Netflix Ceo'su açıkladı: Apple platformlarında yokuz

Netflix Ceo'su Reed Hastings, Apple ile herhangi bir ortaklık yapmayacaklarını açıkladı.
Netflix Ceo'su Reed Hastings, Apple ile herhangi bir ortaklık yapmayacaklarını açıkladı.

Netflix CEO’su Reed Hastings, 18 Mart’ta yaptığı basın toplantısında Apple’ın yeni TV yayın servisine entegre olmayacaklarını açıkladı.

Apple firmasının 25 Mart'ta yapılmasını planladığı etkinlik yaklaştıkça teknoloji kulisleri hareketlendi. Bazı yöneticiler gelecek için merakla beklenen soruları cevaplamaya başladı. Bir süredir Netflix ve Apple'ın içerik paylaşımı ve yönlendirilmesi konusunda flört halinde oldukları biliniyordu. Fakat bugün Netflix'in Ceo'su Reed Hastings yaptığı açıklama yaptı:

Apple'ın servislerine entegre olmamayı seçtik

Netflix Ceo'su Reed Hasting.
Netflix Ceo'su Reed Hasting.

Ana teması “Gösteri Zamanı” olan Apple etkinliğinde, yeni dönemde Apple’ın odaklanacağı servisleri tanıtacak. Bu servisler arasında TV yayın hizmeti de bulunuyor. Apple’ın yeni TVyayın uygulamasının platform içeriklerini toplayan bir uygulama olması bekleniyor.

Apple TV.
Apple TV.

Apple’ın farklı içerik üreticilerinin eserlerini kendi servisinde yayınlaması, muhtemelen üyeliklerin de Apple üzerinden yapılacağı anlamına geliyor. Haliyle App Store üzerinden yapılan işlemlerde de Apple ciddi bir kesinti yaratıyor.

Apple kendini daha önceden Netflix’e bir çeşit rakip olarak konumlandırmıştı ve bir sonraki büyük TV serisini aramaya çoktan başlamıştı. Apple’ın yeni servisini nasıl yöneteceği henüz bilinmiyor olsa da özgün içeriklere sahip olacağı biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >