Kraliyet ailesinin resmi kıyafetleri ne anlama geliyor?

İngiliz Kraliyet ailesi.
İngiliz Kraliyet ailesi.

İngiliz Kraliyet ailesi her yönüyle oldukça merak ediliyor. Özellikle aileye eski oyuncu Meghan Markle'ın dahil olmasından sonra iyice merak edilen Kraliyeti ele aldık. Resmi törenlerde giydikleri kıyafetler, omuzlarına taktığı renk renk kuşak kurdeleler, broşlar ve iğneler ne anlama geliyor bunları derledik.

İngiliz Kraliyet ailesi, Kraliçe Elizabeth ile birlikte hem daha güçlü hem de daha çok konuşulmaya başlandı. Bugünlere kadar ulaşan Kraliyet sarsılmaz gücünü Kraliçe'den alıyor. İçerisinde birçok kural ve resmiyeti barındıran Kraliyet, törenlerde resmi kıyafetler ve birçok takı ile karşımıza çıkıyor. Elbiselerin üstüne takılan iğneler, kuşaklar ne anlama geliyor?

Kuşaklar ve nişanlar

Kuşak ve nişanlar kraliyetten gelen şeref rütbelerini temsil eder. Kraliçe tarafından Britanya Krallığı için yapılan hizmetler ve gösterilen başarılar için verilir. Kraliçe Elizabeth en son böyle bir nişanı Kate Middleton'a vermişti.

Prens William ve Kate Middleton.
Prens William ve Kate Middleton.

Kuşaklar rütbeye göre şekilleniyor

Toplamda 6 şövalyelik 4 liyakat yani ödül rütbesi bulunmaktadır. Kuşaklar verilen şeref rütbeleriyle birlikte takılır. Kuşak takıldığında nişanın kurdele uçlarının birleştiği yerde olmasına dikkat edilir.

Ayrıca yıldız şeklinde bir broş da göğüse veya bele takılır. Eğer kişi birden fazla şeref rütbesine sahipse davetlerde en prestijli olanını takar. Ya da çoklu kullanım yapacaksa en yüksek rütbeyi en yukarıya takar. Prens Charles’ın ordu üniformasıyla kullandığı 7 nişanı vardır. En yüksek olanı Garter rütbesidir. Bu yüzden mavi Garter kuşağı ve yıldızı takar.


İngiliz Kraliyet ailesi resmi tören kıyafetleri.
İngiliz Kraliyet ailesi resmi tören kıyafetleri.


Zaman içinde başka nişanlar ekleniyor

Eğer kraliyet ailesi başka bir kraliyet ailesi ile bir yemeğe katılacaksa o ülkeler tarafından kendilerine verilmiş en yüksek nişanı takarak katılırlar. Trooping the colour gibi kraliyet etkinliklerinde kraliyet ailesi askeri üniformaları, madalyaları ve rütbeleri ile hazır bulunur.

İngiliz Kraliyet ailesi, resmi bir davetteyken.

Birçok kraliyet mensubunun hem eski hem onursal askeri görevi bulunduğundan her kraliyet töreni için farklı üniformaları vardır. Kraliyet ailesi eşlerine genellikle Queen Elizabeth II ve Royal Victorian şeref nişanları verilir. Kraliyet ailesi imajına katkı yaptıkça zaman içinde bunlara başka nişanlar da eklenir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >