'Selvi Boylum Al Yazmalım' nerede çekildi?

Al Yazmalım
Al Yazmalım

Türk sinemasının başyapıtlarından biri olan "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın Osmaniye'de çekildiği ortaya çıktı. Bazı sahnelerde görülen Kastabala (Hierapolis) antik kenti de Osmaniye ili sınırları içerisinde Karatepe-Aslantaş ören yerine giden yol üzerinde bulunuyor.

Sinema sanatına ilgi duyanların ve özellikle Türk sinemaseverlerin kalbinde özel bir yeri olan "Selvi Boylum Al Yazmalım", Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından kaleme alınan Kırmızı Eşarp romanından beyazperdeye aktarıldı.

Türk sinemasının başyapıtlarından kabul edilen filmin başrollerini ise yine Türk sinemasının efsane oyuncularından Kadir İnanır ve Türkan Şoray paylaşmıştı.

İşte çekildiği yer!

                                    Gösterime girmesinin akabinde 1978 Antalya Altın Portakal Film Şenliği’nde en iyi ikinci film ödülüne layık görülen Selvi Boylum Al Yazmalım, o tarihlerde Adana iline bağlı bulunan Osmaniye’de çekildi.
İşte çekildiği yer! Gösterime girmesinin akabinde 1978 Antalya Altın Portakal Film Şenliği’nde en iyi ikinci film ödülüne layık görülen Selvi Boylum Al Yazmalım, o tarihlerde Adana iline bağlı bulunan Osmaniye’de çekildi.
Çukurova’nın doğusunda

                                    Filmin çekildiği Osmaniye’nin, Çukurova’nın doğusunda bulunan ve yüz ölçümünün yarıya yakını ormanlık alan olan bir il olması filmin bazı sahnelerinde belli oluyor. Bir sahnede görünen Kastabala (Hierapolis) antik kenti de Osmaniye ili sınırları içerisinde Karatepe – Aslantaş ören yerine giden yol üzerinde bulunuyor.
Çukurova’nın doğusunda Filmin çekildiği Osmaniye’nin, Çukurova’nın doğusunda bulunan ve yüz ölçümünün yarıya yakını ormanlık alan olan bir il olması filmin bazı sahnelerinde belli oluyor. Bir sahnede görünen Kastabala (Hierapolis) antik kenti de Osmaniye ili sınırları içerisinde Karatepe – Aslantaş ören yerine giden yol üzerinde bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >