Müşerref Akay: İnşallah Binali Yıldırım başkanımız olur

Müşerref Akay.
Müşerref Akay.

Katıldığı bir programda, 'Binali Yıldırım'a kurban olayım, inşallah başkanımız olur' diyen usta sanatçı Müşerref Akay'ın açıklamaları dikkat çekti.

Usta şarkıcı Müşerref Akay, katıldığı bir programda Binali Yıldırım'ı desteklediğini söyleyen usta sanatçı "Ona kurban olayım" ifadelerini kullandı.

Programda geçtiğimiz sene hayatını kaybeden yakın dostu Nuray Hafiftaş'ın ölüm yıl dönümü için bir etkinlik düzenlemek istediğini açıklayan Müşerref Akay, etkinliğe Binali Yıldırım'ın da gelmesini istediğini söyledi.

  • "Etkinliğe inşallah Binalı Yıldırım gelir. Kurban olayım inşallah. Belediye başkanımız olsun bütün kalbimizle destekliyoruz. Her şeyi yapacağına da inanıyorum."

Müşerref Akay kimdir?

Eski eşi Mahmut Tezcan’ın yardımıyla şöhrete kavuşmuş bir Türk sanat müziği şarkıcısıdır. Çerkez kökenlidir ve aslen Balıkesirlidir. Akay, 14 yaşında Hürriyet gazetesinin açtığı ses yarışmasına katıldı. Aynı yarışmaya Selami Şahinde katıldı, orada onunla tanışıp iyi arkadaş oldu.

1971 yılında Yılmaz Güney'in 'Baba' filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.
1971 yılında Yılmaz Güney'in 'Baba' filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.

1983 yılında Mahmut Tezcan yapımcılığında yapılan “Türkiyem” filminde başrolde oynadı. O yıllarda “Türkiyem” şarkısı ortalığı kasıp kavurdu, onun tanınmasını sağladı.1984 yılında başrolünde Yılmaz Güney’in olduğu “O'na Çirkin Kral Derlerdi” sinema filminde Müşerref Akay da rol aldı. Müşerref Akay’ın başından dört evlilik geçti.

1952 yılında dünyaya geldi.
1952 yılında dünyaya geldi.

16 Ocak 2009 tarihinde sigortacı Emin Atalay ile evlendi. Nikah şahitliğini Adnan Şenses yaptı. 2012 yılında boşandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >