Sanatseverler 55. kez Türkiye'nin Oscar'ında buluşacak

Türkiye'nin en köklü film festivali ve "Oscar"ı olarak nitelendirilen Uluslararası Antalya Film Festivali, 55'inci kez yerli ve yabancı sanatçıların klasik otomobillerle halkı selamladığı geleneksel kortej geçişi ile yarın başlıyor.

Dünyaca ünlü oyuncuları, yönetmenleri, yapımcıları ve sanatseverleri Antalya'da buluşturan Uluslararası Antalya Film Festivali, 55 filmlik zengin bir programla 55'inci kez kapılarını açıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel ile Sanat Direktörü Mike Downey'in ev sahipliğinde düzenlenen festival, yarın geleneksel kortej ile başlayacak.

Türk sineması ve televizyon dünyasından sevilen isimleri de Antalyalılarla buluşturacak kortej, festivalle yaşıt klasik otomobiller ve özel tasarımlı araçlar eşliğinde Cam Piramit önünden yürüyüşe geçecek. Kortej yürüyüşü Fevzi Çakmak Caddesi'nde sona erecek. Yerli ve yabancı sanatçılar, kortej geçişinde halkı selamlayacak.

Cam Piramit'te yapılacak açılış töreni öncesi sanatçılar ve davetliler kırmızı halıdan geçecek. Festival, bu yıl Cannes Film Festivali'nin açılış filmi, iki Oscar ödüllü İranlı Yönetmen Asghar Farhadi'nin 'Everybody Knows / Herkes Biliyor' filmi ile açılacak.

Herkes Biliyor filminde Penelope Cruz başrolde yer alıyor
Herkes Biliyor filminde Penelope Cruz başrolde yer alıyor

30 Eylül Pazar günü AKM Perge, Aspendos salonları ile Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda 8 film gösterime girecek. 1 Ekim'de aynı salonlarda 7 film sanatseverlerle buluşacak, Aspendos Salonu'nda 'Sinemadan günümüz dizilerine, kadının yükselişi' konulu panel düzenlenecek.

Salı günü ise Aspendos ve Perge salonlarında 7 film, çarşamba günü de 4 film gösterimde olacak, ayrıca Perge Salonu'nda işitme ve görme engelliler için 'Kurtuluş Son Durak' adlı film betimlemeli olarak gösterimde olacak.

Kurtuluş Son Durak filminde, eşlerinden şiddet gören kadınların hikayesi anlatılıyor
Kurtuluş Son Durak filminde, eşlerinden şiddet gören kadınların hikayesi anlatılıyor

Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz izleyici ile buluşacak

Cem Yılmaz ve Ferzan Özpetek, Şahane Misafir filminde birlikte çalışmışlardı
Cem Yılmaz ve Ferzan Özpetek, Şahane Misafir filminde birlikte çalışmışlardı

Sinema kariyerine İtalya'da başlayan, yönettiği başarılı filmlerle kısa sürede dünya sinema izleyicisinin kalbine yerleşen Ferzan Özpetek de kendisine takdim edilecek 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü almak üzere festivalde olacak. Ferzan Özpetek, Türkiye'de çektiği 'Hamam', 'İstanbul Kırmızısı' ve yapımcılığı üstlendiği 'Cebimdeki Yabancı' filmlerinin gösteriminden sonra oyuncuları ile festival izleyicisinin sorularını cevaplayacak.

Sinema hayatında senaryo yazarı, oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak 20 yılı geride bırakan Cem Yılmaz da 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü almak için festivalde olacak. Yılmaz, 4 ve 5 Ekim'de filmlerinin gösteriminin ardından izleyicilerle buluşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >