origins oyunun başarısına büyük bir katkı sağladı.
Troy Baker - Batman: Arkham Origins (2013) Troy Baker tarafından seslendirmesi yapılan karakter, Batman: Arkham Origins oyunun başarısına büyük bir katkı sağladı.
John DiMaggio - Batman: Under the Red Hood (2010)

                                    
                                    
                                    
                                    Batman'le ilgili yapılan en başarılı animasyon filmi kabul edilen Batman: Under the Red Hood'da John DiMaggio'nun efsane performansı Joker karakterinin unutulmazı arasında yer almasını sağladı. Hatta 8.1 IMDb puanı ile listede üst sıralarda yer alıyor.
John DiMaggio - Batman: Under the Red Hood (2010) Batman'le ilgili yapılan en başarılı animasyon filmi kabul edilen Batman: Under the Red Hood'da John DiMaggio'nun efsane performansı Joker karakterinin unutulmazı arasında yer almasını sağladı. Hatta 8.1 IMDb puanı ile listede üst sıralarda yer alıyor.
Cameron Monaghan - Gotham (2014'ten beri)

                                    
                                    
                                    
                                    Shameless dizisiyle oyunculuk kariyerine başlayan ve burada adından söz ettirmeyi başaran Cameron Monaghan, Batman'in TV serisi Gotham'da Joker'e hayat veren isim oldu.
Cameron Monaghan - Gotham (2014'ten beri) Shameless dizisiyle oyunculuk kariyerine başlayan ve burada adından söz ettirmeyi başaran Cameron Monaghan, Batman'in TV serisi Gotham'da Joker'e hayat veren isim oldu.
Cesar Romero - Batman TV Series (1966 -1968)

                                    
                                    
                                    
                                    Dönemin ilk televizyon uyarlamalarında günümüz Joker’ine hayat vererek karakterin temelini oluşturan Cesar Romero, çoğu Batman fanatiğinin saygı duyduğu bir isim.
Cesar Romero - Batman TV Series (1966 -1968) Dönemin ilk televizyon uyarlamalarında günümüz Joker’ine hayat vererek karakterin temelini oluşturan Cesar Romero, çoğu Batman fanatiğinin saygı duyduğu bir isim.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / WWW.EONLİNE.COM