Ricky Martin'den Yeni Zelanda tepkisi: Uluslararası medya neden terörist diyemiyor?

 Ricky Martin, terör saldırısına karşı sessiz kalmadı.
Ricky Martin, terör saldırısına karşı sessiz kalmadı.

Dün Yeni Zelanda'da gerçekleşen terör saldırısına karşı tepkiler gittikçe artıyor. Tepki verenlerden birisi de dünyaca ünlü şarkıcı Ricky Martin. Martin, "Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden?'' diyerek sosyal medya hesabından bir paylaşım yayınladı.

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye terörist saldırı düzenlenmesi sonucu 49 kişi şehit oldu. Bu olay karşısında dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü şarkıcıRicky Martin, Yeni Zelanda' da gerçekleşen saldırı hakkında sosyal medyadan bir paylaşımda bulunarak tepki gösterdiğini açıkladı.

'Neden kimse terörist diyemiyor?

Martin saldırının ardından yaptığı paylaşımda dünya medyasına sert eleştirilerde bulundu. Özellikle Avrupa ülkelerinin terör konusundaki iki yüzlülüğüne vurgu yapan Martin paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Bir adam namaz kılan 40'tan fazla insanı öldürüp 20 tanesini de yaraladı. Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o Müslüman değil."

Ricky Martin'in paylaşımı.
Ricky Martin'in paylaşımı.

Türkiye'ye kaçak girip çıktı

  • GZT'nin edindiği bilgilere göre teröristin Türkiye'ye girişte her zaman yasal yollarla hareket etmediği ve kimi zaman farklı bağlantılar kullanarak yurda giriş-çıkış yaptığı üzerinde duruluyor.
  • Güvenlik kaynakları, Brenton Tarrant'ın Türkiye'ye son girişini Bulgaristan üzerinden kaçak yollarla yaptığını bilgisini paylaşıyor. Türkiye'de çeşitli bağlantılar kurduğu düşünülen teröristin kaynakları ve ziyaret ettiği ülkelerdeki bağlantıları araştırılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >