İftar sonrası midenizi rahatlatacak ev yapımı içecek tarifleri

Sağlıklı içecek
Sağlıklı içecek

İftar sonrası mide sorunu yaşayanlara müjde! Sizin için içecek tarifi önerilerimiz var

Ramazan ayının en yaygın sorunlarındandır mide rahatsızlıkları… Uzun süren açlık saatlerinin sonunda bir anda yemeğe yüklenip midenizi yoruyorsanız; bu tarifler tam size göre.

İftar sonrası midenizi rahatlatacak ev yapımı içecek tarifleri...

Limonlu su

                                    
                                    Ramazan'da uzun süren aç ve susuz saatleri düşünürsen, insan vücudunda sıvı alımı oldukça azalıyor. Bu yüzden iftar ve sahur arasında bol sıvı almak gerekiyor. Sıvı alımı yaparken, vücudunuza mineral de kazandırmanın yolu bol limonlu ve naneli bu karışımdan geçiyor.
Limonlu su Ramazan'da uzun süren aç ve susuz saatleri düşünürsen, insan vücudunda sıvı alımı oldukça azalıyor. Bu yüzden iftar ve sahur arasında bol sıvı almak gerekiyor. Sıvı alımı yaparken, vücudunuza mineral de kazandırmanın yolu bol limonlu ve naneli bu karışımdan geçiyor.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    2 lt. su dolu sürahi1 adet dilimlenmiş limon4 ya da 5 yaprak nane1 ya da 2 dilim portakal ya da dilediğiniz mevsim meyveleriKarışıma dilediğiniz meyveyi koymakta özgürsünüz; fazla şekerli olmamasına özen gösterin.
Gerekli malzemeler 2 lt. su dolu sürahi1 adet dilimlenmiş limon4 ya da 5 yaprak nane1 ya da 2 dilim portakal ya da dilediğiniz mevsim meyveleriKarışıma dilediğiniz meyveyi koymakta özgürsünüz; fazla şekerli olmamasına özen gösterin.
Demlenmesini bekleyin

                                    
                                    Tüm malzemeleri sürahiye doldurun; dilerseniz içine mevsim meyvelerinden elma ve çilek de ekleyebilirsiniz. Çilek karışımınıza tat verirken, ekşi elma da suyunuza mayhoş bir tat verecektir. İftardan sonra içebilmek için su karışımını sabahtan hazırlayın ki, içindeki besinler iyice demlensin. Limonu dilimleyerek koymak istemezseniz, suyunu sıkarak da suya ekleyebilirsiniz. Dilerseniz buz da ilave edebilirsiniz.
Demlenmesini bekleyin Tüm malzemeleri sürahiye doldurun; dilerseniz içine mevsim meyvelerinden elma ve çilek de ekleyebilirsiniz. Çilek karışımınıza tat verirken, ekşi elma da suyunuza mayhoş bir tat verecektir. İftardan sonra içebilmek için su karışımını sabahtan hazırlayın ki, içindeki besinler iyice demlensin. Limonu dilimleyerek koymak istemezseniz, suyunu sıkarak da suya ekleyebilirsiniz. Dilerseniz buz da ilave edebilirsiniz.
Ispanaklı maydanoz suyu

                                    
                                    Ramazan'da yemek düzeninizin değişmesiyle, sinirim sisteminizde sorun yaşadığınızı tahmin edebiliyoruz. Tam da bunun için size bir içecek tavsiyemiz var; evde yapmanız da oldukça kolay. Bütün malzemeyi katı meyve sıkacağına atın ve karışımı servis edin. Malzemeleri damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
Ispanaklı maydanoz suyu Ramazan'da yemek düzeninizin değişmesiyle, sinirim sisteminizde sorun yaşadığınızı tahmin edebiliyoruz. Tam da bunun için size bir içecek tavsiyemiz var; evde yapmanız da oldukça kolay. Bütün malzemeyi katı meyve sıkacağına atın ve karışımı servis edin. Malzemeleri damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    2 su bardağı ıspanak1 su bardağı maydanoz2 adet yeşil elma2 adet salatalıkDilimlenmiş kavun1 su bardağı yeşil üzüm
Gerekli malzemeler 2 su bardağı ıspanak1 su bardağı maydanoz2 adet yeşil elma2 adet salatalıkDilimlenmiş kavun1 su bardağı yeşil üzüm
Karadutlu yeşil çay

                                    
                                    Vücuttan ödem attırmaya yarayan en önemli besinlerden olan yeşil çay ve karadut meyvesi karışımına hayran kalacaksınız. Güç verip enerji de arttıran bu çayın yapımı da oldukça kolay. Bağışıklık sisteminize güç katmaya yardımcı olacak karadutlu yeşil çayı yapmak için, öncelikle karadutları yıkayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyduğunuz limon ve muzu da katı meyve sıkacağına atın. Karadutlarla harman edip servis yapabilirsiniz.
Karadutlu yeşil çay Vücuttan ödem attırmaya yarayan en önemli besinlerden olan yeşil çay ve karadut meyvesi karışımına hayran kalacaksınız. Güç verip enerji de arttıran bu çayın yapımı da oldukça kolay. Bağışıklık sisteminize güç katmaya yardımcı olacak karadutlu yeşil çayı yapmak için, öncelikle karadutları yıkayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyduğunuz limon ve muzu da katı meyve sıkacağına atın. Karadutlarla harman edip servis yapabilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    2 su bardağı karadut1 adet muz1 adet limonDemlenmiş yeşil çay
Gerekli malzemeler 2 su bardağı karadut1 adet muz1 adet limonDemlenmiş yeşil çay
Şifalı yeşil su

                                    
                                    Tüm şifalı sebzeler bu karışımda toplanmış durumda. Semizotu ve limon mide ağrılarınızı yok etmekte oldukça etkili olacak.
Şifalı yeşil su Tüm şifalı sebzeler bu karışımda toplanmış durumda. Semizotu ve limon mide ağrılarınızı yok etmekte oldukça etkili olacak.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    2 adet salatalık1 adet yeşil elma1 su bardağı semiz otu1 adet limon suyu
Gerekli malzemeler 2 adet salatalık1 adet yeşil elma1 su bardağı semiz otu1 adet limon suyu
Ekşi sevenlere ekşi elma

                                    
                                    Elma ve salatalıkları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Bir yandan yıkadığınız semizotunun süzülmesini bekleyin ve katı meyve sıkacağından sıkın. Ardından tüm malzemeleri meyve sıkacağına atın. Daha ekşi bir karışım olmasını isterseniz ekşi elma kullanabilirsiniz; aynı zamanda limonun sayısını arttırmanız da mümkün.
Ekşi sevenlere ekşi elma Elma ve salatalıkları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Bir yandan yıkadığınız semizotunun süzülmesini bekleyin ve katı meyve sıkacağından sıkın. Ardından tüm malzemeleri meyve sıkacağına atın. Daha ekşi bir karışım olmasını isterseniz ekşi elma kullanabilirsiniz; aynı zamanda limonun sayısını arttırmanız da mümkün.
Zencefil çayı

                                    
                                    İftar sonrası midenizdeki şişkinliklere, vücut yorgunluğunuza iyi gelecek zencefil çayı, Ramazan dostunuz olabilir. Sindirim sorunlarınıza deva olacak bu karışım, aynı zamanda ödem atmanıza da yardımcı olacak.
Zencefil çayı İftar sonrası midenizdeki şişkinliklere, vücut yorgunluğunuza iyi gelecek zencefil çayı, Ramazan dostunuz olabilir. Sindirim sorunlarınıza deva olacak bu karışım, aynı zamanda ödem atmanıza da yardımcı olacak.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    1/2 demet tere1/2 demet roka1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil2 adet armut2 dilim ananas
Gerekli malzemeler 1/2 demet tere1/2 demet roka1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil2 adet armut2 dilim ananas
Pancar suyu

                                    
                                    Pancarı iftar sofralarına salata yapmaktan sıkılanlar için oldukça ideal bir tarif Hem de bu defa, sadece sağlığınız için pancar yapacaksınız. Antioksidan değeri oldukça yüksek olan pancar ile hazırlanan bu karışım, iftar sonrası oluşan mide kramplarını ortadan kaldıracak.
Pancar suyu Pancarı iftar sofralarına salata yapmaktan sıkılanlar için oldukça ideal bir tarif Hem de bu defa, sadece sağlığınız için pancar yapacaksınız. Antioksidan değeri oldukça yüksek olan pancar ile hazırlanan bu karışım, iftar sonrası oluşan mide kramplarını ortadan kaldıracak.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    1 adet pancar 2 adet kırmızı lahana yaprağı 2 adet domates 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 adet kırmızı dolmalık biber
Gerekli malzemeler 1 adet pancar 2 adet kırmızı lahana yaprağı 2 adet domates 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 adet kırmızı dolmalık biber
Tatlandırmak için toz biber kullanın

                                    
                                    Pancar ve domatesin kabuklarını soyun; dolmalık biberin çekirdeklerini ayıklayın. Bir yandan da kırmızı lahananın kabuğunu soyup suyunu iyice süzün. Kullanılacak tüm malzemeleri katı meyve sıkacağında sıkın ve kırmızı toz biberle tatlandırıp servis edin; toz biberin tatlı olmasında fayda var.
Tatlandırmak için toz biber kullanın Pancar ve domatesin kabuklarını soyun; dolmalık biberin çekirdeklerini ayıklayın. Bir yandan da kırmızı lahananın kabuğunu soyup suyunu iyice süzün. Kullanılacak tüm malzemeleri katı meyve sıkacağında sıkın ve kırmızı toz biberle tatlandırıp servis edin; toz biberin tatlı olmasında fayda var.
Mineral suyuna meyve yorumu

                                    
                                    Minerallere bağlı etkisinin dışında, mineral suyunun böbreklerde ve idrar yollarındaki taş oluşumu ve iltihabı önleme gibi bazı hastalıklara iyi geldiği de biliniyor. Yanı sıra, pankreas fonksiyonlarını destekleyici ve kronik mide mukozası iltihabını da önleyici etkileri var. Sindirim sistemiyle birlikte kabızlığa da iyi gelen madem suyunu, sıcak Ramazan günlerinde meyve aromalarıyla karıştırıp için. Yapmanız gereken oldukça basit; malzemeleri maden suyunun içine doldurun ve iftardan sonra kana kana için.
Mineral suyuna meyve yorumu Minerallere bağlı etkisinin dışında, mineral suyunun böbreklerde ve idrar yollarındaki taş oluşumu ve iltihabı önleme gibi bazı hastalıklara iyi geldiği de biliniyor. Yanı sıra, pankreas fonksiyonlarını destekleyici ve kronik mide mukozası iltihabını da önleyici etkileri var. Sindirim sistemiyle birlikte kabızlığa da iyi gelen madem suyunu, sıcak Ramazan günlerinde meyve aromalarıyla karıştırıp için. Yapmanız gereken oldukça basit; malzemeleri maden suyunun içine doldurun ve iftardan sonra kana kana için.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    1 lt. mineral suyu3 ya da 4 parça çilekDilimlenmiş yarım elmaDilimlenmiş 1 adet limonMeyvelerin püre halini de ilave edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler 1 lt. mineral suyu3 ya da 4 parça çilekDilimlenmiş yarım elmaDilimlenmiş 1 adet limonMeyvelerin püre halini de ilave edebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >