İyi ki varsın ''Kanatsız Melek''

Kanatsız Melek
Kanatsız Melek

Darülaceze sakinlerinin 'Kanatsız Melek' diye seslendiği 69 yaşındaki Şengül Kazan, 40 yıldır gönüllü olarak düşkünlerin tırnak bakımını yapıyor.

Darülaceze sakinlerinin 'Kanatsız Melek' olarak adlandırdığı 69 yaşındaki Şengül Kazan, 39 yıldır gönüllü olarak düşkünlerin tırnak bakımını yapıyor. Her hafta salı ve cuma günleri Darülaceze'ye gelen Kazan, düşkünlerin el ve ayak tırnaklarını kesiyor.

''Kanatsız Melek''
Darülaceze'ye ilk kez 12 Mayıs 1979'da annesiyle gelen Şengül Kazan, burada sevgiye muhtaç çocuk ve yaşlılara yardım eli uzatmaya karar verir. İlk günlerde ziyaret ettiği çocuklara ördüğü çorap ve kazaklarla, diktiği şort ve pijamaları getiren Kazan, kısa sürede kaynaştığı yaşlıların bakımını gönüllü olarak üstlenmeyi talep eder.
''Kanatsız Melek'' Darülaceze'ye ilk kez 12 Mayıs 1979'da annesiyle gelen Şengül Kazan, burada sevgiye muhtaç çocuk ve yaşlılara yardım eli uzatmaya karar verir. İlk günlerde ziyaret ettiği çocuklara ördüğü çorap ve kazaklarla, diktiği şort ve pijamaları getiren Kazan, kısa sürede kaynaştığı yaşlıların bakımını gönüllü olarak üstlenmeyi talep eder.
Tırnak bakımlarını yapıyor!
Şengül Kazan, her salı ve cuma günü Darülaceze'de kalan düşkünlerin el ayak tırnaklarına bakım yapıyor. Kazan, yaşlı kadınların isteğine göre oje, parlatıcı ya da koruyucu cila sürmeyi de ihmal etmiyor.
Tırnak bakımlarını yapıyor! Şengül Kazan, her salı ve cuma günü Darülaceze'de kalan düşkünlerin el ayak tırnaklarına bakım yapıyor. Kazan, yaşlı kadınların isteğine göre oje, parlatıcı ya da koruyucu cila sürmeyi de ihmal etmiyor.
En büyük destekçisi, ailesi...
Darülaceze sakinleri, Kazan'ı "Kanatsız Melek" olarak nitelendiriyor.


Yaptığı işle kendisini huzurlu ve mutlu hisseden Kazan, en büyük desteği eşi ve çocuklarından görüyor.
En büyük destekçisi, ailesi... Darülaceze sakinleri, Kazan'ı "Kanatsız Melek" olarak nitelendiriyor. Yaptığı işle kendisini huzurlu ve mutlu hisseden Kazan, en büyük desteği eşi ve çocuklarından görüyor.
''Öldüğüm zaman beni Darülaceze'nin camisinden kaldırın''
Kazan, "Ben burada dinleniyorum. Akşama kadar hiç oturmadan koştururum, hepsiyle ayrı ayrı ilgilenirim ama hiç yorulmuyorum. Burası ayakta tutuyor beni. Ben burada çok mutluyum, huzurluyum. Eşime de diyorum ki, 'Öldüğüm zaman beni Darülaceze'nin camisinden kaldırın.' Buradaki hastalarım beni uğurlasınlar" açıklamasında bulundu.
''Öldüğüm zaman beni Darülaceze'nin camisinden kaldırın'' Kazan, "Ben burada dinleniyorum. Akşama kadar hiç oturmadan koştururum, hepsiyle ayrı ayrı ilgilenirim ama hiç yorulmuyorum. Burası ayakta tutuyor beni. Ben burada çok mutluyum, huzurluyum. Eşime de diyorum ki, 'Öldüğüm zaman beni Darülaceze'nin camisinden kaldırın.' Buradaki hastalarım beni uğurlasınlar" açıklamasında bulundu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >