Kümese giren tilki tavuklar tarafından öldürüldü

Kümeste mahsur kalan tilkiyi tavuklar öldürdü.
Kümeste mahsur kalan tilkiyi tavuklar öldürdü.

Fransa'da bir kümese girmeye çalışan tilkinin sonu acı oldu. Tavukları yemek için bir kaç yıl öncede kümese giren tilki bu defa kümeste mahsur kalarak tavuklar tarafından öldürüldü. Tilkinin cansız bedeni Brittany bölgesindeki okulun öğrencileri tarafından bulundu.

Fransa'nın Brittany bölgesinde bulunan 'Le Gros Chene' tarım lisesinin kümes alanına sızan tilkinin, ışığa duyarlı otomatik kapıların güneşin batmasıyla birlikte kapanmasının ardından kümeste mahsur kaldığı öğrenildi. Mahsur kalan tilkinin tavuklar tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Kapı kilitlendi

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, Le Gros Chene tarım teknik lisesinin kümes alanına giren tilki, kümeste mahsur kaldı.

Son tilki olayının bir yıldan fazla bir süre önce gerçekleştiğini söyledi ve bir önceki 'ziyaretin' tavuklar için çok daha kötü sonuçları olduğunu belirtildi.

Bölgedeki tavuk çiftliği, gündüz vakti açık tutuluyor ve tavuklar yumurta bırakmadıkları zamanlarda günün çoğunluğunu dışarıda geçiriyorlar.

Kümeste mahsur kalan tilki öldü.
Kümeste mahsur kalan tilki öldü.

'İçgüdüsel hareket etmişler'

  • Ülkenin Brittany bölgesindeki okulun öğrencileri ertesi sabah tavukları kontrol etmek için kümese girdiklerinde tilkiyi ölü halde buldular.
  • AFP'ye konuşan okul müdürü Pascal Daniel, "Köşede cansız halde yatıyordu. Tavuklar bir sürü içgüdüsüyle saldırmışlar. Birlik olup tilkiyi gagalayarak öldürmüşler" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >