Karadeniz müziğinde 'Ekin fırtınası': Dünya müzikleri arasında üçüncü sıraya girdi

Uzunlar
Uzunlar

Karadeniz müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar, Türkiye'de en çok dinlenen dünya müziği arasında üçüncü sıraya girdi.

Karadeniz müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar, ''Göze Geldik'' şarkısıyla Türkiye'de en çok dinlenen dünya müziği arasında üçüncü sıraya girdi.

Sahnede kemençesiyle yaptığı şovlarla da hayranları tarafından beğeni toplayan Ekin Uzunlar, yeni şarkısının yayınlanmasının ardından sevenlerine sosyal medya hesabından teşekkür etti.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Çok güzeldin İstanbul,tekrar görüşmek üzere 🌹

Ekin Uzunlar (@ekinuzunlar)'in paylaştığı bir gönderi ()

Üçüncü sıraya girdi!
Karadeniz müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar, ''Göze Geldik'' şarkısıyla Türkiye'de en çok dinlenen dünya müziği arasında üçüncü sıraya girdi.
Üçüncü sıraya girdi! Karadeniz müziğinin sevilen sesi Ekin Uzunlar, ''Göze Geldik'' şarkısıyla Türkiye'de en çok dinlenen dünya müziği arasında üçüncü sıraya girdi.
Ekin Uzunlar kimdir?
21 ağustos 1991'de İstanbul'da doğan Ekin Uzunlar, Trabzonlu bir ailenin çocuğudur. Baba tarafından Arnavut kökenli olan genç sanatçının annesi, Trabzon Çaykaralı'dır. Müzik hayatı iki tahta parçasıyla başlarHenüz 7 yaşındayken iki tahta parçasını birbirine sürerek başladığı müzik yaşamı, dayısının desteğiyle resmiyet kazanır ve 8 yaşında kemençe çalmaya başlar. Günümüz Karadeniz otantik müziğiyle batı müziğini sentezleyerek kendi tarzını ortaya koyan yetenekli sanatçı, aynı zamanda güzel sanatlar lisesi tiyatro bölümü mezunudur. Teona isimli Karadeniz grubunda bir süre kemençe sanatçısı olarak çalışan Uzunlar, yine Karadeniz müziğinin önde gelen sanatçılarıyla aynı sahneyi paylaşmıştır.
Ekin Uzunlar kimdir? 21 ağustos 1991'de İstanbul'da doğan Ekin Uzunlar, Trabzonlu bir ailenin çocuğudur. Baba tarafından Arnavut kökenli olan genç sanatçının annesi, Trabzon Çaykaralı'dır. Müzik hayatı iki tahta parçasıyla başlarHenüz 7 yaşındayken iki tahta parçasını birbirine sürerek başladığı müzik yaşamı, dayısının desteğiyle resmiyet kazanır ve 8 yaşında kemençe çalmaya başlar. Günümüz Karadeniz otantik müziğiyle batı müziğini sentezleyerek kendi tarzını ortaya koyan yetenekli sanatçı, aynı zamanda güzel sanatlar lisesi tiyatro bölümü mezunudur. Teona isimli Karadeniz grubunda bir süre kemençe sanatçısı olarak çalışan Uzunlar, yine Karadeniz müziğinin önde gelen sanatçılarıyla aynı sahneyi paylaşmıştır.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Teşekkürler #trabzon 👏🏻😬

Ekin Uzunlar (@ekinuzunlar)'in paylaştığı bir gönderi ()

Karadeniz müziğini batı tarzıyla buluşturuyor
Apolas Lermi, Resul Dindar ve son yıllarda Karadeniz müziğine gönül veren çok sayıda sanatçı ile sahne alan genç isim, yöresel bir saz olan kemençeyi batı tarzıyla bütünleştirerek kendi tarzını oluşturmuş durumda... 2012 yılından beri hayranlarıyla sosyal medya üzerinden şarkılarını buluşturan Uzunlar, her geçen gün yeni bir kitleye daha ulaşıyor.
Karadeniz müziğini batı tarzıyla buluşturuyor Apolas Lermi, Resul Dindar ve son yıllarda Karadeniz müziğine gönül veren çok sayıda sanatçı ile sahne alan genç isim, yöresel bir saz olan kemençeyi batı tarzıyla bütünleştirerek kendi tarzını oluşturmuş durumda... 2012 yılından beri hayranlarıyla sosyal medya üzerinden şarkılarını buluşturan Uzunlar, her geçen gün yeni bir kitleye daha ulaşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >