Hülya Avşar'ın skandal sözlerine RTÜK'ten büyük ceza

genel
genel

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, geçtiğimiz hafta televizyon programında evlilikle ilgili skandal sözleri nedeniyle Hülya Avşar'ın programına ceza kesti.

Star TV ekranlarında yayınlanan programda Hülya Avşar'ın geçtiğimiz hafta evlilik ile ilgili skandal sözlerini RTÜK affetmedi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bu programa en üst seviyeden ceza kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından gerçekleştirilen "Üst Kurul toplantısı"nda, "güncel programlarda soruşturulması mümkün olan hususlar araştırılmaksızın, insan onurunu zedeleyici ve aileyi sarsıcı programlara ağır yaptırımlar uygulanması" kararlaştırıldı.

RTÜK tarafından, milli ile manevi değerlerin, genel ahlakın ve ailenin korunması dikkate alınarak, Star TV'de yayınlanan "Bir Hülya Avşar Sohbeti" isimli sohbet programında, sunucu Hülya Avşar'ın ahlak dışı ifadelerini birçok kez tekrarladığı belirlendi.

'Ailenin korunması ilkesine aykırı'

Hürriyet'in haberine göre, programda, "ahlak dışı bir durumun zorunluluk olarak ifade edilmesi" dikkate alınarak, "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmü kapsamında televizyon kanalına tavandan müeyyide uygulaması kararlaştırıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >