İngiliz Kraliyeti'nin eski aşçısı 'sırları' ortaya döktü

Kraliyet ailesi son zamanlarda gündemden düşmüyor.
Kraliyet ailesi son zamanlarda gündemden düşmüyor.

İngiliz Kraliyet Ailesi popülerliği ile gündemden düşmüyor. Prenses Diana'dan sonra gelinler Kate Middleton ve Meghan Markle'ın aileye katılmasıyla Kraliyet iyice merak edilmeye başlandı. Ülkemizde de hatırı sayılır bir kitleye sahip olan Kraliyet'in sırları ortaya çıktı. Eski aşçı Darren McGrady ailenin sırlarını açıkladı.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin hayatı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her zaman çok merak ediliyor. Zamanında Prens Diana'yla başlayan bu hayranlık ve merak, günümüzde özellikle Prens William ile Kate Middleton'ın düğününden sonra iyice arttı.Ardından Prens Harry'nin Meghan Markle ile evliliği Kraliyet Ailesi'ne duyulan ilgiyi artırmaya devam etti.

Sırları ortaya döktü

Sarayın eski şeflerinden Darren McGrady bildiği her şeyi anlatı. İşte o sırlar;

Akşam yemekleri çok resmi bir havada yenir

  • "Öğleden sonraları günlük kıyafetleriyle şöminenin başında oturur çay içerler sonra akşam yemeği için yukarı çıkıp üzerlerini değiştirirlerdi. Akşam yemeğine Downton Abbey dizisindeki gibi balo giysileriyle otururlardı. Yemeğin sonunda bir gaydacı masanın etrafında dolaşırdı."

Sarayın eski şeflerinden Darren McGrady.
Sarayın eski şeflerinden Darren McGrady.

'Prenses Diana diyet uygulardı

Prenses Diana,

  • "Bir gün bana, 'Darren sen bütün yağların icabına bak, karbonhidratları da ben spor salonunda halledeceğim' demişti. Her şeyi değiştirdik. Ben Buckhingam Sarayı tarifleri defterimi bir kenara atıp sağlıklı yemekler pişirmeye başladım. Diana Saray'dayken, bulimiasından kimsenin haberi yoktu, sonradan anladık. Biber - patlıcan dolmasını ve balığı severdi."

Prenses Diana ve Prens Charles.
Prenses Diana ve Prens Charles.

'Prens Philip bahçıvan zannedilirdi'

Aşçı Kraliçe'nin eşiyle alakalı ise,

  • "Bir keresinde mutfağa geldi ve ben onu bahçıvan sandım. Eski püskü kıyafetler içinde yaşlı bir adam düşünün. Ancak dikkatli bakınca Prens Philip olduğunu anlayabildim."

Prens Philip.
Prens Philip.

Kalede tamamen farklılar

Kraliyet ailesinin derin nefes aldığı bir yerdir. Onları orada sürekli görebilirsiniz. Halbuki Buckhingam'da, Kraliçe çok meşguldür. Oradaki dairesiyle mutfaklar da çok uzaktır. Balmoral'da Prens Philip mangal yapardı, mutfağa gelip 'Somonumuz var mı?Kraliçe'yle Prenses Margaret çilek topluyorlar, akşama onları yiyelim'' derdi.

Balmoral kalesi.
Balmoral kalesi.

'Kraliçe'ye yemek saati ile ilgili yalan söylenirdi'

"Ana Kraliçe de katılacaksa, Balmoral'da akşam yemekleri 8.30'da yenirdi. Ancak Kraliçe'ye yemeğin 8.15'te yeneceği ve en son inenin kendisi olacağı söylenirdi. Diğer herkese saat 8.30 denirdi, çünkü Ana Kraliçe'nin geç geleceği bilinirdi.

Kraliçe deyince insanların aklına altın tabaklar, altın çatal kaşıklar geliyor. Bu zaman zaman doğru olsa da Balmoral'dayken Kraliçe meyvelerini sarı bir plastik saklama kabından yerdi.Bu üzerinde üç altından at olan, mermer bir tabaktı. Elmaslar, yakutlar, safirler ve zümrütlerle bezeliydi. 30 küsur yıl önce değeri 500 bin sterlindi."

Kraliçe Elizabeth.
Kraliçe Elizabeth.

Diana'yı yakından takip etti

Diana'yı yakından takip eden ve tanıyan aşçı Darren McGrady, "Yediği tek kırmızı et kuzuydu. O da eğlencelerde. Dana eti asla yemezdi.'' diyerek Prenses'in yemek düzenini anlattı.

Prenses Diana trafik kazasında hayatını kaybetti.
Prenses Diana trafik kazasında hayatını kaybetti.

'Prensler fast food yer'

  • ''Bir gün Prenses mutfağa girip, 'Yemeği iptal et çocukları hamburgerciye götüreceğim' dedi. 'Ekselansları ben de hamburger yapabilirim' dedim.
  • ''Çocukların asıl istediği hamburgerden çıkan oyuncak' diye cevap verdi. Evet, oğlanlar hamburger, pizza, patates kızartması severdi. Küçük birer prenstiler ama bir çocuğun damak zevkine sahiptiler."

Prens Haryy ve Prens William.
Prens Haryy ve Prens William.

'Kraliçe sarımsak yemez'

"Mönüde sarımsak olmasına asla izin vermezdi. Kokusundan ve tadından nefret ederdi.

Eski aşçı ayrıca, ''Diana'nın misafirleri onun aynı yemeğin yağsız versiyonunu yediklerini asla bilmezdi. İnsanları kandırırdı. 'Başkan Reagan için bir 'mousse' hazırla' derdi. Kendisi içinde mayonez ve krema olduğu için o yemeği yemezdi.Onun için yağsız versiyonunu hazırlardım. Misafirler hiçbir şey fark etmezlerdi."

Prenses Diana.
Prenses Diana.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >