Kuru öksürüğün ve bitmeyen gribin nedeni 'Krup sendromu' olabilir

Özellikle mevsim geçişlerinde görülen kuru öksürüğün ardındaki neden 'Krup sendromu' olabilir.
Özellikle mevsim geçişlerinde görülen kuru öksürüğün ardındaki neden 'Krup sendromu' olabilir.

Çocuğunuzda bir türlü geçmek bilmeyen kuru öksürük varsa ve bitmeyen gribin nedeni, halk arasında 'Yalancı kuşpalazı' olarak da adlandırılan krup sendromu olabilir.

En fazla parainfluenza isimli virüsün sebep olduğu krup sendromu, gırtlak ve çevresini tutarak akciğere hava girişini önleyen viral bir hastalık.

  • Daha çok bebeklerde görülen hastalık, ilk olarak soğuk algınlığı belirtileri ile kendini gösterirken ilerleyen günlerde köpek havlaması şeklinde kaba bir öksürüğe dönüşüyor.

Son aşamada öksürük, nöbetler halinde geliyor. Bu duruma bir de bebeğin ağlaması eklendiğinde sendrom daha da şiddetleniyor; çünkü gırtlakta ve ses tellerinde oluşan ödem çocuğun nefes almasını zorlaştırıyor.


Havayı solumasın sağlayın

                                    
                                    
                                    
	

Havaların serin olduğu gecelerde kısa bir süre pencereyi açarak çocuğun dış havayı soluması sağlayın. Sıcak havalarda ise anne babalar, buzdolabının buzluk kısmını açarak çocuğun soğuk havayla temas etmesini sağlayabilir. Böylece çocuğun solunum sıkıntısını rahatlatılabilir. Ayrıca, çocuk beslenirken sıkıntı yaşıyorsa serum desteği verilebilir. Çocuğun odasının ısı ve nem oranına dikkat edilmeli. Çocuğun beslenme düzeni ve hijyen kurallarının önemli olduğu unutulmamalı.
Kaynak: ntv.com
Havayı solumasın sağlayın Havaların serin olduğu gecelerde kısa bir süre pencereyi açarak çocuğun dış havayı soluması sağlayın. Sıcak havalarda ise anne babalar, buzdolabının buzluk kısmını açarak çocuğun soğuk havayla temas etmesini sağlayabilir. Böylece çocuğun solunum sıkıntısını rahatlatılabilir. Ayrıca, çocuk beslenirken sıkıntı yaşıyorsa serum desteği verilebilir. Çocuğun odasının ısı ve nem oranına dikkat edilmeli. Çocuğun beslenme düzeni ve hijyen kurallarının önemli olduğu unutulmamalı. Kaynak: ntv.com
Solunum rahatlatarak tedaviye başlanır

                                    
                                    
                                    Öksürük tedavisine solunumun rahatlatılmasıyla başlanmalı. Daha sonra çocuğun hava yolları açık tutularak oksijen desteği verilmeli. Ateş düşürücüler, soğuk veya ödem çözücü ilaçlar içeren buharlarla da çocuklarınızı rahatlatabilirsiniz.
Solunum rahatlatarak tedaviye başlanır Öksürük tedavisine solunumun rahatlatılmasıyla başlanmalı. Daha sonra çocuğun hava yolları açık tutularak oksijen desteği verilmeli. Ateş düşürücüler, soğuk veya ödem çözücü ilaçlar içeren buharlarla da çocuklarınızı rahatlatabilirsiniz.
3 yaş altı çocuklar tehlikede

                                    
                                    
                                    Solunum probleminin 5 ya da 6 gün sürebileceğini söyleyen uzmanlar, 3 yaş altındaki çocukların hastalığının daha ağır geçebileceği konusunda da uyarıyor. Acil tedavi gerektiren bu problem fark edildiğinde, mutlaka bir uzmana başvurulmalı.
3 yaş altı çocuklar tehlikede Solunum probleminin 5 ya da 6 gün sürebileceğini söyleyen uzmanlar, 3 yaş altındaki çocukların hastalığının daha ağır geçebileceği konusunda da uyarıyor. Acil tedavi gerektiren bu problem fark edildiğinde, mutlaka bir uzmana başvurulmalı.
Uzmanlar uyarıyor!

                                    
                                    
                                    Krup sendromunda gündüzleri önemli bir sorun yaşanmazken gece saatlerinde solunum problemlerinin ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, hastalığın tedavisiyle ilgili de tavsiyelerde bulunuyor.
Uzmanlar uyarıyor! Krup sendromunda gündüzleri önemli bir sorun yaşanmazken gece saatlerinde solunum problemlerinin ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, hastalığın tedavisiyle ilgili de tavsiyelerde bulunuyor.
Geceleri artıyor

                                    
                                    
                                    Nezleye ve soğuk algınlığına yol açan influenza, RSV, adenovirüs gibi birçok etkenin de krup sendromuna zemin hazırlayabildiğini aktaran uzmanlar, hastalığın belirtilerinin çoğunlukla geceleri kötüleştiğini söylüyor.
Geceleri artıyor Nezleye ve soğuk algınlığına yol açan influenza, RSV, adenovirüs gibi birçok etkenin de krup sendromuna zemin hazırlayabildiğini aktaran uzmanlar, hastalığın belirtilerinin çoğunlukla geceleri kötüleştiğini söylüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >