Hülya Koçyiğit’in yeri doldurulması imkansız 8 güçlü filmi

Gökçe Çiçek filminden bir set karesi

Hülya Koçyiğit; 65 yıllık kariyerine 100'den fazla film sığdırdı. Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alanda en çok ödül alan sanatçısı oldu. Peki bunu hangi filmleriyle sağladı?

Sinemaya başladığında 16 yaşında bir konservatuar öğrencisiydi. İlk filmiyle Berlin'den ödül alıp ülkesinin en meşhur ismi oluverdi. Sonrası onun için hep başarıyla devam etti.

65 yıllık kariyerine 100'den fazla film sığdıran Hülya Koçyiğit, elde ettiği başarılar ile sinemanın ulusal ve uluslar arası alanda en çok ödül kazanan tek Türk sanatçısı olma unvanına da erişti.

Elbette 8 sayısı az kalır fakat, en çok dikkat çeken ve ilgi gören filmlerinden bazılarını sizler için derlemek istedik:

Susuz Yaz

                                    
                                    
                                    Film, Koçyiğit'in rol aldığı ilk film ve Türk sinemasının uluslararası alanda ödül alan ilk filmidir. Altın Ayı ödülünü kazanan bu yapım çekildiğinde sanatçı, henüz 16 yaşında bir konservatuar öğrencisiydi.
Susuz Yaz Film, Koçyiğit'in rol aldığı ilk film ve Türk sinemasının uluslararası alanda ödül alan ilk filmidir. Altın Ayı ödülünü kazanan bu yapım çekildiğinde sanatçı, henüz 16 yaşında bir konservatuar öğrencisiydi.
Gelin

                                    
                                    
                                    Bu film, köy temalı 3 seri halinde çekilen filmlerin ilkidir. Koçyiğit, bir köy gelinini temsil etmekteydi. Hikayede bir annenin, oğlunun sağlığı için var olan töre vb. katı kanunlara karşı çıkışı aktarılıyordu.
Gelin Bu film, köy temalı 3 seri halinde çekilen filmlerin ilkidir. Koçyiğit, bir köy gelinini temsil etmekteydi. Hikayede bir annenin, oğlunun sağlığı için var olan töre vb. katı kanunlara karşı çıkışı aktarılıyordu.
Düğün

                                    
                                    
                                    Köy temalı serilerin 2. filmidir. Filmde 'kurban etme' teması işlenmişti. Hikayenin temeli, başlık parası ve çocuk yaşta evlendirilmek üzerine kuruluydu.
Düğün Köy temalı serilerin 2. filmidir. Filmde 'kurban etme' teması işlenmişti. Hikayenin temeli, başlık parası ve çocuk yaşta evlendirilmek üzerine kuruluydu.
Diyet

                                    
                                    
                                    
                                    3 serinin son filmidir. Filmlerin tamamında başrol tek başına kendisidir. Bu film de işçi sınıfının sorunlarına değinilmiştir. Filmi buradanizleyebilirsiniz.
Diyet 3 serinin son filmidir. Filmlerin tamamında başrol tek başına kendisidir. Bu film de işçi sınıfının sorunlarına değinilmiştir. Filmi buradanizleyebilirsiniz.
Gökçe Çiçek

                                    
                                    Filmin başrolü Hülya Koçyiğit ve Serdar Gökhan'dır. Bu film, ikilinin birlikte rol aldığı ilk ve tek filmdir.
Gökçe Çiçek Filmin başrolü Hülya Koçyiğit ve Serdar Gökhan'dır. Bu film, ikilinin birlikte rol aldığı ilk ve tek filmdir.
3 Arkadaş

                                    
                                    
                                    Koçyiğit bu filmde görme engelli bir genç kızı canlandırıyordu. Kendisine, Kadir İnanır, Müşfik Kenter ve Halit Akçatepe eşlik ediyordu. Aynı yapımın yıllar sonra dizi versiyonu da yapılmıştı. Filmi buradan izleyebilirsiniz.
3 Arkadaş Koçyiğit bu filmde görme engelli bir genç kızı canlandırıyordu. Kendisine, Kadir İnanır, Müşfik Kenter ve Halit Akçatepe eşlik ediyordu. Aynı yapımın yıllar sonra dizi versiyonu da yapılmıştı. Filmi buradan izleyebilirsiniz.
Hıçkırık

                                    
                                    
                                    Filmde Hülya Koçyiğit başrolü, Kartal Tibet ve Ediz Hun ile birlikte paylaşıyordu. Bir romandan uyarlamasıdır.
Hıçkırık Filmde Hülya Koçyiğit başrolü, Kartal Tibet ve Ediz Hun ile birlikte paylaşıyordu. Bir romandan uyarlamasıdır.
Son Hıçkırık

                                    
                                    Hülya Koçyiğit filmde başrolü Kartal Tibet ile paylaşıyordu. Hıçkırık romanından uyaralanan Hıçkırık filminin devamı olarak da görülebilir.
Son Hıçkırık Hülya Koçyiğit filmde başrolü Kartal Tibet ile paylaşıyordu. Hıçkırık romanından uyaralanan Hıçkırık filminin devamı olarak da görülebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >