Ne işe yaradığını bilmediğimiz 9 şey

Ne işe yaradığını bilmediğimiz 9 şey
Ne işe yaradığını bilmediğimiz 9 şey

Şimdiye kadar herhangi bir aleti ya da eşyayı ne işe yaradığını bilmeden kendi işinize uygun bir şekilde kullandınız mı? Cevabınız ne olursa olsun bu haber tam size göre.

Günlük hayatımızda sürekli kullanmamıza rağmen asıl işlevini bilmediğimiz eşyalar olabilir mi? Belki de şimdiye kadar hiç fark etmediğimiz bir detay aslında insan hayatı ile doğrudan alakalıdır...
Bu noktadan yola çıkarak gözden kaçırdığımız ve ne işe yaradığını bilmediğimiz 9 şeyi sizler için derledik.
Kaynak: Belgeseladam

Kalem kapağındaki delik

                                    Bu bilgiyi okurken 'bu kadar öngörü olur mu?' diyebilirsiniz. Ders çalışırken kapak yutarak boğulan öğrenci sayısının artmasının ardından başvurulan bu yöntem sayesinde can kayıplarının önüne geçmek amaçlanmış. Bu kapak yutulsa dahi içindeki delik sayesinde soluk borusu tıkanmıyor ve sağlık ekipleri müdahale edene kadar nefes alış verişi devam ediyor.
Kalem kapağındaki delik Bu bilgiyi okurken 'bu kadar öngörü olur mu?' diyebilirsiniz. Ders çalışırken kapak yutarak boğulan öğrenci sayısının artmasının ardından başvurulan bu yöntem sayesinde can kayıplarının önüne geçmek amaçlanmış. Bu kapak yutulsa dahi içindeki delik sayesinde soluk borusu tıkanmıyor ve sağlık ekipleri müdahale edene kadar nefes alış verişi devam ediyor.
Cips paketindeki hava

                                    Yıllardır cips paketlerindeki havanın şirketlerin bir hilesi olduğunu düşünüyoruz ancak durum o kadar basit değil. Tamam, şirketlerin kesin bir tasarruf politikası vardır ancak buradaki asıl amaç cipslerin taşırken ezilmesini önlemek.
Cips paketindeki hava Yıllardır cips paketlerindeki havanın şirketlerin bir hilesi olduğunu düşünüyoruz ancak durum o kadar basit değil. Tamam, şirketlerin kesin bir tasarruf politikası vardır ancak buradaki asıl amaç cipslerin taşırken ezilmesini önlemek.
Kot pantolonlardaki küçük cep

                                    Bu ufak cebin çakmak ya da bozuk para için tasarlandığı öne sürülüyor ancak gerçek biraz farklı. Bu cep aslında köstekli saatler için yapılmış.
Kot pantolonlardaki küçük cep Bu ufak cebin çakmak ya da bozuk para için tasarlandığı öne sürülüyor ancak gerçek biraz farklı. Bu cep aslında köstekli saatler için yapılmış.
Gömleğin arkasındaki halka

                                    1920'li yılların başında işçilerin gömleklerine eklenen bu halka, tamamen asma işlemini kolaylaştırmak için. Bu noktadan asılan gömleklerin daha az kırıştığı da bir diğer kritik gerçek.
Gömleğin arkasındaki halka 1920'li yılların başında işçilerin gömleklerine eklenen bu halka, tamamen asma işlemini kolaylaştırmak için. Bu noktadan asılan gömleklerin daha az kırıştığı da bir diğer kritik gerçek.
Kola kutusunun kapağındaki delik

                                    Bu delik göründüğünden daha işlevsel. Farklı bir görünüm katmak ya da malzemeden çalmak için düşünülmeyen bu delik, pipetlerin sabitlenmesi için tasarlanmış.
Kola kutusunun kapağındaki delik Bu delik göründüğünden daha işlevsel. Farklı bir görünüm katmak ya da malzemeden çalmak için düşünülmeyen bu delik, pipetlerin sabitlenmesi için tasarlanmış.
Pizza kutusundaki beyaz plastik 

                                    Hakkında birçok rivayet bulunan bu plastik nesnenin amacı aslında çok basit. Pizza kutusunun kapağının pizzaya temas etmemesini sağlamak.
Pizza kutusundaki beyaz plastik Hakkında birçok rivayet bulunan bu plastik nesnenin amacı aslında çok basit. Pizza kutusunun kapağının pizzaya temas etmemesini sağlamak.
Yeni alınan kıyafetin yanındaki kumaş

                                    İlk bakışta bu parçanın yama için konulduğu düşünülebilir. Ancak tekstilciler bizden bir adım daha önde. Bu parça, kıyafetin yıkandıktan sonra nasıl bir hal alacağının denenmesi için konulmuştur. Tüm kıyafeti yıkayıp risk almadan önce bu parçayı yıkayabilirsiniz. Solacak mı yoksa çekecek mi? Bir nevi deneme tahtasıdır.
Yeni alınan kıyafetin yanındaki kumaş İlk bakışta bu parçanın yama için konulduğu düşünülebilir. Ancak tekstilciler bizden bir adım daha önde. Bu parça, kıyafetin yıkandıktan sonra nasıl bir hal alacağının denenmesi için konulmuştur. Tüm kıyafeti yıkayıp risk almadan önce bu parçayı yıkayabilirsiniz. Solacak mı yoksa çekecek mi? Bir nevi deneme tahtasıdır.
Uçak camındaki delik

                                    Seyahat ettiğiniz uçağın camında ufak bir delik gördüğünüzde panik yapmayın. Bu delik, yüksek basınçta seyreden uçakta basınç farkı sebebiyle yaşanabilecek cam kırıklarını engellemek.
Uçak camındaki delik Seyahat ettiğiniz uçağın camında ufak bir delik gördüğünüzde panik yapmayın. Bu delik, yüksek basınçta seyreden uçakta basınç farkı sebebiyle yaşanabilecek cam kırıklarını engellemek.
Silginin renkli tarafı

                                    Mavi tarafın mürekkebi bile sildiği yönünde bir şehir efsanesi var ancak bu doğru değil. Bu taraf ile silinmesi daha zor, bastırarak yazılmış yazılar silinir. İnatçı lekeler ile uğraşan mavi taraf iyi siler ancak iz bırakır. Bu izler ise beyaz taraf ile silinir.
Silginin renkli tarafı Mavi tarafın mürekkebi bile sildiği yönünde bir şehir efsanesi var ancak bu doğru değil. Bu taraf ile silinmesi daha zor, bastırarak yazılmış yazılar silinir. İnatçı lekeler ile uğraşan mavi taraf iyi siler ancak iz bırakır. Bu izler ise beyaz taraf ile silinir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >