Misafirleriniz bu tariflere bayılacak! İftar sofralarına renk katan sos tarifleri

Sos tarifleri
Sos tarifleri

Her akşam ne pişireceğim, iftara ne hazırlayayım diye düşünüyorsanız; sizin için farklı lezzet önerilerimiz var. İşte Ramazan sofralarınıza tat katacak sos tarifleri!

Ramazan ayının ortalarına yaklaşırken her akşam ne pişireceğim, iftara ne hazırlayayım diye düşünüyorsanız; sizin için farklı lezzet önerilerimiz var.

Ramazan sofralarınızı renklendirecek sos tariflerinin, iftariyeliklerinizin yanına çok yakışacağından eminiz.

Patates kızartması, makarna, salata, kızarmış ekmek ve hatta iftar sonrası atıştırmalıklarla dahi yiyebileceğiniz sos tariflerini sizin için hazırladık.

Kızarmış ekmek yanına humus sosu

                                    
                                    
                                    
                                    Önceden haşladığınız nohutları hazırda bekletin. Bir yandan sarımsakları doğrama robotuna atın ve ardından geri kalan tüm malzemeleri ekleyip robottan geçirin. Humusunuz hazır sayılır; istediğiniz baharatları da ekleyin. Yanında birkaç dilim kızarmış ekmekle sahurda da iftarda da bu lezzetin tadına doya doya varabilirsiniz.
Kızarmış ekmek yanına humus sosu Önceden haşladığınız nohutları hazırda bekletin. Bir yandan sarımsakları doğrama robotuna atın ve ardından geri kalan tüm malzemeleri ekleyip robottan geçirin. Humusunuz hazır sayılır; istediğiniz baharatları da ekleyin. Yanında birkaç dilim kızarmış ekmekle sahurda da iftarda da bu lezzetin tadına doya doya varabilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    ½ bardak pişmiş nohut1 diş sarımsak½ limonun suyu1 yemek kaşığı tahin1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberKurutulmuş acı biber (İsteğe bağlı)Zeytinyağı
Gerekli malzemeler ½ bardak pişmiş nohut1 diş sarımsak½ limonun suyu1 yemek kaşığı tahin1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberKurutulmuş acı biber (İsteğe bağlı)Zeytinyağı
Balkabağı sosu

                                    
                                    
                                    
                                    Doğranmış balkabağını orta boy bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Aynı tencerede maya, zeytin, soğan çeşnisi, pul biber, tuz, toz kırmızı biber, kimyon ve acı biberi çırpıcı ya da blender yardımıyla ezin. Karışıma yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. İşte bu kadar; iftar sofrasında soğan halkası, köfte, tavuk ve patates kızartması ile sunabilirsiniz. Dilerseniz iftar sonrası atıştırmalık kuruyemiş ya da cipslerin yanında da servis edebilirsiniz.
Balkabağı sosu Doğranmış balkabağını orta boy bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Aynı tencerede maya, zeytin, soğan çeşnisi, pul biber, tuz, toz kırmızı biber, kimyon ve acı biberi çırpıcı ya da blender yardımıyla ezin. Karışıma yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. İşte bu kadar; iftar sofrasında soğan halkası, köfte, tavuk ve patates kızartması ile sunabilirsiniz. Dilerseniz iftar sonrası atıştırmalık kuruyemiş ya da cipslerin yanında da servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    Yarım kilo doğranmış bal kabağı½ fincan besin mayası1 çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı soğan çeşnisi, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon ve acı biber
Gerekli malzemeler Yarım kilo doğranmış bal kabağı½ fincan besin mayası1 çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı soğan çeşnisi, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon ve acı biber
Ekşili domates sosu

                                    
                                    
                                    
                                    1 yemek kaşığı sıvı yağda sarımsakları yaklaşık 2 dakika kadar kavurun ve doğranmış biberleri üzerine ekleyin. Biberleri de 5 dakika daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin ve kavurun. Farklı bir tavada 2 yemek kaşığı yağı kızdırıp içine kırık nohudu, kuru kırmızı biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Nohutlar iyice kavrulana kadar kavurmayı sürdürün; sonrasında ocağı kapatın ve tavayı kenara alın. Farklı tencerelerde hazırladığınız bu iki karışımı soğumaya bırakın ve el blenderi yardımıyla iyice ezin.
Ekşili domates sosu 1 yemek kaşığı sıvı yağda sarımsakları yaklaşık 2 dakika kadar kavurun ve doğranmış biberleri üzerine ekleyin. Biberleri de 5 dakika daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin ve kavurun. Farklı bir tavada 2 yemek kaşığı yağı kızdırıp içine kırık nohudu, kuru kırmızı biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Nohutlar iyice kavrulana kadar kavurmayı sürdürün; sonrasında ocağı kapatın ve tavayı kenara alın. Farklı tencerelerde hazırladığınız bu iki karışımı soğumaya bırakın ve el blenderi yardımıyla iyice ezin.
İster atıştırmalık, ister ana yemekte

                                    
                                    
                                    
                                    Göz kararı da tuz ekledikten sonra, sevdiğiniz baharatları istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Sosu neyle yiyeceğinize de siz karar verin; isterseniz iftar sofralarınızdaki kızartmaları bandırın; isterseniz atıştırmalıkları...
İster atıştırmalık, ister ana yemekte Göz kararı da tuz ekledikten sonra, sevdiğiniz baharatları istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Sosu neyle yiyeceğinize de siz karar verin; isterseniz iftar sofralarınızdaki kızartmaları bandırın; isterseniz atıştırmalıkları...
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    2 kırmızı biber2 büyük boy salkım domates2 diş sarımsak2 yemek kaşığı kırık nohut2 adet kurutulmuş acı biber1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
Gerekli malzemeler 2 kırmızı biber2 büyük boy salkım domates2 diş sarımsak2 yemek kaşığı kırık nohut2 adet kurutulmuş acı biber1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
Çikolata şöleni sosu

                                    
                                    
                                    
                                    Tatlı Ramazan sofralarının vazgeçilmezi durumda; hele çikolata deyince akan sular duruyor. İftar sofralarınızı tatlandıracak, meyveleri bandıra bandıra yiyebileceğiniz çikolata kremalı sosu yapmak oldukça kolay. Öncelikle kremayı bir kapta köpürene kadar çırpın. Farklı bir kap çıkarıp labne ve pudra şekeri çırpmaya başlayın; ardından içine çikolata kremasını da ilave edin. Köpüren krema ve çikolatalı karışımı bir kaşık yardımıyla karıştırın; işte bu kadar. Krema sosu hazır; dilimlediğiniz meyveleri sosun etrafına dizin ve servis edin. Servis sizin işiniz; özgürsünüz. İster meyvelerinizi bandırarak tüketin, ister kaşık kaşık.
Çikolata şöleni sosu Tatlı Ramazan sofralarının vazgeçilmezi durumda; hele çikolata deyince akan sular duruyor. İftar sofralarınızı tatlandıracak, meyveleri bandıra bandıra yiyebileceğiniz çikolata kremalı sosu yapmak oldukça kolay. Öncelikle kremayı bir kapta köpürene kadar çırpın. Farklı bir kap çıkarıp labne ve pudra şekeri çırpmaya başlayın; ardından içine çikolata kremasını da ilave edin. Köpüren krema ve çikolatalı karışımı bir kaşık yardımıyla karıştırın; işte bu kadar. Krema sosu hazır; dilimlediğiniz meyveleri sosun etrafına dizin ve servis edin. Servis sizin işiniz; özgürsünüz. İster meyvelerinizi bandırarak tüketin, ister kaşık kaşık.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    1 paket krema1 paket labne3 yemek kaşığı kaşığı pudra şekeri3/4 su bardağı çikolata kreması
Gerekli malzemeler 1 paket krema1 paket labne3 yemek kaşığı kaşığı pudra şekeri3/4 su bardağı çikolata kreması
Meyveleri bandıra bandıra yiyeceğiniz kremşanti sosu

                                    
                                    
                                    
                                    Ramazan'ın en hafif lezzetlerinden meyveleri yalnız bırakmaz olmaz. Meyvelerle süsleyerek servis edebileceğiniz bu lezzete siz, sunumuna da misafirleriniz bayılacak. Öncelikle kremayı bir kaba alın ve üzerine hindistan cevizli puding tozunu ilave edin. Önce düşük ve sonradan artan devirde çırpmaya başlayın. Kremanız köpürene kadar çırpın ve buzdolabında beklettikten sonra meyvelerin yanında servis edin.
Meyveleri bandıra bandıra yiyeceğiniz kremşanti sosu Ramazan'ın en hafif lezzetlerinden meyveleri yalnız bırakmaz olmaz. Meyvelerle süsleyerek servis edebileceğiniz bu lezzete siz, sunumuna da misafirleriniz bayılacak. Öncelikle kremayı bir kaba alın ve üzerine hindistan cevizli puding tozunu ilave edin. Önce düşük ve sonradan artan devirde çırpmaya başlayın. Kremanız köpürene kadar çırpın ve buzdolabında beklettikten sonra meyvelerin yanında servis edin.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    350 ml. krema1 paket hindistan cevizli pudingMeyve
Gerekli malzemeler 350 ml. krema1 paket hindistan cevizli pudingMeyve
İftardan sonra çayınızı yalnız bırakmayan cips sosu

                                    
                                    
                                    
                                    Şimdi gelelim en eğlenceli soslardan birine; iftardan sonra çayını yalnız içemeyenler için ideal bu tarifi yapması da oldukça kolay. Sosun içeriği tamamen sizin hayal gücünüze kalmış; içine ne isterseniz koyabilirsiniz. Acı, tatlı, baharatlı, sarımsaklı, peynirli ve sınırsız farklı seçenekle birbirinden lezzetli dip sos hazırlayabilirsiniz.
İftardan sonra çayınızı yalnız bırakmayan cips sosu Şimdi gelelim en eğlenceli soslardan birine; iftardan sonra çayını yalnız içemeyenler için ideal bu tarifi yapması da oldukça kolay. Sosun içeriği tamamen sizin hayal gücünüze kalmış; içine ne isterseniz koyabilirsiniz. Acı, tatlı, baharatlı, sarımsaklı, peynirli ve sınırsız farklı seçenekle birbirinden lezzetli dip sos hazırlayabilirsiniz.
İster akşam çayınızın yanında ister iftar sofrasında

                                    
                                    
                                    
                                    Akşam çayınızın yanında kraker, milföy çubukları, peynir, patates cipsi, iftar sofrasında köfte gibi sınırsız yemek ya da atıştırmalıkla tüketebilirsiniz.
İster akşam çayınızın yanında ister iftar sofrasında Akşam çayınızın yanında kraker, milföy çubukları, peynir, patates cipsi, iftar sofrasında köfte gibi sınırsız yemek ya da atıştırmalıkla tüketebilirsiniz.
Sunum konusunda özgürsünüz

                                    
                                    
                                    
                                    Öncelikle yoğurt ve labne peynirini karıştırma kabına alın; bir yandan taze soğanı yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsakları iyice ezin; kuru baharatları, sarımsak ve soğanı yoğurt karışımına ilave ederek iyice karıştırın. Bir süre dinlendirip servis edin. Servis sırasında da özgürsünüz; isterseniz sosunuzun üzerini baharatlarla süsleyebilirsiniz.
Sunum konusunda özgürsünüz Öncelikle yoğurt ve labne peynirini karıştırma kabına alın; bir yandan taze soğanı yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsakları iyice ezin; kuru baharatları, sarımsak ve soğanı yoğurt karışımına ilave ederek iyice karıştırın. Bir süre dinlendirip servis edin. Servis sırasında da özgürsünüz; isterseniz sosunuzun üzerini baharatlarla süsleyebilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    1 su bardağı yoğurtYarım paket labne peyniri1 dal yeşil soğan1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik, kuru nane, kırmızı biberGöz kararı tuz
Gerekli malzemeler 1 su bardağı yoğurtYarım paket labne peyniri1 dal yeşil soğan1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik, kuru nane, kırmızı biberGöz kararı tuz
Kahve sevenler için en ideali kahveli sos

                                    
                                    
                                    
                                    Ramazan'da iftar sonrası kahve içmeyi iple çekenler için, kahvenin tadına doya doya varacakları bu sosa bayılacaksınız. Labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından kakao dışındaki tüm malzemeleri labneye ekleyin ve karıştırın. Pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın ve süslemek için üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
Kahve sevenler için en ideali kahveli sos Ramazan'da iftar sonrası kahve içmeyi iple çekenler için, kahvenin tadına doya doya varacakları bu sosa bayılacaksınız. Labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından kakao dışındaki tüm malzemeleri labneye ekleyin ve karıştırın. Pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın ve süslemek için üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
İster bisküviyle ister kaşıkla

                                    
                                    
                                    
                                    Bu eşsiz lezzetin tadına doya doya varabilmek için isterseniz kaşık kaşık yiyin, isterseniz de bisküvilerinizi bandırarak. Yanında bir fincan kahveniz de varsa şanslısınız; yarınki iftara kadar kahveye doyacaksınız.
İster bisküviyle ister kaşıkla Bu eşsiz lezzetin tadına doya doya varabilmek için isterseniz kaşık kaşık yiyin, isterseniz de bisküvilerinizi bandırarak. Yanında bir fincan kahveniz de varsa şanslısınız; yarınki iftara kadar kahveye doyacaksınız.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    
                                    1 paket labne1 tatlı kaşığı vanilya1,5 su bardağı pudra şekeri1,25 tatlı kaşığı toz kahve2 tatlı kaşığı kakao
Gerekli malzemeler 1 paket labne1 tatlı kaşığı vanilya1,5 su bardağı pudra şekeri1,25 tatlı kaşığı toz kahve2 tatlı kaşığı kakao
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >