Marvel'in babası Stan Lee'nin ölmeden önce bizlerle tanıştırdığı 6 kahraman

Stan Lee, çizdiği karakterlerin temsilleriyle birlikte

Çizgi roman dünyasının süper kahramanı Stan Lee, 95 yaşında hayatını kaybetti. Ondan geriye, bizlere bıraktığı ölümsüz Marvel karakterleri kaldı.

Okul çantalarımız, defterlerimiz hatta yatak örtülerimizin bile başrolü olan birbirinden farklı Marvel karakterlerini bizlerle buluşturan, çizgi roman dünyasına yepyeni bir anlam katan adam: Stan Lee...

Bugün henüz açıklanmamış 50'ye yakın karakteri bulunan ünlü çizer Stan Lee, dün gece 95 yaşında vefat etti.

Ondan geriye; çizdiği karakterler ve yazdığı hikayeler kaldı. Sizler için bu içeriğimiz içerisinde, unutulması mümkün olmayan 6 Stan Lee karakterini derledik.

Örümcek Adam

                                    Marvel Comics'in en bilinen karakterlerinden biri olan Örümcek Adam, birçok kez sinemaya da uyarlanmıştı. Fakat karakterin tasarlanması ilk başlarda, insanların var olan örümcek korkusu sebebiyle kabul edilmemiştir. Fizik, kimya ve biyoloji alanındaki yeteneğiyle dikkat çekmişti.
Örümcek Adam Marvel Comics'in en bilinen karakterlerinden biri olan Örümcek Adam, birçok kez sinemaya da uyarlanmıştı. Fakat karakterin tasarlanması ilk başlarda, insanların var olan örümcek korkusu sebebiyle kabul edilmemiştir. Fizik, kimya ve biyoloji alanındaki yeteneğiyle dikkat çekmişti.
Iron Man

                                    Lee'nin çizdiği karakterlerden bir diğeri olan Iron Man, sinemaya da uyarlanmış ve son dönemin en dikkat çeken Marvel karakterlerinden biri olmuştur. Kahramanımız, son Forbes verilerine göre, en zengin 4. hayali karakterdir.
Iron Man Lee'nin çizdiği karakterlerden bir diğeri olan Iron Man, sinemaya da uyarlanmış ve son dönemin en dikkat çeken Marvel karakterlerinden biri olmuştur. Kahramanımız, son Forbes verilerine göre, en zengin 4. hayali karakterdir.
Hulk

                                    Yeşil adam olarak da hafızalarımızda yer edinen Hulk, hem dizi hem de sinema filmi olarak karşımıza çıkmıştır. Onu son olarak, Yenilmezler - Sonsuzluk Savaşı filminde gördük.
Hulk Yeşil adam olarak da hafızalarımızda yer edinen Hulk, hem dizi hem de sinema filmi olarak karşımıza çıkmıştır. Onu son olarak, Yenilmezler - Sonsuzluk Savaşı filminde gördük.
X - Men 

                                    Kurgusal karakterler topluluğu da diyebileceğimiz X - Men, televizyonlarımız aracılığıyla da bizlere ulaşmıştır. Evrimdeki bir değişim sonunda, insanüstü güçlerle doğan ve genelde ergenlik döneminde ortaya çıkan özelliklere sahip hayali karakterleri içerisinde bulunduran  X - Men topluluğu, bizlerle son dönemde sinema aracılığıyla buluşuyor.
X - Men Kurgusal karakterler topluluğu da diyebileceğimiz X - Men, televizyonlarımız aracılığıyla da bizlere ulaşmıştır. Evrimdeki bir değişim sonunda, insanüstü güçlerle doğan ve genelde ergenlik döneminde ortaya çıkan özelliklere sahip hayali karakterleri içerisinde bulunduran X - Men topluluğu, bizlerle son dönemde sinema aracılığıyla buluşuyor.
Daradevil

                                    Marvel deyince akla gelen bir diğer karakter olan Daradevil, gündüzleri avukatlık yapan, geceleriyse suçluları yakalayan bir adamın öyküsünü aktarmaktadır. Karakterimizin asıl adıysa, Matthew Murdock'dur.
Daradevil Marvel deyince akla gelen bir diğer karakter olan Daradevil, gündüzleri avukatlık yapan, geceleriyse suçluları yakalayan bir adamın öyküsünü aktarmaktadır. Karakterimizin asıl adıysa, Matthew Murdock'dur.
Fantastik Dörtlü

                                    Stan Lee'nin kaleminden çıkan bir diğer Marvel karakterler topluluğudur. Sinemada da gördüğümüz bu topluluk içerisinde, dişi Hulk da bulunmaktadır.
Fantastik Dörtlü Stan Lee'nin kaleminden çıkan bir diğer Marvel karakterler topluluğudur. Sinemada da gördüğümüz bu topluluk içerisinde, dişi Hulk da bulunmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >