Hem evinin hem köyünün "Hükümet kadını" yaptığı işlerle erkeklere taş çıkartıyor!

Özcan Meriç
Özcan Meriç

2 çocuk annesi köy muhtarı, "Kadının gücü"nü bir kez daha kanıtlıyor. Elinden her iş gelen köy muhtarı, köyün erkeklerine taş çıkartıyor.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Altınyazı köyünün kadın muhtarının elinden her iş geliyor.

Ev işlerinin yanı sıra, yaptığı işlerle herkesi şaşırtan 2 çocuk annesi muhtar Özcan Meriç, adeta erkeklere taş çıkartıyor.

"Elinin hamuruyla erkek işine karışmak" deyimi rafa kalktı!
Köyündeki işlerin ilerlemediğini fark eden 52 yaşındaki Özcan Meriç, "Elinin hamuruyla erkek işine karışıyor" sözlerine aldırmayıp 2014 yılında yapılan seçimlerde muhtar adayı oldu. 3 yıl önce göreve geldiği günden bu yana yaptığı işlerle köy halkının beğenisi kazanan Meriç, önümüzdeki seçimde tekrar aday olmayı hedefliyor.
"Elinin hamuruyla erkek işine karışmak" deyimi rafa kalktı! Köyündeki işlerin ilerlemediğini fark eden 52 yaşındaki Özcan Meriç, "Elinin hamuruyla erkek işine karışıyor" sözlerine aldırmayıp 2014 yılında yapılan seçimlerde muhtar adayı oldu. 3 yıl önce göreve geldiği günden bu yana yaptığı işlerle köy halkının beğenisi kazanan Meriç, önümüzdeki seçimde tekrar aday olmayı hedefliyor.
Bir yandan ev işlerini hallediyor
Traktör kullanarak eşine yardım eden Meriç, köy işlerinin dışında ev işlerinin de üstesinden gelmeyi başarıyor. Muhtarlık görevinde ise bilgisayarın başında oturan Meriç, köy halkının sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.
Bir yandan ev işlerini hallediyor Traktör kullanarak eşine yardım eden Meriç, köy işlerinin dışında ev işlerinin de üstesinden gelmeyi başarıyor. Muhtarlık görevinde ise bilgisayarın başında oturan Meriç, köy halkının sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.
"Yorulsam da yaptığım işten mutlu oluyorum"
Ev işleriyle muhtarlık görevini birlikte yürütmenin zor olduğunu söyleyen Meriç, "Göreve başlayalı 3 yıl oldu. Köyümüzde yıllardır giderilmeyen eksiklerimiz vardı. Kanalizasyon, yol, mezarlığımızda, çöp konusunda yetersiz olduğumuz konular var ama kısa zamanda toparlayacağız. İlk seçildiğimde köydeki erkeklere zor geldi. ‘Köyde erkek mi bitti. Muhtarlık yapabilir mi? Gece bir sorun olursa jandarmayla bağlantıya geçebilir mi?’ gibi şüpheler oldu. Hiçbir konuda sıkıntı çekmedim. Eşim bana çok yardımcı oldu. Gecenin saat kaçı olursa olsun ama jandarma ama köy içindeki bir olayla sürekli birebir temasa geçtik. Çocuklarımla ilgilenmek, tarla bahçe işleriyle, hayvanlarla uğraşmak zor; ancak yaşlı bir kayınvalidem var, bu daha büyük bir sorumluluk benim için. Ayrıca köyün işleri var. Yoruluyorum zamanla; ama eve geldiğimde yaptığım işten dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.
"Yorulsam da yaptığım işten mutlu oluyorum" Ev işleriyle muhtarlık görevini birlikte yürütmenin zor olduğunu söyleyen Meriç, "Göreve başlayalı 3 yıl oldu. Köyümüzde yıllardır giderilmeyen eksiklerimiz vardı. Kanalizasyon, yol, mezarlığımızda, çöp konusunda yetersiz olduğumuz konular var ama kısa zamanda toparlayacağız. İlk seçildiğimde köydeki erkeklere zor geldi. ‘Köyde erkek mi bitti. Muhtarlık yapabilir mi? Gece bir sorun olursa jandarmayla bağlantıya geçebilir mi?’ gibi şüpheler oldu. Hiçbir konuda sıkıntı çekmedim. Eşim bana çok yardımcı oldu. Gecenin saat kaçı olursa olsun ama jandarma ama köy içindeki bir olayla sürekli birebir temasa geçtik. Çocuklarımla ilgilenmek, tarla bahçe işleriyle, hayvanlarla uğraşmak zor; ancak yaşlı bir kayınvalidem var, bu daha büyük bir sorumluluk benim için. Ayrıca köyün işleri var. Yoruluyorum zamanla; ama eve geldiğimde yaptığım işten dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >