Prenses Diana'nın son sözleri: Neler oluyor?

Galler Prensesi Diana kazadan sonra yaşıyordu.
Galler Prensesi Diana kazadan sonra yaşıyordu.

İngiliz Kraliyet ailesinin yardımsever gelini Prenses Diana'nın ölümü herkesi üzmüş ve günlerce konuşulmuştu. Hala daha özlemle hatırlanan Diana'nın ölmeden önceki son sözleri ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre Prenses şaşkınlık içinde, 'Neler oluyor?' diye sormuş.

İngiliz Kraliyet ailesinde ilk kez 'Prenses' unvanını kullanan, yardımseverliği ile herkes tarafından sevilen Diana 1997 yılında Paris'te bir trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. Geride Prens William ve Prens Harry'ı bırakan Prenses'in ölümünden sonra söylediği sözler ortaya çıktı.

'Neler oluyor?'

20 yıl önce Paris'te geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana'nın son sözleri açıklandı.

Kazaya müdahale eden ekibin başında bulunan Xavier Gourmelon, kazaya müdahale ettiği sırada Prenses Diana'nın kurtulacağına emin olduğunu söyledi. Gourmelon, Diana'nın son sözlerinin, "Tanrım, neler oldu?" şeklinde olduğunu belirtti.

Prenses Diana'nın kaza geçirdiği araç.
Prenses Diana'nın kaza geçirdiği araç.

'Sağ omuzunda yara vardı'

The Sun'a konuşan Gourmelon, "Sağ omzunda hafif bir yara olduğunu görebiliyordum. Onun dışında belirgin bir şey yoktu. Üzerinde hiç kan yoktu. Dürüst olmak gerekirse, yaşayacağını düşünmüştüm. Bildiğim kadarıyla ambulanstayken de hayattaydı. Ancak daha sonra hastanede öldüğünü öğrendim." ifadelerini kullandı. Prenses Diana, Prens Charles'tan boşandıktan kısa bir süre sonra öldü.

Aracı basından kaçıyordu

36 yaşında olan Prenses Diana'nın aracı, gazetecilerinden kaçarken girdiği bir tünelde kaza yapmış, kazanın ardından Diana Pitie-Salpetriere hastanesine kaldırılmıştı. Prenses Diana ve beraberindeki arkadaşı Mısırlı iş adamı Dodi El Fayed'in hayatını kaybettiği birkaç saat sonra açıklanmıştı.

Diana yardımsever kişiliği ile dikkat çekiyordu.
Diana yardımsever kişiliği ile dikkat çekiyordu.

Kazada hayatını kaybeden bir diğer isim olan şoför Henri Paul'un kaza sırasında alkollü olduğu belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >