Kafası kesilmesine rağmen yaşamaya devam eden tavuk: Mike

Dünyanın en meşhur tavuğu Mike, kafası kesildikten sonra aylarca hayata tutunmaya devam etti.
Dünyanın en meşhur tavuğu Mike, kafası kesildikten sonra aylarca hayata tutunmaya devam etti.

Bazı hikayeler öylesine sıra dışıdır ki, dinlerken şaşkınlıktan ağzınız açık kalır. Kafası kesilmesine rağmen hayata sımsıkı bağlı olan Mike isimli tavuk da, bu hikayelerden sadece biri...

Bir çiftçi tarafından kesilen tavuk Mike, nasıl olduğu hala tam olarak anlaşılamayan bir nedenle hayatta kalarak tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Belki de dünyanın en meşhur tavuğu Mike'ın hikayesini öğrendikten sonra dünyada şaşıracak başka şeyler olacak mı diye kendinize sormaya başlayacaksınız.

Büyük bir ihmal sonrası Mike hayata gözlerini yumdu

                                    
                                    
                                    Ülkenin dört bir yanında seyahatlerine devam eden Olsen ailesinin Phoenix turu sırasında yaptıkları büyük bir ihmal sonrası Mike öldü. Mike, bir gece otel odasında değişik sesler çıkarmaya başlayınca Olsenlar onun boğulduğunu fark ettiler. Hemen şırıngayla yemek borusunu temizlemek istediler fakat o da ne? Şırıngayı sirkte unutmuşlardı! Tavuğun boğulmasını önlemek için başka bir şey aradılar ama nafile.. Başı kesilmesine rağmen hayatta kalmayı başarmış kahraman tavuk Mike, boğularak can verdi.
Büyük bir ihmal sonrası Mike hayata gözlerini yumdu Ülkenin dört bir yanında seyahatlerine devam eden Olsen ailesinin Phoenix turu sırasında yaptıkları büyük bir ihmal sonrası Mike öldü. Mike, bir gece otel odasında değişik sesler çıkarmaya başlayınca Olsenlar onun boğulduğunu fark ettiler. Hemen şırıngayla yemek borusunu temizlemek istediler fakat o da ne? Şırıngayı sirkte unutmuşlardı! Tavuğun boğulmasını önlemek için başka bir şey aradılar ama nafile.. Başı kesilmesine rağmen hayatta kalmayı başarmış kahraman tavuk Mike, boğularak can verdi.
Mike nasıl besleniyordu?

                                    
                                    
                                    Peki gözü, ağzı ve beyni olmayan Mike nasıl besleniyordu diye soracak olursanız, Olsen ailesi Mike'ı bir şırıngayla direkt yemek borusuna akıttıkları sıvı gıda ile besliyorlardı.
Mike nasıl besleniyordu? Peki gözü, ağzı ve beyni olmayan Mike nasıl besleniyordu diye soracak olursanız, Olsen ailesi Mike'ı bir şırıngayla direkt yemek borusuna akıttıkları sıvı gıda ile besliyorlardı.
Nasıl yaşadığını bulmak için deneyler yapıldı

                                    
                                    
                                    Tavukla beraber yolculuğa başlayan Olsen ailesi ilk önce Utah Üniversitesi'ne giderek Mike'ı bilim adamlarına gösterdiler. Bilim adamları tam olarak bu durumun nasıl gerçekleştiğini anlamak için birçok tavuğu deneme amaçlı kesti, fakat kestikleri tavukların hiçbirisi Mike kadar şanslı değildi; hepsi öldü. Mike o kadar ünlendi ki uluslararası yayın yapan Time dergisinde haber oldu. Bu haberden sonra daha da tanınan Mike ülkenin dört bir yanında seyahat etmeye devam etti.
Nasıl yaşadığını bulmak için deneyler yapıldı Tavukla beraber yolculuğa başlayan Olsen ailesi ilk önce Utah Üniversitesi'ne giderek Mike'ı bilim adamlarına gösterdiler. Bilim adamları tam olarak bu durumun nasıl gerçekleştiğini anlamak için birçok tavuğu deneme amaçlı kesti, fakat kestikleri tavukların hiçbirisi Mike kadar şanslı değildi; hepsi öldü. Mike o kadar ünlendi ki uluslararası yayın yapan Time dergisinde haber oldu. Bu haberden sonra daha da tanınan Mike ülkenin dört bir yanında seyahat etmeye devam etti.
Tavuk bir anda meşhur oldu

                                    
                                    
                                    Başsız tavuğun ünü her yerde yayıldı. Artık tavuğun bir ismi de vardı: Mike. Kafası kopuk halde yaşayan bu tavuk için birçok muhabir Olsen'in evini ziyaret etti. Artık tüm ülkede bu tavuk konuşuluyordu. Bir süre sonra bir Hape Wade isminde bir adam Olsen ailesine bu tavuğu sirklerdeki gösterilerde sunmayı teklif etti. Ve başsız tavuk Mike şehir şehir ülkeyi gezmeye başladı.
Tavuk bir anda meşhur oldu Başsız tavuğun ünü her yerde yayıldı. Artık tavuğun bir ismi de vardı: Mike. Kafası kopuk halde yaşayan bu tavuk için birçok muhabir Olsen'in evini ziyaret etti. Artık tüm ülkede bu tavuk konuşuluyordu. Bir süre sonra bir Hape Wade isminde bir adam Olsen ailesine bu tavuğu sirklerdeki gösterilerde sunmayı teklif etti. Ve başsız tavuk Mike şehir şehir ülkeyi gezmeye başladı.
"Herşeye" rağmen hayatta kalan tavuk Mike

                                    
                                    
                                    1945 yılında ABD'nin Colorado eyaletinde yaşamlarını hayvancılıktan ve tarımdan kazanan Olsen ailesi tavuklarından bazılarını kesip satmaya karar verdi. Llyod Olsen ve karısı toplamda 30-40 tane tavuk kesip tüylerini yolduklarında beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar. Tavuklardan birisi başı kesilmiş olmasına rağmen hala hayattaydı. Bu tavuk şaşkın bakışlar içerisinde kafası kopuk bir şekilde sağa sola koşmaya başladı.
"Herşeye" rağmen hayatta kalan tavuk Mike 1945 yılında ABD'nin Colorado eyaletinde yaşamlarını hayvancılıktan ve tarımdan kazanan Olsen ailesi tavuklarından bazılarını kesip satmaya karar verdi. Llyod Olsen ve karısı toplamda 30-40 tane tavuk kesip tüylerini yolduklarında beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar. Tavuklardan birisi başı kesilmiş olmasına rağmen hala hayattaydı. Bu tavuk şaşkın bakışlar içerisinde kafası kopuk bir şekilde sağa sola koşmaya başladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >