MasterChef Murat Özdemir hakkında karar çıktı

Murat Özdemir geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak herkesten özür dilemişti.
Murat Özdemir geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak herkesten özür dilemişti.

MasterChef yarışması ile ünlenen Murat Özdemir geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, evindeki papağana işkence etmişti. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan papağan öldükten sonra akıl hastanesine gönderilen Özdemir ile ilgili savcılık soruşturması tamamlandı.

Televizyonda yayınlanan bir programa yarışmacı olarak katılarak gündeme gelen Murat Özdemir 17 Aralık 2018 tarihinde sosyal medya hesabından papağanına işkence yaptığı anlara ait görüntüleri paylaşmış ve hayvanseverler tarafından tepki toplamıştı.

Suç duyurusunda bulunmuşlardı

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen yarışmacı Özdemir ifadesinde olayın yaşandığı gün çok alkol aldığını ve yaşananlardan dolayı herkesten özür dilediğini ifade etmişti. Olay ardından tedavi altına alınan papağan ölmüş, Murat Özdemir’in ifadesinin ardından Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) tarafından ünlü yarışmacı hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Karar verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 88 müştekinin yer aldığı soruşturmayı tamamladı. Savcılık Murat Özdemir’in ‘mala zarar verme’ suçunun kendi hayvanına zarar verme kapsamında kalması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Öte yandan hakkında adli yönden işlem yapılamayan Özdemir’e Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca para cezası verildiği açıklandı.

Murat Özdemir papağana yaptığı işkence sonrası gözaltına alınmıştı.
Murat Özdemir papağana yaptığı işkence sonrası gözaltına alınmıştı.

Vicdanlar kabul etmiyor

Kararın açıklanmasının ardından HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı "Hukuk bu kararı kabul ediyor olabilir ancak vicdanlar kabul etmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >