Netflix rüzgarı piyasayı salladı: Türkiye'de üst üste imzalar atılıyor

Netflix birçok dijital yayın platformunun önünü açarak, anlaşmalar imzalamalarını sağladı.
Netflix birçok dijital yayın platformunun önünü açarak, anlaşmalar imzalamalarını sağladı.

Dijital yayın platformu olan Netflix, Türkiye'de izleyici kitlesini gün geçtikçe artırıyor. Netflix, BluTv'nin 2017 yapımı Masum dizisini bünyesine kattı. Platformun bu başarıları Türkiye'nin, dijital yayına ilgisini gittikçe artırdı. Netflix'in başarılı olan yapımları diğer dijital platformlara da öncü oldu. Bir diğer platform puhutv, Discovery ile stratejik bir içerik anlaşması imzaladı. Dijital yayın yapan platformlar, yaptıkları anlaşmalar ve yatırımlarla öncü olmaya devam edecek.

Türkiye'nin ücretsiz video platformu olan puhutv yayın hayatına başladığı günden bu yana iddialı projeler ile kullanıcılarına yeni deneyimler yaşatıyor.

Kullanıcıları için en iyisini sunmak ve hazırlamak isteyen platformDiscovery bir anlaşma imzaladı.

Stratejik anlaşma

Discovery’nin eğlence ve yaşam tarzı kanalları TLC ve DMAX’in sağlık, emlak, ev dönüşümü, suç ve araştırma ile aile ilişkilerinin konu alındığı gerçeğe dayalı programları önceki ve yeni bölümleriyle birlikte puhutv’de yayınlanacak.

İçerisinde Fi, Şahsiyet, Dip gibi orijinal içeriklerinin yanı sıra, pek çok dizi ve film bulunan puhutv, dünyanın önde içerik üreticisi Discovery’nin içeriklerini hem puhutv.com hem de uygulamaları üzerinden eş zamanlı olarak kullanıcılarına sunacak.

puhutv Türkiye'de etkili olan dijital yayın platformlarından birisi.
puhutv Türkiye'de etkili olan dijital yayın platformlarından birisi.

2 bin 500 bölüm

Bu anlaşmayla birlikte puhutv’nin varolan içerik kataloğuna ilk etapta, farklı kategorilerden, 2 bin 500’den fazla yeni bölüm eklenecek. Yeni içeriklerin duyuruları puhutv.com ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak.

BluTv'de anlaşma yaptı

İlgiyle izlenen BluTv mobil ödeme platformu olan Payguru ile iş birliği anlaşması imzalandı. İmzalanan bu anlaşmaya göre, BluTV'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki hizmetlerindeki mobil ödeme tahsilatlarını Payguru yapacak.

Toplam 11 ülkedeki 23 operatörün abonelerini kapsayacak iş birliği kapsamında, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da BluTV hizmetine abone olmak isteyen kullanıcılar ödemelerini Payguru'nun mobil ödeme platformu aracılığı ile cep telefonu faturalarıyla yapabilecekler.

BluTv içerikleriyle dikkat çekiyor.
BluTv içerikleriyle dikkat çekiyor.

BluTv dizisi Netflix'te

BluTV'nin orijinal içeriği olan Masum dizisi Netflix'in bünyesine katıldı.

2017'de sekiz bölümlük sezonuyla ekrana gelen Masum, online yayın platformu BluTV'de ekrana geldi. Berkun Oya'nın Bayrak isimli tiyatro oyunundan uyarlanan projenin başrollerinde Haluk Bilginer, Okan Yalabık, Ali Atay, Nur Sürer ve Tülin Özen'in yer alıyor. Masum dizisi daha sonra Kanal D'de de yayınlandı.

Masum dizi ekibi.
Masum dizi ekibi.

En iyi 10 dizi açıklaması

Netflix, orijinal yapımları ile oldukça sevildi. Dünya çapında kullanılan dijital yayın platformu Türkiye'de 'enlerin' arasına girmeyi başardı. Platform, dizileri ile ilgili bir ilke imza atarak en iyi 10 içerik listesi hazırladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >