Netflix'in Oscar başarısına gölge düştü

 Steven Spielberg.
Steven Spielberg.

Oscar ödülleri geçtiğimiz günlerde ABD'de yapılan bir törenle sahiplerini buldu. 3 ödülle geceyi kapatan Netflix ise büyük bir başarıya imza attı. Fakat bu başarıya gölge düşmüş gibi gözüküyor. Ünlü yönetmen Steven Spielberg ''Netflix Oscar'a aday gösterilmemeli'' dedi.

Netflix geçen yıl Oscar'a Icarus filmiyle aday olmuş ve kazanmıştı. Bu yıl yapılan törende 3 ödül birden kazanan platform Roma filmiyle En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödüllerini kazandı.

Gecede en çok ödül alan Roma filmi Netflix'i üst sıralara taşımayı başardı. Ancak ünlü yönetmen Steven Spielberg ''Netflix Oscar'a aday gösterilmemeli'' deyince tartışmalar art arda geldi.

Roma filminden bir kare.
Roma filminden bir kare.

Netflix cevap verdi

Netflix yapımı Roma filminin Oscar ödüllerinde 3 ayrı ödül kazanmasının ardından bir açıklama yapan yönetmen Spielberg, 'olumsuz' tutumların yanında yer aldı ve Netflix'in Oscar'da yarışmaması gerektiğini belirtti. Netflix ise Twitter hesabından Steven Spielberg'in ismini vermedi fakat ona ithafen bir paylaşımda bulundu.

"Biz sinemayı seviyoruz" şeklinde bir tweet Netflix, devamında şu açıklamalara yer verdi:

"Satın almaya her zaman gücü yetmeyen insanlar için ya da sinema salonu olmayan yerlerde yaşayan insanlar için erişilir olmak. Aynı anda her yerde, herkesin piyasaya çıkanlardan [film/dizi] hoşlanmasına izin vermek. Film yapımcılarına, sanatlarını paylaşmak için daha fazla yol sunmak. Bunlar birbirini dışlayan şeyler değil.''

Netflix son zamanlarda gündemden düşmüyor

Netflix başarılı olmaya devam ettikçe gündeme gelmeye de devam ediyor. Roma filmiyle büyük başarı elde eden platform eleştirilerin odağı oluyor. Türkiye'de de yayınlanan dijital platform Yılmaz Erdoğan'ın filmi olan Organize İşler'i yayınlayın Netflix sinemanın yerini almaya çalışıyor iddialarıyla gündeme geldi. Türk izleyicilerine özel programlar yapmak isteyen platformun bundan sonraki adımı ise merak konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >