Mahsun Kırmızıgül annesinin çalınan paraları hakkında konuştu

Mahsun Kırmızıgül.
Mahsun Kırmızıgül.

Başarılı yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün annesi Faika Arık kendisine bakan bakıcısı ve arkadaşları tarafından soyulmuştu. Ankara'da yakalanan Türkmenistanlı Muyasser M. ile sevgilisi Sherzad H. ve arkadaşları Zhavlonbek H. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Bu konuyla ilgili konuşan Kırmızıgül, ''Annemin cami yaptıracağı parayı çaldılar'' dedi.

Oyuncu ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül eşi Ece Binay'la BKM' de Ata Demirer'in stand-up gösterişini izlemeye gitti. "Bu akşam eşimle yemek yedik oradan da buraya sevgili arkadaşım Ata'yı seyretmeye geldik ben ilk kez izlicem daha önceden Stand-up gösterisini izlemiştim çok başarılı bir arkadaşım hatta Ata benim okuldan arkadaşım" diyen Kırmızıgül çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Annesinin çalınan paraları hakkında da konuşan yönetmen ''Annem onlarla cami yaptıracaktı'' dedi.

Oğlu Mahsun Kırmızıgül ilk kez konuştu

Mahsun Kırmızıgül “Annem 30 yıldır hayalindeki istediği gibi bir Cami yaptırmak için para biriktirmişti. İnsanlar soruyor neden parayı evde tutuyordu diye. Biz de bilmiyorduk bu kadar parası olduğunu gerçekten bilmiyorduk kaç kez söyledim. Anne paran varsa gel bankaya yatıralım. Ama faiz olaylarından dolayı sıcak bakmadı. Onu da anlayışla karşılıyorum ben sağlık olsun diyorum. Üzücü bir durum 30 yıl birikimi ile bir Camii hayali vardı şimdi tutuklular önümüzdeki duruşmayı bekleyeceğiz ben ceza almalarını isterim. Dünyanın en büyük suçu hırsızlık affedilmeyecek bir şey cezasız kalmaması lazım” dedi.

Mahsun Kırmızıgül ve eşi.
Mahsun Kırmızıgül ve eşi.

Ne olmuştu?

Mahsun Kırmızıgül'ün 93 yaşındaki annesi Faika Arık kendisine bakması için işe alınan Muyasser M. tarafından soyulmuştu.

Hasta bakıcı olarak işe başlayan Muyasser M.,birinci haftanın sonunda Faika Arık'ın ziynet eşyaları ile 130 bin doları banyodaki duşakabinin altında sakladığını öğrendi.

Muyasser M., 4 Kasım sabahı saat 06.00 sıralarında bir poşete koyduğu altın ve parayı alıp, evden çıktı.

O sırada evde olan Arık'ın akrabası durumu fark edip, yaşlı kadına söyledi. Faika Arık da akrabasından yerini söylediği altın ve parayı kontrol etmesini istedi. Değerli eşyalar ile paranın yerinde olmadığı ortaya çıktı. Faika Arık, durumu polise haber verdi.

Mahsun Kırmızıgül ve annesi.
Mahsun Kırmızıgül ve annesi.
Suçlu, Muyasser M.,
Suçlu, Muyasser M.,

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >