İngiliz basınından Meghan Markle'a: Reklam kokan hareketler

Eski oyuncu ​İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle.
Eski oyuncu ​İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry geçtiğimiz ay bir sosyal medya hesabı açtı. Bu hesaptan önce Kraliyet ailesinin üyelerini takip eden çift daha sonra herkesi takipten çıkarmışlardı. Açıklama olarak, ''Yardım kuruluşlarını ön plana çıkarmak istiyoruz'' demişlerdi. Ancak İngiliz basını Düşes Meghan'ın reklam yaptığını iddia etti.

İngiliz Kraliyet gelini Sussex Düşesi Meghan Markle ve Prens Harry ilk çocuklarını kucaklarına almanın heyecanını yaşıyor. 3 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren Meghan, gündemden düşmemeye de devam ediyor. Sosyal medya hesabı açtıktan sonra Kraliyet ailesini takipten çıkaran çiftle ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.

Sadece yardım kuruluşları

İngiliz basını, MeghanMarkle’ın kraliyet ailesinin imkanlarını kullanarak yakın arkadaşlarının reklamını yaptığını iddia etti. Ünlü çift kısa bir süre önce 7.5 milyondan fazla takipçisi olan SussexRoyal adlı resmi Instagram hesaplarından, kraliyet hesaplarını takibi bırakmış, sadece ruhsal sağlık ve spor, beden pozitifliği, kişisel gelişim ve insani bağlantıların önemini ortaya koyan kuruluşları teşvik etme amacıyla sadece bu alanlarda çalışan hesapları takip etmeye karar vermişti.

Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basının karşısına çıkardı.
Meghan Markle ve Prens Harry bebeklerini basının karşısına çıkardı.

Reklam mı yapıyor?

İngiltere ve dünyanın geri kalanında 'Akıl sağlığı ayı' olarak gerçekleşen etkinliklere farkındalık yaratmak isteyen Markle, bu konuda uzmanlaşmış birçok kurum ve kuruluşun olduğu bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafı inceleyen İngiliz basını, Meghan Markle’ın aslında pek de akıl sağlığıyla alakası olmayan ve tamamen ticari bir zihniyetle çalışan bir SPA ve meditasyon merkezinin reklamını yaptığını öne sürdü.

Geceliği 900 İngiliz Poundu (Yaklaşık 7.000 TL) olan mekanın sahibi Taryn Toomey ile yakın arkadaş olan Markle’ın bu hamlesi büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Sadece zengin kesimin gidebildiği bir yerin tanıtımını yapan Düşes'in güvenilirliği tartışma konusu oldu. İşte o paylaşım;

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >