Pazar günü konforuna yakışır 10 Netflix belgeseli

Netflix
Netflix

Ekranların bağımlılık yapan dijital kanalı Netflix'ten Pazar günü konforuna yakışır, izlenebilecek 10 belgesel...

Gelişen teknoloji ve beraberinde değişen yaşam koşulları, neredeyse bütün gündelik hayatı etkilemiş durumda... Git gide kalabalıklaşan şehir hayatının yanı sıra etkisini her gün biraz daha arttıran dijital dünya merakı, metropol insanına alternatifler sunmaya çoktan başladı. Son zamanlar başımıza gelen en güzel sanal dünya gerçeklerinin birinden bahsediyor olduğumu söylesem, yanlış olmayacaktır. Evet, tam olarak ekranların bağımlılık yapan dijital kanalı Netflix'ten bahsediyorum.

Pazar gününüze keyif katacak 10 harika Netflix belgeselini, sizin için derledik. Şimdi, en rahat kıyafetlerinizi giyin ve ayaklarınızı uzatıp arkanıza yaslanın; kahvenizi unutmayın. İyi seyirler!

All This Mayhem (2014)

                                    
                                    
                                    
                                    All This Mayhem, yetenek ve kişilik çatışması sonucu ortaya çıkan şeylerin, en açık ifadesidir.  Avustralyalı kaykaycı Pappas kardeşlerin dünyasında bir anda zirveye çıkmaları ve o zirveden yine aynı hızla düşmelerini konu alan belgeselde, iki kardeşin o yaşadıkları anlatılıyor. Başarının peşinde koşanların keyifle izleyeceği bu belgesel, gününüzü keyiflendirmek için oldukça iyi bir alternatif olabilir.
All This Mayhem (2014) All This Mayhem, yetenek ve kişilik çatışması sonucu ortaya çıkan şeylerin, en açık ifadesidir. Avustralyalı kaykaycı Pappas kardeşlerin dünyasında bir anda zirveye çıkmaları ve o zirveden yine aynı hızla düşmelerini konu alan belgeselde, iki kardeşin o yaşadıkları anlatılıyor. Başarının peşinde koşanların keyifle izleyeceği bu belgesel, gününüzü keyiflendirmek için oldukça iyi bir alternatif olabilir.
Tig (2015)

                                    
                                    
                                    
                                    Komedyen Tig Notaro kanser olduğunu efsane haline gelen 2012 tarihli stand-up serisinde açıkladı. Netflix Originals yapımı olan bu belgeselde kanser teşhisi konan bir komedyenin bu meseleyi sahneye taşımasına ve kanser ile eğlenmesine şahit olacaksınız. İki kez meme kanseri ameliyatı olduktan sonra bile yılmadan, usanmadan turneye çıkan Notaro, kanserle mücadelede mizahın önemini vurguluyor.
Tig (2015) Komedyen Tig Notaro kanser olduğunu efsane haline gelen 2012 tarihli stand-up serisinde açıkladı. Netflix Originals yapımı olan bu belgeselde kanser teşhisi konan bir komedyenin bu meseleyi sahneye taşımasına ve kanser ile eğlenmesine şahit olacaksınız. İki kez meme kanseri ameliyatı olduktan sonra bile yılmadan, usanmadan turneye çıkan Notaro, kanserle mücadelede mizahın önemini vurguluyor.
Chef’s Table (2015)

                                    
                                    
                                    Emmy adayı bu dizide, yaratıcı yemekler ve baştan çıkarıcı tatlılarla gurme yemek kavramını baştan tanımlayan, dünyanın farklı yerlerindeki yıldız şeflerle tanışma şansını yakalayabilirsiniz. Her bir bölümü ortalama 50 dakikadan oluşan belgeselde, dünyanın dört bir yanındaki ünlü şef anlatılıyor.
Chef’s Table (2015) Emmy adayı bu dizide, yaratıcı yemekler ve baştan çıkarıcı tatlılarla gurme yemek kavramını baştan tanımlayan, dünyanın farklı yerlerindeki yıldız şeflerle tanışma şansını yakalayabilirsiniz. Her bir bölümü ortalama 50 dakikadan oluşan belgeselde, dünyanın dört bir yanındaki ünlü şef anlatılıyor.
 Peter and the Farm (2016)

                                    
                                    
                                    
                                    ''Vermont'ta bir tepe üstünde hoş bir çiftliği var ama saçı ağarmış ve içkici bir organik çiftçi olan Peter Dunning için, geçinmek yorucu bir iş'' diye başlıyor hikayesi... 2016 yapımı Peter and the Farm, 1 saat 32 dakika boyunca izleyiciyi eşsiz bir serüvene sürüklüyor.
Peter and the Farm (2016) ''Vermont'ta bir tepe üstünde hoş bir çiftliği var ama saçı ağarmış ve içkici bir organik çiftçi olan Peter Dunning için, geçinmek yorucu bir iş'' diye başlıyor hikayesi... 2016 yapımı Peter and the Farm, 1 saat 32 dakika boyunca izleyiciyi eşsiz bir serüvene sürüklüyor.
Minimalizm (2016)

                                    
                                    
                                    
                                    Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel2016 yılında yayınlanan ve toplamda 1 saat 18 dakika süren bu etkileyici belgesel, ''az''ın aslında ne kadar da yeterli olabileceğine dikkat çekiyor. Belgesel, tam da günümüzün tüketim çılgınlığını sorgulayan bir nitelikte... Minimalizm'de, kişinin kendisini kaybedişi ve aslında hiç de ihtiyaç duyulmayan şeyleri satın almak için saatlerce çalıştığı hayatını sorgulaması konu ediliyor. Belgeselde, eşyaların mutluluk getirdiğini varsayan Amerikan idealini reddeden kişilerle yapılan röportajlar yer alıyor.
Minimalizm (2016) Minimalizm: Önemli Şeylere Dair Bir Belgesel2016 yılında yayınlanan ve toplamda 1 saat 18 dakika süren bu etkileyici belgesel, ''az''ın aslında ne kadar da yeterli olabileceğine dikkat çekiyor. Belgesel, tam da günümüzün tüketim çılgınlığını sorgulayan bir nitelikte... Minimalizm'de, kişinin kendisini kaybedişi ve aslında hiç de ihtiyaç duyulmayan şeyleri satın almak için saatlerce çalıştığı hayatını sorgulaması konu ediliyor. Belgeselde, eşyaların mutluluk getirdiğini varsayan Amerikan idealini reddeden kişilerle yapılan röportajlar yer alıyor.
Soyut Düşünce: Tasarım Sanatı (2017)

                                    
                                    
                                    
                                    ''Çeşitli disiplinlerde çalışan en yenilikçi tasarımcıların zihnine adım atın ve tasarımın günlük hayatın her yönünü nasıl etkilediğini öğrenin'' diye başlıyor onun hikayesi... Christoph Niemann, Tinker Hatfield ve Es Devlin'in başrollerini paylaştığı belgesel serisi, 1 sezon 13 bölümden oluşuyor. Farklı disiplinlerle çalışan yenilikçi tasarımcıları anlatan dizide mimar, illüstratör, grafik tasarımcı, fotoğrafçı gibi birçok farklı meslek grubundan kişi bulunuyor.
Soyut Düşünce: Tasarım Sanatı (2017) ''Çeşitli disiplinlerde çalışan en yenilikçi tasarımcıların zihnine adım atın ve tasarımın günlük hayatın her yönünü nasıl etkilediğini öğrenin'' diye başlıyor onun hikayesi... Christoph Niemann, Tinker Hatfield ve Es Devlin'in başrollerini paylaştığı belgesel serisi, 1 sezon 13 bölümden oluşuyor. Farklı disiplinlerle çalışan yenilikçi tasarımcıları anlatan dizide mimar, illüstratör, grafik tasarımcı, fotoğrafçı gibi birçok farklı meslek grubundan kişi bulunuyor.
Dünyanın Sıra Dışı Evleri (2017)

                                    
                                    
                                    Ödüllü Mimar Piers Taylor ve emlak meraklısı aktris Caroline Quentin, sıra dışı yerlerdeki alışılmadık evleri gezmek için dünyayı dolaşıyor. Şimdilik tek sezonla birlikte dört bölümü bulunan belgesel dizinin her bölümü 1 saat sürüyor. Pazar gününüzü keyiflendirecek bu belgeseli, izlenecekler listenize eklemenizi öneririz.
Dünyanın Sıra Dışı Evleri (2017) Ödüllü Mimar Piers Taylor ve emlak meraklısı aktris Caroline Quentin, sıra dışı yerlerdeki alışılmadık evleri gezmek için dünyayı dolaşıyor. Şimdilik tek sezonla birlikte dört bölümü bulunan belgesel dizinin her bölümü 1 saat sürüyor. Pazar gününüzü keyiflendirecek bu belgeseli, izlenecekler listenize eklemenizi öneririz.
Icarus (2017)

                                    
                                    2017 yapımı belgesel, sporda yaşanan doping olaylarına dikkat çekiyor. Amerikalı bisikletçi Bryan Fogel yönetmenliğinde çekilen Icarus, 1 saat 1 dakika sürüyor. Oscar adaylığı bulunan belgeselde, Rus sporcuların doping skandalı ele alınıyor. Icarus, gününüzü keyifli hale getirmek için güzel bir alternatif olabilir.
Icarus (2017) 2017 yapımı belgesel, sporda yaşanan doping olaylarına dikkat çekiyor. Amerikalı bisikletçi Bryan Fogel yönetmenliğinde çekilen Icarus, 1 saat 1 dakika sürüyor. Oscar adaylığı bulunan belgeselde, Rus sporcuların doping skandalı ele alınıyor. Icarus, gününüzü keyifli hale getirmek için güzel bir alternatif olabilir.
Gıda Suçları (2018)

                                    
                                    
                                    
                                    2018 yapımı bu belgesel dizi, tatsız gerçekleri ortaya çıkarmak ve ne yediğimizi belirleyen gizli güçleri ifşa etmek için gıda tedarik zincirinin merkezlerine gidiyor. Henüz bir sezonu yayınlanan belgeseli izledikten sonra iştahınız kaçarsa, sorumluluk kabul etmeyiz.
Gıda Suçları (2018) 2018 yapımı bu belgesel dizi, tatsız gerçekleri ortaya çıkarmak ve ne yediğimizi belirleyen gizli güçleri ifşa etmek için gıda tedarik zincirinin merkezlerine gidiyor. Henüz bir sezonu yayınlanan belgeseli izledikten sonra iştahınız kaçarsa, sorumluluk kabul etmeyiz.
Trader (2018)

                                    
                                    
                                    Gürcistan'da gezgin bir satıcı, para biriminin patates olduğu ve yoksulluğun hevesleri kursakta bıraktığı kırsal bir bölgedeki yaşama dahil olmanıza yardımcı oluyor. Dilimize “Satıcının Yolculuğu” olarak çevrilen Gürcistan yapımı bu belgeselde, Anadolu’da da “çerçi” olarak bilinen ve minibüsüyle köyleri gezerek çeşitli ürünler satan bir satıcının hikayesi anlatılıyor. 2018 yapımı belgesel, 23 dakika sürüyor.
Trader (2018) Gürcistan'da gezgin bir satıcı, para biriminin patates olduğu ve yoksulluğun hevesleri kursakta bıraktığı kırsal bir bölgedeki yaşama dahil olmanıza yardımcı oluyor. Dilimize “Satıcının Yolculuğu” olarak çevrilen Gürcistan yapımı bu belgeselde, Anadolu’da da “çerçi” olarak bilinen ve minibüsüyle köyleri gezerek çeşitli ürünler satan bir satıcının hikayesi anlatılıyor. 2018 yapımı belgesel, 23 dakika sürüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >