Mehmet Ali Erbil'in kardeşi: Can sıkıcı haberi veriyorum

Yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü komedyen Mehmet Ali Erbil'in kardeşi, ünlü isim için dua istedi.
Yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü komedyen Mehmet Ali Erbil'in kardeşi, ünlü isim için dua istedi.

Geçtiğimiz haftalarda evinin banyosunda düşmesi sonucu yaralanarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında açıklama yapan doktor kardeşi, "Geçtiğimiz hafta solunum cihazından ayrılmıştı, yeniden bağlandı" açıklamasında bulundu.

Uzun süredir yoğun bakımda uyutularak tedavi gören Mehmet Ali Erbil'in doktorlarından sevindirici haber gelmişti. Sağlık durumu büyük oranda iyiye gittiği için uyandırılan Erbil, yeniden yoğun bakım ünitesine alındı.

Kaçış sendromu hastalığı nüksetti
Bir ay önce evinde düşmesi sonucu yaralanarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil'in kırılan kaburgaları, akciğer zarını yırtarak iç kanamaya neden olmuştu.


Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil, 26 ekimde uyandırılmıştı. Bu sırada 16 yıldır tedavi gördüğü kaçış sendromunun yol açtığı septik şok reaksiyonunun baş göstermesi üzerine Erbil, 2 Kasımda yeniden uyutularak tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmişti.
Kaçış sendromu hastalığı nüksetti Bir ay önce evinde düşmesi sonucu yaralanarak yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil'in kırılan kaburgaları, akciğer zarını yırtarak iç kanamaya neden olmuştu. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Erbil, 26 ekimde uyandırılmıştı. Bu sırada 16 yıldır tedavi gördüğü kaçış sendromunun yol açtığı septik şok reaksiyonunun baş göstermesi üzerine Erbil, 2 Kasımda yeniden uyutularak tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmişti.
"Yine beklemedeyiz"
Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında konuşan Dr. Yeşim Erbil, kardeşi hakkında şu açıklamayı yaptı."Can sıkıcı haber veriyorum. Geçen hafta solunum cihazından ayrıldığı haberini vermiştik, bu haberi biraz bekleyip verdik sizlere çünkü yoğun bakımda sürpriz gelişmeler olabilir diye... 4 gün kendi solunumu ile kalabilmesi bizi çok sevindirmişti sizleri de tabi. Ancak dün akşam durum tamamen tersine döndü ve solunumu bozuldu ve cihaza bağlandı. Yine beklemedeyiz, inşallah bu kadar ağır olaylara vücudu direnç gösterir."
"Yine beklemedeyiz" Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında konuşan Dr. Yeşim Erbil, kardeşi hakkında şu açıklamayı yaptı."Can sıkıcı haber veriyorum. Geçen hafta solunum cihazından ayrıldığı haberini vermiştik, bu haberi biraz bekleyip verdik sizlere çünkü yoğun bakımda sürpriz gelişmeler olabilir diye... 4 gün kendi solunumu ile kalabilmesi bizi çok sevindirmişti sizleri de tabi. Ancak dün akşam durum tamamen tersine döndü ve solunumu bozuldu ve cihaza bağlandı. Yine beklemedeyiz, inşallah bu kadar ağır olaylara vücudu direnç gösterir."
Babası için dua istedi
Instagram hesabından babasıyla fotoğraf paylaşan Sezin Erbil, "Babamın kendi hastalığı da nüksettiği için durumu biraz kritik. Kendisi hala yoğun bakımda. Lütfen babam için dualarınızı eksik etmeyin. Bu fotoğraftaki gibi gülmen için bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
Babası için dua istedi Instagram hesabından babasıyla fotoğraf paylaşan Sezin Erbil, "Babamın kendi hastalığı da nüksettiği için durumu biraz kritik. Kendisi hala yoğun bakımda. Lütfen babam için dualarınızı eksik etmeyin. Bu fotoğraftaki gibi gülmen için bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.
Kaçış Sendromu nedir?
Tedavisi olmayan hastalıkların başında yer alan kaçış sendromu, ülkemizde de görülmeye başlamıştır. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır. Eski yıllarda nadir olarak görülen bu hastalık türü, günümüzde artış göstermiştir. Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda... 


Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.
Kaçış Sendromu nedir? Tedavisi olmayan hastalıkların başında yer alan kaçış sendromu, ülkemizde de görülmeye başlamıştır. 1960 yılından beri kendini gösteren bu sendrom, Capillary leak syndrome ismi ile tıp biliminde yer almaktadır. Eski yıllarda nadir olarak görülen bu hastalık türü, günümüzde artış göstermiştir. Mehmet Ali Erbil ile tanınmaya ve duyulmaya başlayan bu rahatsızlığın nedeni, henüz ortaya çıkmamış durumda... Damar dışına sıvı kaçması ile oluşan bu sendrom, tansiyon düşmesine ve kan basıncının azalmasına ve sonuç olarak hastanın şoka girmesine sebep olmaktadır. Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Psikolojik açıdan da kişiyi buhrana sokan sendromun yol açtığı septik şok reaksiyonun, ne zaman geleceği belli değildir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >