Misafirlerinizin asla 'hayır' diyemeyeceği pratik bayram ikramlıkları

Çikolata
Çikolata

Bayram ikramları için kararsız kalanlara özel pratik tarifler...

Bayram için ağır şerbetli tatlılar yerine, daha hafif lezzetler hazırlayın.

Sizin için bayramda misafirlerinizi hayran bırakabileceğiniz küçük atıştırmalık ikram tarifleri hazırladık.

Acılı kurabiye 

                                    
                                    
                                    Öncelikle tuzlu lezzetlerden başlayalım. Herkesin tatlının tadına doya doya varacağı bayramda, siz misafirlerinize tuzlu ikramlarda bulunabilirsiniz. Tuzlu kurabiyenin tarifi de oldukça kolay. Öncelikle tereyağını eritip soğutun; ardından tüm malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru buzdolabında 35-40 dakika bekletin ve dinlenen hamuru tezgaha alıp un yardımıyla açın. Açtığınız hamuru küçük kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve ya çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edin.
Acılı kurabiye Öncelikle tuzlu lezzetlerden başlayalım. Herkesin tatlının tadına doya doya varacağı bayramda, siz misafirlerinize tuzlu ikramlarda bulunabilirsiniz. Tuzlu kurabiyenin tarifi de oldukça kolay. Öncelikle tereyağını eritip soğutun; ardından tüm malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru buzdolabında 35-40 dakika bekletin ve dinlenen hamuru tezgaha alıp un yardımıyla açın. Açtığınız hamuru küçük kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve ya çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra biraz dinlendirip servis edin.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    110 gr. tereyağı90 gr. unBir tutam kabartma tozu, kırmızı pul biber, tuz (Acısını arttırmak isterseniz pul biber miktarını da arttırabilirsiniz.)İnce kıyılmış dereotuGöz kararı beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi1 yumurta sarısıÇörekotu, susam
Gerekli malzemeler 110 gr. tereyağı90 gr. unBir tutam kabartma tozu, kırmızı pul biber, tuz (Acısını arttırmak isterseniz pul biber miktarını da arttırabilirsiniz.)İnce kıyılmış dereotuGöz kararı beyaz peynir ya da kaşar peynir rendesi1 yumurta sarısıÇörekotu, susam
Patates topları

                                    
                                    
                                    Tuzlu kurabiyelerin yanında da rahatlıkla ikram edebileceğiniz bir lezzet olan patates toplarının yapımı da oldukça kolay. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Daha sonra patatesleri çatal ile ezerek baharatları, kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri çatal yardımıyla ezin ve iyice karışmasını sağlayın. Ardından yuvarlak toplar yapıp bir servis tabağında bekletin.Dilerseniz üzerlerine yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız kırmızı biber gezdirin. Üzerini dilediğiniz sebzeyle de süsleyebilirsiniz.
Patates topları Tuzlu kurabiyelerin yanında da rahatlıkla ikram edebileceğiniz bir lezzet olan patates toplarının yapımı da oldukça kolay. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın. Daha sonra patatesleri çatal ile ezerek baharatları, kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri çatal yardımıyla ezin ve iyice karışmasını sağlayın. Ardından yuvarlak toplar yapıp bir servis tabağında bekletin.Dilerseniz üzerlerine yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız kırmızı biber gezdirin. Üzerini dilediğiniz sebzeyle de süsleyebilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    2 adet patates1 tutam maydanozKarabiberTuzPul biberTereyağıYoğurt (İsteğe bağlı)
Gerekli malzemeler 2 adet patates1 tutam maydanozKarabiberTuzPul biberTereyağıYoğurt (İsteğe bağlı)
Tuzlu çubuklar

                                    
                                    
                                    Öncelikle margarini eritip bir kaba alın; üzerine sıvı yağ, su, tuz ve 1 yumurta akını ekleyip derin bir kaba alın. Ardından sırasıyla unu eleyip kabartma tozu ile karıştırın; yağlı karışıma ekleyin. İyice yoğurun ve tezgah üzerine un serpip hamurdan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları tezgahta yaklaşık 10 cm uzunluğunda açın ve fırın tepsisinde yağlı kağıda sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına atın.
Tuzlu çubuklar Öncelikle margarini eritip bir kaba alın; üzerine sıvı yağ, su, tuz ve 1 yumurta akını ekleyip derin bir kaba alın. Ardından sırasıyla unu eleyip kabartma tozu ile karıştırın; yağlı karışıma ekleyin. İyice yoğurun ve tezgah üzerine un serpip hamurdan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları tezgahta yaklaşık 10 cm uzunluğunda açın ve fırın tepsisinde yağlı kağıda sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına atın.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    125 gr. margarin2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ, su1 çay kaşığı tuz1 yumurta2 - 2 ½ su bardağı un1 paket kabartma tozuSusam ya da çörek otu
Gerekli malzemeler 125 gr. margarin2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ, su1 çay kaşığı tuz1 yumurta2 - 2 ½ su bardağı un1 paket kabartma tozuSusam ya da çörek otu
Kahve yanı ikramı havuç topları

                                    
                                    
                                    Bir fincan kahve ya da çayın yanında gururla sunacağınız hafif bir lezzet, havuç topları… Öncelikle havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Rende havuçları orta boy bir tencereye koyup üzerine margarin ve toz şeker ekleyin; 15 dakika kavurun. Havuçların suyunu çekmesini bekleyin ve pişmeye devam eden havuçların üzerine robottan geçirdiğiniz bisküvileri ekleyin. Ardından sırasıyla tarçın ve cevizi de ekleyip birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı bir süre oda sıcaklığında bırakıp soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımdan yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine bulayın. Üzerine çikolata sosu ekleyip soğuk servis edin.
Kahve yanı ikramı havuç topları Bir fincan kahve ya da çayın yanında gururla sunacağınız hafif bir lezzet, havuç topları… Öncelikle havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Rende havuçları orta boy bir tencereye koyup üzerine margarin ve toz şeker ekleyin; 15 dakika kavurun. Havuçların suyunu çekmesini bekleyin ve pişmeye devam eden havuçların üzerine robottan geçirdiğiniz bisküvileri ekleyin. Ardından sırasıyla tarçın ve cevizi de ekleyip birkaç dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı bir süre oda sıcaklığında bırakıp soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımdan yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine bulayın. Üzerine çikolata sosu ekleyip soğuk servis edin.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    1 kg. havuç1 çay bardağı ceviz içi1 tatlı kaşığı margarin1 çay bardağı Hindistan cevizi4 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tarçın1 paket petibör bisküviDilerseniz son olarak topları çikolata sosuna bandırıp dondurarak da servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler 1 kg. havuç1 çay bardağı ceviz içi1 tatlı kaşığı margarin1 çay bardağı Hindistan cevizi4 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tarçın1 paket petibör bisküviDilerseniz son olarak topları çikolata sosuna bandırıp dondurarak da servis edebilirsiniz.
Tarçın kokulu kalpler

                                    
                                    
                                    Mis kokulu bu kurabiyelere hem siz hem misafirleriniz bayılacaksınız. Öncelikle margarin ve pudra şekeri ile mikseri yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Tarçın, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kıvama gelince, bir merdane yardımı ile açıp dilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuyunca çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpip servis edin.
Tarçın kokulu kalpler Mis kokulu bu kurabiyelere hem siz hem misafirleriniz bayılacaksınız. Öncelikle margarin ve pudra şekeri ile mikseri yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Tarçın, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kıvama gelince, bir merdane yardımı ile açıp dilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuyunca çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpip servis edin.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    150 gr. oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı pudra şekeri2 tatlı kaşığı tarçın1 paket vanilya ve kabartma tozu2 - 2 ½ su bardağı unDilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesebilirsiniz.
Gerekli malzemeler 150 gr. oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı pudra şekeri2 tatlı kaşığı tarçın1 paket vanilya ve kabartma tozu2 - 2 ½ su bardağı unDilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesebilirsiniz.
Ev yapımı kandil simidi

                                    
                                    
                                    Tadına doyum olmayan kandil simidini sevmeyen neredeyse yoktur. Bu lezzetin yapımı da oldukça kolay; öncelikle tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın. 1 yumurtanın yalnızca akını hamurda kullanın. Hamur kıvama gelince yuvarlak toplar koparın ve bekletin. Ardından her topu uzun şeritler haline getirip uçlarını birleştirin. Halka halini alan kurabiyeleri susama bulayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırına atın.
Ev yapımı kandil simidi Tadına doyum olmayan kandil simidini sevmeyen neredeyse yoktur. Bu lezzetin yapımı da oldukça kolay; öncelikle tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın. 1 yumurtanın yalnızca akını hamurda kullanın. Hamur kıvama gelince yuvarlak toplar koparın ve bekletin. Ardından her topu uzun şeritler haline getirip uçlarını birleştirin. Halka halini alan kurabiyeleri susama bulayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırına atın.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    125 gr. oda sıcaklığında tereyağı (Oda Isısında)1 yumurta1 yemek kaşığı sirke, toz şeker1 çay kaşığı tuz, mahlep1/2 çay bardağı zeytinyağı1 paket kabartma tozu3 su bardağı unSusam (Dilerseniz çörek otu da kullanabilirsiniz)
Gerekli malzemeler 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı (Oda Isısında)1 yumurta1 yemek kaşığı sirke, toz şeker1 çay kaşığı tuz, mahlep1/2 çay bardağı zeytinyağı1 paket kabartma tozu3 su bardağı unSusam (Dilerseniz çörek otu da kullanabilirsiniz)
Çikolatalı kadayıf porsiyonları

                                    
                                    
                                    Öncelikle 200 gram kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın ve sonrasında geniş bir tava içine alıp orta ateşte kavurun. Rengi koyulaşana kadar kavrulan kadayıfları, ocaktan alıp beklemeye bırakın. Farklı bir tavaya kremayı döküp ısıtın; ısındığınızdan emin olduğunuz zaman altını kapatın. Kremanın üzerine 1 paket sütlü çikolata ve 1 buçuk paket bitter çikolata ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Eriyen çikolatayı kavurduğunuz kadayıfların üzerine dökün ve kaşık yardımı ile karıştırarak harmanlayın. Devamında servis şekli size kalmış; ancak porsiyon halinde servis etmek daha kolay diyorsanız siz de fincan kullanın. Kahve fincanının yarısına kadar çikolatalı kadayıf karışımından doldurun. Doldurduğunuz karışımların üzerine bastırın ve fincanları ters çevirin. Çevirdiğiniz şekilde de bırakabilirsiniz; yuvarlak toplar da yapabilirsiniz. Meyve ve dondurmayla servis edebilirsiniz.
Çikolatalı kadayıf porsiyonları Öncelikle 200 gram kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın ve sonrasında geniş bir tava içine alıp orta ateşte kavurun. Rengi koyulaşana kadar kavrulan kadayıfları, ocaktan alıp beklemeye bırakın. Farklı bir tavaya kremayı döküp ısıtın; ısındığınızdan emin olduğunuz zaman altını kapatın. Kremanın üzerine 1 paket sütlü çikolata ve 1 buçuk paket bitter çikolata ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Eriyen çikolatayı kavurduğunuz kadayıfların üzerine dökün ve kaşık yardımı ile karıştırarak harmanlayın. Devamında servis şekli size kalmış; ancak porsiyon halinde servis etmek daha kolay diyorsanız siz de fincan kullanın. Kahve fincanının yarısına kadar çikolatalı kadayıf karışımından doldurun. Doldurduğunuz karışımların üzerine bastırın ve fincanları ters çevirin. Çevirdiğiniz şekilde de bırakabilirsiniz; yuvarlak toplar da yapabilirsiniz. Meyve ve dondurmayla servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    1 paket sütlü çikolata (80 gr)1,5 paket bitter çikolata (120 gr.) 1/2 paket süt kreması200 gr. tel kadayıf
Gerekli malzemeler 1 paket sütlü çikolata (80 gr)1,5 paket bitter çikolata (120 gr.) 1/2 paket süt kreması200 gr. tel kadayıf
Bol sütlü yalancı tavuk göğsü

                                    
                                    
                                    Bu tatlıya hayır diyebilecek kimse olduğunu düşünmüyoruz; hem oldukça hafif hem çok kolay bu tatlının tadına doyamayacaksınız. Öncelikle yarım paket margarini orta boy bir tencerede eritin ve ardından 1 su bardağı un ilave edin; unu elemeyi unutmayın. Unun kokusu gidene kadar kısık ateşte sık sık kavurun ve ardından 1 kilo sütü ekleyin. Bu sırada da sürekli karıştırın ve ocağı orta ateşe alın. Yaklaşık 20 dakika ara ara orta ve kısık ateşte çırpmaya devam edin ve kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına gelince kısık ateşte bekleyin. İyice kaynayınca yarım su bardağı toz şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin; son olarak 1 paket vanilya ekleyin ve ateşin altını kapatın. Servis fikri yine size kalmış durumda; ister porsiyon olarak ister tepside hazırlayabilirsiniz. Servis ederken üzerini meyve ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Bol sütlü yalancı tavuk göğsü Bu tatlıya hayır diyebilecek kimse olduğunu düşünmüyoruz; hem oldukça hafif hem çok kolay bu tatlının tadına doyamayacaksınız. Öncelikle yarım paket margarini orta boy bir tencerede eritin ve ardından 1 su bardağı un ilave edin; unu elemeyi unutmayın. Unun kokusu gidene kadar kısık ateşte sık sık kavurun ve ardından 1 kilo sütü ekleyin. Bu sırada da sürekli karıştırın ve ocağı orta ateşe alın. Yaklaşık 20 dakika ara ara orta ve kısık ateşte çırpmaya devam edin ve kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına gelince kısık ateşte bekleyin. İyice kaynayınca yarım su bardağı toz şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin; son olarak 1 paket vanilya ekleyin ve ateşin altını kapatın. Servis fikri yine size kalmış durumda; ister porsiyon olarak ister tepside hazırlayabilirsiniz. Servis ederken üzerini meyve ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Gerekli malzemeler

                                    
                                    
                                    Yarım paket margarin1 su bardağı un1 kg. sütYarım su bardağı toz şeker1 paket vanilyaÇikolata sosu ya da tarçın ile servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler Yarım paket margarin1 su bardağı un1 kg. sütYarım su bardağı toz şeker1 paket vanilyaÇikolata sosu ya da tarçın ile servis edebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >