Hülya Koçyiğit: 'Ekranlara dönüyorum'

Hülya Koçyiğit.
Hülya Koçyiğit.

Yeşilçam'ın efsane ismi Hülya Koçyiğit Beyoğlu Belediyesi tarafından Dünya Kanser Günü nedeniyle düzenlenen söyleşi programına katıldı. Koçyiğit sevenlerine ekrana döneceğinin müjdesini verdi.

Usta sanatçı Hülya Koçyiğit, Beyoğlu Belediyesi tarafından Dünya Kanser Günü nedeniyle düzenlenen söyleşi programının konuğu oldu. Akciğer kanserine yakalanan ve kanseri yenen Türk sinemasının usta ismi Koçyiğit soruları yanıtladı. ''Hülya Koçyiğit'le Hayata Dair" adlı söyleşi programının moderatör koltuğuna ise Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin İbrahim Kocatürk oturdu.

Koçyiğit kanserle mücadele etmiş ve kazanmıştı.
Koçyiğit kanserle mücadele etmiş ve kazanmıştı.

'Kanser tedavisi mümkün bir hastalık'

  • Koçyiğit, 'Her insanın başına gelebilecek bir hastalık kanser. Ama genellikle kanserden çok korkuyor herkes. Halbuki ben bir örneğim. Erken teşhis kanserden kurtarıyor. O nedenle ülkemizde bu anlamda çok güçlü doktorlarımız var. Her biri branşının dehası. Gerçekten Türk hekimlerine destek olmak gerekiyor. Özellikle kadınların da her sene mutlaka kontrolden geçmeleri gerekiyor. Aksi takdirde iş işten geçmiş oluyor. Hep ihmal yüzünden. Kanser hastalarına umudunu kaybetmemelerini söylüyorum çünkü tedavisi mümkün olan bir hastalık. Ne yazık ki benim kızım da meme kanseri geçirdi. Bütün mesele kanserde erken teşhis. Sağlık her şeyden daha değerli" dedi. Hülya Koçyiğit'in kızı Gülşah Alkoçlar'a geçtiğimiz yıllarda kanser teşhisi konulmuştu.

Hülya Koçyiğit'in kızı Gülşah Alkoçlar ve damadı Ender Alkoçlar.
Hülya Koçyiğit'in kızı Gülşah Alkoçlar ve damadı Ender Alkoçlar.

Ekranlara dönüyor

Usta oyuncu, sinemayı çok özlediğini söyleyerek ekranlara döneceğinin müjdesini verdi. TRT 2 kültür sanat kanalında sinema söyleşileri yapacağını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >