Kandil simidi nasıl yapılır? Yapımı kolay kandil simidi tarifi

Ortalama boyutta bir adet kandil simidi, 80 kalori değerinde.

Hz. Muhammed'in doğum gününü ifade eden Mevlid Kandili'nde de sofralarda yerini almaya hazırlanan 'Kandil simidi' nasıl yapılır? Mevlid Kandili'ne özel ağızda dağılan kandil simidi tarifini sizler için derledik. İşte misafirlerinize gururla ikram edebileceğiniz çıtır çıtır kandil simidi tarifi...

Kandil gecelerinin geleneksel lezzeti kandil simidi birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Kandillere ayrı bir anlam katan kandil simidini, evde de kolayca yapmanız mümkün. Kandil simidi hamur işi tarifleri içinde en pratiklerindendir.

Hem mübarek günlerin bir parçası haline gelen hem ağızda dağılan tadıyla büyüleyen kandil simidi nasıl yapılır?

İşte tarifi;

Mis kokular evinizi çoktan sarmış olmalı

                                    Hamurunuz hazır olunca, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakın ve soğuduğunda da yeniden servis edin. Afiyet olsun :)
Mis kokular evinizi çoktan sarmış olmalı Hamurunuz hazır olunca, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakın ve soğuduğunda da yeniden servis edin. Afiyet olsun :)
Kandil simidi nasıl yapılır?

                                    Öncelikle bir kabın içine yumurtaların sarılarını koyun ve beyazlarını üzeri için ayırın. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekleyin. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde uzun şeritler yapın.
Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verin. Ardından ilk önce yumurta akına, daha sonra da bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın kabına dizin.
Kandil simidi nasıl yapılır? Öncelikle bir kabın içine yumurtaların sarılarını koyun ve beyazlarını üzeri için ayırın. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve mahlepi alıp üzerine azar azar un ekleyin. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde uzun şeritler yapın. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verin. Ardından ilk önce yumurta akına, daha sonra da bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın kabına dizin.
Gerekli malzemeler

                                    1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin (125 gr) 1 çorba kaşığı yoğurt 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Üzeri için Yumurta akı Susam
Gerekli malzemeler 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ Yarım paket margarin (125 gr) 1 çorba kaşığı yoğurt 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Üzeri için Yumurta akı Susam
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >