'Putin, Obama'dan daha iyi lider'

Trump; Putin'in, Obama'dan çok daha iyi bir lider olduğunu söyledi.

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD Başkanı Barack Obama'dan çok daha iyi bir lider olduğunu söyledi.

New York'ta eski muharip askerlerin başkan adaylarına soru sormalarına olanak sağlayan forumda konuşan Trump'a Rusya Devlet Başkanı Putin'e yönelik yakın zamandaki iltifatları soruldu.

Cumhuriyetçi aday, Putin'in ABD Başkanı Barack Obama'dan daha iyi bir lider olduğu ifadesini kullandı: “Başkan Obama ve Putin'in birbirine bakışlarını görüyorum. Bunlar iyi geçinen iki kişinin bakışları değil. İyi geçinmenin güzel tarafı, biliyorsunuz Rusya da en az bizim kadar DAEŞ'i yenmeyi istiyor. Rusya'yla iyi ilişkilerimiz olsa; birlikte hareket edip DAEŞ'i alt etmemiz harika olmaz mıydı?”

Aynı forumda Trump'tan kısa bir süre önce konuşan Hillary Clinton ise,e-posta skandalına ilişkin sorulara hedef oldu.

Bir donanma subayı, eski dışişleri bakanına email skandalında kendisinin yaptığı şekilde davranacak kişilerin normalde hapiste olacağını hatırlatması üzerine Clinton, ''Yapmam gerekeni yaptım ve her zaman yaptığım gibi meseleyi ciddiye aldım'' dedi.

Clinton, 2002'de Senato'daki oylamada Irak savaşına verdiği desteği 'hata'' olarak niteledi, Trump'ın da bir dönem Irak'ın işgalini desteklediğini söyledi.


Kaynak: BBC,Euronews



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >