Matt Damon ve Christian Bale bir arada: Asfaltın Kralları

Matt Damon ve Christian Bale, Ferrari v Ford
Matt Damon ve Christian Bale, Ferrari v Ford

Hollywood filmlerinde iki büyük aktörün başrolü oynadığı filmlere çok sık rastlıyor olsak da Matt Damon ve Christian Bale ikilisinin bir araya geliyor olması seyircilerde olağanın üzerinde bir beklentinin oluşmasına sağladı.

Sinema yazarları ve eleştirmenler klasik bir yarış filminden uzak Ford v Ferrari için şimdiden tam not verdi.

Matt Damon ve Christian Bale’in, Ferrari hegemonyasını bitirmeye kararlı bir yarış mühendisi ve bir yarışçıyı canlandırdıkları Ford v Ferrari: Asfaltın Kralları filmi geçtiğimiz hafta vizyona girdi.

Otomobil markalarının rekabeti her dönem büyük bir tutkuyla takip edilmiştir. Son yıllarda F1 ve FILA yönetimi sık sık spordan çok parayı öne çıkarmakla eleştirilse de motor sporlarına olan ilgi azalmadı.

Başarılı aktör Christian Bale, filmde Ford motorunu geliştirmeye çalışan mühendisi canlandırıyor.
Başarılı aktör Christian Bale, filmde Ford motorunu geliştirmeye çalışan mühendisi canlandırıyor.

Son yıllarda ara ara yarış filmlerine ev sahipliği yapmaya başlayan Hollywood yapımları arasına oldukça ciddi bir film katılıyor. Yönetmenliğini Logan filmiyle büyük başarı yakalayan James Mangold’un yaptığı Ford VS Ferrari filminde Matt Damon’u mühendis Carroll Shelby ve Christian Bale’i de yarışçı Ken Miles olarak görüyoruz. İkili, Ferrari’yi yenebilecek bir Ford otomobili yapmaya çalışıyor. 1966 yılında geçen film, ikilinin 24 Hours of Le Mans yarışına kadar uzanan denemelerini merkezine alıyor.

Fragman, Bale’in söylediği “Orada kusursuz bir tur var. Görüyor musun?” cümlesiyle başlıyor. Oğlu da görebildiğini söylüyor. Bale, “Çoğu insan göremiyor” cevabını veriyor.

Christian Bale'e filmde Matt Damon eşlik ediyor.
Christian Bale'e filmde Matt Damon eşlik ediyor.

Bu esnada, Tracy Letts’in canlandırdığı Henry Ford II, mühendis Shelby (Damon) ile görüşme yapıyor ve ondan gelmiş geçmiş en hızlı arabayı yapmasını istiyor. Shellby de “Konu hızla alakalı değil, arabanızın direksiyonun arkasında safkan bir yarışçı olması gerekiyor. O da Ken Miles.” diye cevap veriyor. Yani “Ben arabayı yaparım ama kullanabilecek adam bir tane var.” demeye getiriyor.

Film 15 Kasım'da vizyona girecek.
Film 15 Kasım'da vizyona girecek.

Mustang Shelby’lerin de altında imzası bulunan mühendisi daha sonra, kendi imzasını taşıyan Cobra otomobillerden biri ile yarışçının kapısında görüyoruz.

Fragman, otomobil mühendisliğinin zorlu ve pis yanlarını gösteriyor, döneminin bazı kazalarına ev sahipliği yapıyor. Ford VS Ferrari, dönemin havasını oldukça iyi şekilde yansıtan ve gerçek olaylara dayanan bir film olarak göze çarpıyor. Yapım, FOX’un ve yeni ana firması Walt Disney’in Oscar adayları arasında da yer alma ihtimaline sahip.


Filmde ayrıca Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone ve Ray McKinnon da yer alıyor. Filmin vizyon tarihi ise 15 Kasım.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / WEBTEKNO.COM