KPSS'de İstiklal Marşı sorusu! İşte yanıtı

İstiklal Marşı
İstiklal Marşı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavları saat 10.15 itibariyle başladı. Sınavda en dikkat çeken, "Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı Ankara’da bulunan hangi mirasımızda yazdı?" sorusu oldu. İşte sorunun yanıtı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavları bugün yapıldı. Sınavda en dikkat çeken sorulardan biri İstiklal Marşıyla ilgili sorulan soru oldu.

İşte KPSS'de yer alan İstiklal Marşı sorusu

İstiklal Marşı
İstiklal Marşı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavlarında sorulan İstiklal Marşı sorusu şu şekilde: Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı Ankara’da bulunan hangi mirasımızda yazdı?

İstiklal Marşı nerede yazıldı?

İstiklal Marşı
İstiklal Marşı

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı, Ankara deyince akla ilk gelen yerlerden biri olma özelliğini taşıyan Tacettin Sultan Dergahı'nda yazmıştır.

Taceddin Sultan kimdir?

Taceddin Sultan
Taceddin Sultan

1590-1680 yıllarında yaşadığı bilinen Taceddin Sultan'ın gerçek adı 'es-Seyid Şeyh Tâceddin Mustafa bin Tâceddin-el Ankaravi'dir. Ailesi hakkında, Niksar-Samsun civarında beylik kuran Taceddinoğulları Beyliği'nin bir kolu olarak Ankara'ya yerleştikleri düşüncesi hakimdir. Küçüklüğü, babasının Bursa Kaplıca Medresesi Müderrisliği görevi sebebiyle Bursa'da geçmiştir. Üftade Hazretleri'nin müridi olan Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nden ders ve icazet aldığı bilinmektedir. Ankara'ya döndüğünde kurmuş olduğu dergah, Celvetiye'lerin bir kolu olmuştur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >