İngiltere Kraliyet gelini Meghan Markle hipnoz yöntemiyle doğum yapacak

Sussex Düşesi Meghan Markle.
Sussex Düşesi Meghan Markle.

İngiltere Kraliyet ailesinin küçük gelini Sussex Düşesi Meghan Markle gündemden düşmüyor. Evlendiği günden beri birçok haberle konuşulan Düşes bu kez de doğum haberiyle gündemde. Kraliyet'e uymayan tavırları da oldukça eleştiri alan Meghan bebeğini hastanede doğurmama kararı aldı. Bu karara ise Kraliçe'nin ne diyeceği merak konusu.

Gündemden düşmeyen eski yıldız Meghan Markle ve Kraliyet'in küçük oğlu Prens Harry ilk çocuklarını kucaklarına almaya hazırlanıyor. Şu sıralar hamileliğinin son aylarına doğru giden Markle her gün yeni bir haberle gündeme geliyor. Düşes'in son gelen haberlere göre doğumu hastanede yapmayacağı konuşuluyor.

 Reuters.
Reuters.

Hastanede doğum yok

37 yaşında olan ve ilk kez anne olmaya hazırlanan Sussex Düşesi, bebeğini son dönemde trend haline gelen hipnozla doğum yöntemiyle dünyaya getirmeyi planlıyor. Haberler arasında Meghan'ın bebeğini kısa bir süre sonra taşınacakları Frogmore'daki yeni evlerinde doğuracağı da yer alıyor. Bu süreçte Markle'ın annesi Doria Ragland'ın da kızına destek vermek için onun yanına taşınacak.

 Reuters.
Reuters.

Hipnozla doğum yöntemi nedir?

  • Hypno-birthing” doğum kanalındaki kaslar ve yumuşak dokuları gevşetmeyi sağlayan bir teknik. Türkiye’de hamile kadınlara “hypno-birhting” eğitimi veren uzmanlar var. Kadın, gebelik boyunca düzenli olarak alınan bu eğitimlerde nefesle gevşemeyi ve stres, korku, gerginlik ve endişeden kurtulmayı öğreniyor. Uzmanlar, gevşemenin doğum sancısını azalttığını belirtiyor. Dokular yumuşadıkça bebek daha kolay çıkıyor. Yani hipno-birthing, doğum esnasında yapılan bir işlem değil, doğum öncesi verilen bir gebelik eğitiminden ibaret.
  • Hipno-birthing, Türkiye’de dua ve dini telkinle de uygulanıyor. Telkinin içeriği, yöntemi değişebilir ama bu seçeneğin ana fikri, stresi, korkuyu ve kaygıyı ortadan kaldırmak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >