Prenses Diana neden öldü?

Prenses Diana hala daha herkes tarafından seviliyor.
Prenses Diana hala daha herkes tarafından seviliyor.

İngiliz Kraliyet ailesinin en samimi ve yardımsever gelini Prenses Diana ani ölümüyle herkesi oldukça üzmüştü. Hala daha Diana'nın hayranları yeterli özeni göstermediği için Kraliçe'ye tepki gösteriyor. Prenses'in ölümüne dair ise şüpheler bitmek bilmiyor. Yıllar geçmesine rağmen Lady Diana'nın ölümü herkes tarafından konuşulmaya devam ediyor.

İngiliz Kraliyet ailesinin yardımsever gelini Lady Diana yaşadığı döneme damga vurdu. Yaptığı iyiliklerle herkesin gönlünde taht kuran Diana sarayda oldukça zor dönemler geçiriyordu. Psikolojik olarak hasta olan ve Prens Charles'le arası iyi olmayan Prenses ölümüyle herkese büyük bir üzüntü yaşattı.

Diana neden öldü?

Lady Diana hem Birleşik Krallık hem de tüm dünya için hafızalara kazınmış bir isim. Prenses Diana, ölüm yılı 31 Ağustos 1997'den bu yana hala çok konuşulan insanlar arasında yer alıyor. Trafik kazası sonucu vefat eden Diana'nın ölümü hala araştırılıyor. Kaza haberi duyulduktan sonra Prenses'in suikaste kurban gittiği iddiaları konuşulmaya başlandı.

Prenses Diana trafik kazasında hayatını kaybetti.
Prenses Diana trafik kazasında hayatını kaybetti.

Prenses Diana ve Prens Charles'in düğününden bir kare.
Prenses Diana ve Prens Charles'in düğününden bir kare.

Ölümü herkesi üzdü

Prens Charles'le boşandıktan sonra yeniden evlenmeye hazırlanan Lady Diana Paris'e tatile gitti. Pariste otel çıkışı görüntülenen Diana daha sonra şoförünün kullandığı araca bindi. Gelen bilgiler Prenses'in basından kaçmak istediği yönündeydi.

Diana, arkadaşı Dodi ve şoförün ölümüyle sonuçlanan korkunç kaza, gece yarısı bir tünelde gerçekleştiği için ne olup ne bittiği tam olarak bilinmiyor. Prenses'in ölümü ise herkesi çok üzdü ve günlerce konuşuldu.

Ayrıca İngiliz hükümeti bu konuyu Resmi Sırlar Kanunu kapsamına sokarak sansür uyguluyor, delilleri gizliyor.

Prenses Diana'nın kaza yaptığı araç.
Prenses Diana'nın kaza yaptığı araç.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >