Kış aylarında yazı yaşayabileceğiniz 7 tatil bölgesi

Dubai.
Dubai.

Kış aylarında herkesin aklında sıcak yerlere gidip tatil yapmak gelir. Özellikle karı, kışı sevmeyen İnsanalar rotalarını farklı ülkelere çevirir. Bu ülkeleri sizler için hazırladık.

Kış aylarında dahi iklim şartlarının uygun olduğu ve güzelliğine doyum olmayan böylesi güzel yerlere gitme fırsatınız varsa, bir an önce listenize dahil etmelisiniz.

Dubai

Dubai, Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten birisidir. Geçmiş yıllarda küçük bir balıkçı kasabası olan bu yer, ilerleyen yıllarda yükselen ivmesiyle petrol ihraç eden bir emirlik haline gelmeyi başarmıştır. Dubai petrol ihracından sonra, kısa bir sürede turizm, alışveriş ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Çöl iklimine sahip olmasıyla birlikte yazları aşırı sıcak olan Dubai, kış aylarında ortalama 25 derece civarı olan bir emirliktir.

  • Spor ve eğlence gibi alanlarda kendisini gösteren Dubai, büyüleyen mimarileri, suç oranının çok düşük olması gibi etkenler sebebiyle her mevsim gidilmesi gereken yerlerin arasında çok cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Malta

Malta, kışın adım atılması gereken ülkelerin başında geliyor aslında. Fakat kış aylarında Malta’nın nüfusu, yaz mevsimine göre daha düşük oluyor. Bunun sebebi ise yaz aylarında çeşitli dil okullarının öğrenci rağbetine uğramasıdır.

Kış aylarında nüfusun düşük olması, gezme konusunda hem ekonomik hem de sakinlik açısından size birçok artı sağlayacaktır. Malta, ılık havası, kumsalları ve de tertemiz sahil havasıyla sizi karşılayacak. Bu yüzden içiniz rahat olsun.

  • Malta’da ortalama kış sıcaklığı genelde 10-15 derece civarında oluyor. İklim açısından ılıman bir ülke olan Malta, bütçe açısından da birçok ülkeye göre cazip gelmektedir. Klasik mimarileri, müzeleri ve galerileri gezmek açısından Malta’yı daha da güzelleştiriyor.

Florida

ABD’nin eyaletlerinden biri olan Florida, harika kumsallarıyla ve kilometrelerce uzanan geniş kıyı şeritleriyle göz kamaştırıyor. Ortalama sıcaklığı 20-25 derece arasında olan bu eyalet, neredeyse her mevsim turist ziyaretine uğrayan kalabalık bir eyalettir.

  • Florida’nın içinizi ısıtacak sıcaklığı, bir nebze de olsa sizleri soğuk hava şartlarından kurtaracaktır. Harika ve temiz kumsallarıyla dikkat çeken bu eyalet, doğal parkları ve doyasıya yaşayabileceğiniz eğlenceli partileri ile sizleri Florida’ya davet ediyor.

Barbados

Bağımsız bir ada ülkesi olan Barbados, ABD’nin eşsiz görünümlü ülkelerinden birisidir. Yaz aylarında çok sıcak olan bu ülke, kış aylarına doğru normal olarak biraz serin geçmektedir. Ancak, her mevsimde güneşi görebilirsiniz.

  • Birçok ülkeye hava yolu ulaşımı da oldukça kolaydır. Barbados ekonomisini denizcilik, tarım ve turizm gibi konularda kendisini geliştirmiştir. Refah düzeyi yüksek olan Barbados, huzur veren görünümüyle kış aylarının kahramanı olmayı kesinlikle hak ediyor!
  • Bu etmeni de göz önünde bulundurmanız fazla yabancılık görmemenize yardımcı olacaktır. Etkileyen mimarilerine ilave kültürel değerlerini halen barındıran bir ülke olarak, sıcacık iklimi ve insanlarıyla gönlünüzü keşfedecek.

Kosta Rika

Orta Amerika’da olan Kosta Rika, tarihi içinde barındıran resmi dili İspanyolca olan, İspanyolca’da ”zengin sahil” anlamına gelen bir ülkedir. Eğer ki sakinlik ve huzur istiyorsanız, Kosta Rika sizin için mutlaka gidilmesi gereken ülkelerden birisidir. Şelaleleri, ulusal parkları ve doğa üstü ormanlara sahip olan bu ülke, huzurun ta kendisidir.

  • Kosta Rika, içinizi ısıtacak sıcaklığı ve bütçe açısından uygunluğu ile kış aylarında mutlaka gidilmesi gereken cazip yerler listesine dahil edilmelidir.

Seyşeller

Seyşeller, Afrika’nın doğusunda,Madagaskar’ın kuzeydoğusunda yer alan, resmi dili Fransızca ve İngilizce olan sevimli görünümlü bir ülkedir.

  • İklim açısından ılıman bir ülke olan Seyşeller, birçok milleti içinde barındıran, insanların birbiriyle içten bir şekilde yaşadığı huzur dolu bir ülkedir. Seyşeller’da bulunan Mahe, Praslin, La Digue volkanik türde olan adalarıyla sımsıcak bir deneyim sunmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >