'Örümcek Adam: Evden Uzakta', serinin en başarılı filmi oldu

Örümcek Adam serisinin yeni filmi 'Evden Uzakta' 5 Temmuz'da vizyona girdi.
Örümcek Adam serisinin yeni filmi 'Evden Uzakta' 5 Temmuz'da vizyona girdi.

Yönetmenliğini Jon Watts’ın üstlendiği Sony Pictures şirketinin yapımcılığındaki Örümcek Adam: Evden Uzakta 5 Temmuz 2019 tarihinde vizyona girdi. 185 milyon dolar açılış gişesi hasılatı ile tüm rakiplerini geride bıraktı. Örümcek Adam rolünde ise bu kez de Tom Holland yer aldı. Film eleştirmenlerden teknik açıdan da, konu açısından da tam puan aldı.

ABD’de, 2 Temmuz 2019 tarihinde vizyona giren film; vizyona girdiği ilk hafta ülke bazında 185 milyon; uluslararası pazarda ise 395 milyon hasılatla gişe rekortmeni oldu. Şu ana kadar dünya çapında 580 milyon hasılat elde eden film tüm bu rakamlara rağmen Avangers: End Game’in rekorunu kıramadı.

Filmde Tom Holland'a Jake Gyllenhaal eşlik etti.
Filmde Tom Holland'a Jake Gyllenhaal eşlik etti.

Marvel evreninde geçen film "Örümcek Adam: Evden Uzakta" ABD’de 4636 salondaki gösteriminden ilk haftasında 185 milyon dolar hasılat yaparak, geçmiş yıllarda çekilen tüm Örümcek Adam filmlerinin ilk hafta hasılatını geçti. Ayrıca Sony Pictures’ın şimdiye kadar ki en iyi bir haftalık hasılatı oldu.

Film eleştirmenlerden tam not aldı

Eleştirmenler şiddetle "Örümcek Adam: Evden Uzakta" filminin, "Avangers: Endgame"in finalinden sonra mutlaka görülmesi gerektiğini yazdılar. İstatistiklere bakıldığında haftasonu %60 oranında erkek izleyicilerin izlediği filmin, 25 yaş altı izleyicileri ise toplam satılan biletlerin %58’ini oluşturdu. 160 milyon dolar bütçeli filmde Peter Parker rolünde Tom Holland’ı, Nick Furry rolünde Samuel L. Jackson’ı ve Mysterio rolünde ise Jake Gyllenhaal’ü izliyoruz. Bunun yanı sıra Zendaya, Cobie Smulders, John Favreau ve Marisa Tomei gibi oyuncular çeşitli rollerle karşımıza çıkıyor.

Spiderman: Evden Uzakta, Zendaya Maree Stoermer Coleman
Spiderman: Evden Uzakta, Zendaya Maree Stoermer Coleman

Örümcek Adam serisinin yeni filmi tüm hepsinin arasından sıyrılmış olsa da; gişedeki rakipleri de azımsanmayacak kadar başarılıydı. Disney’in Toy Story 4’ü ilk haftasında 118 milyon dolar; Warner Bros’un Annabelle 3’ü 31 milyon dolar ve yine Warner Bros’tan Siyah Giyen Adamlar 3: Global Tehdit ise 30 milyon dolar hasılat yaptı.

Filmin konusu

Filmden kısaca bahsedecek olursak; yeni film, Avangers: End Game filminin bittiği yerden başlıyor. PeterParker arkadaş grubu ile Avrupa gezisine çıkıyor. Fakat global bir tehdit ile karşı karşıya kalan kahramanımız, yepyeni bir maceraya atılıyor. Bu macerada ise ona Mysterio eşlik ediyor.

Spiderman: Evden Uzakta filmi vizyona girdikten hemen sonra korsan çekimleri internete düştü.
Spiderman: Evden Uzakta filmi vizyona girdikten hemen sonra korsan çekimleri internete düştü.


Filmin korsan görüntüleri internete düştü

Asya ülkelerinde 1 hafta erken gösterime giren Örümcek-Adam: Evden Uzakta filmi torrent sitelerine düştü. Korsan kopyalar sinema çekimi olduğu için ses ve görüntü kalitesi son derece kötü.

Marvel'in Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home) filmi 5 Temmuz'da vizyona girdi. Ancak filmin korsan kopyaları çoktan torrent sitelerinde dolaşmaya başladı. Bunun nedeni de filmin geçen Cuma yani tüm dünyadan bir hafta önce Çin, Hong Kong ve Japonya'da gösterime girmesi.

Bu durum sinema salonunda kamera ile çekim yapılarak filmin korsan kopyalarının oluşturulmasına neden oldu. Ancak bu tür kayıtlar hem görüntü hem ses açısından tatmin edici kalitede olmadığı için pek seyir zevki vermiyor. Yine de internete düşen bu kopyaların rağbet gördüğü bir gerçek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >