Seçimi kazanan bağımsız adaydan 'geçersiz oy' tepkisi

31 Mart yerel Seçimlerinin ardından ilginç olaylar gündeme gelmeye devam ediyor.
31 Mart yerel Seçimlerinin ardından ilginç olaylar gündeme gelmeye devam ediyor.

31 Mart Yerel Seçimleri ülkemizin her yerinde birbirinden farklı olaylara sahne oldu. Bunlardan birisi ise Kırklareli'den seçime dahil olan bağımsız adaylardan Mehmet Kesimoğlu'nun başına geldi. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandığını iddia eden bağımsız aday Kesimoğlu, sosyal medyadan oy pusulasını paylaşarak seçmenin kendisine oy verdiğini ancak YSK'nın bunu geçersiz saydığını söyledi.

31 Mart Yerel Seçimler birbiri ardına farklı olaylara sahne oldu. Özellikle muhtarlık seçimlerinde yaşanan olaylar gündeme damga vururken parti dışında seçime giren bağımsız adaylarında başına gelmeyen kalmadı. Bu adaylardan birisi de Mehmet Kesimoğlu oldu. Kırklareli'den aday olan Kesimoğlu YSK oyunu kabul etmeyince sosyal medyadan tepkisini gösterdi. Bağımsız aday, resmi olmayan sonuçlara göre kazanmış durumda ancak İlde oy sayımları tekrar ediliyor.

Sosyal medyadan isyan etti

Bağımsız aday Mehmet Kesimoğlu sosyal medya hesabından isyan etti. Kesimoğlu oy pusulasını paylaşarak;

''Tüm kamuoyuna açıkça sormak istiyorum, sizce burada seçmen kime oy vermiştir?

YSK açıkça bu oyun şahsıma sayılamayacağını, geçersiz kabul edileceğini belirtmektedir. Bu hangi vicdana hangi hukuka sığar!?'' diyerek YSK'ya karşı sitem etti.

Muhtarlığı alamayınca parkı yıktı

Bir diğer olay ise; Zonguldak Alaplı ilçesi Yenidoğanlar köyünde seçimi kaybeden muhtarın oyun parkını ve muhtarlık binasını talan ettiği öne sürüldü.

20 yıl Yeni Doğanlar köyünde Muhtarlık yapan Mehmet Akyol ise bu iddialara karşılık şöyle konuştu:"Daha önce bu yere BİMER’e şikayet konusu oldu ve bununla ilgili Alaplı Kaymakamlığında ifade verdim. Bu nedenle buraya oyun parkı mahkeme olduğu yere kurmam sıkıntılıydı. Bundan dolayı söktüm ve bu bana devlet tarafından verilmedi. Kendi imkanlarımla aldım."

Parkta bulunan oyuncakları kesilerek taşımak istedi.
Parkta bulunan oyuncakları kesilerek taşımak istedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >