Sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için oynayabileceğiniz 5 kutu oyunu

Kutu oyunu
Kutu oyunu

Sevdiğiniz insanlarla eğlenmenin dibine vuracağınız birbirinden güzel 5 kutu oyunu

Sosyal aktivite denildiğinde beraber bir masada oturup kafaların telefonlara gömülmediği, oyun konsolları karşısında hiç konuşmadan saatlerce ekrana bakılmadığı zamanlarda insanlar birbirleriyle daha etkileşim içinde olabilecekleri oyunlar oynarlardı. Stratejinin, el becerisinin, şansın, pratik zekanın çok önemli olduğu bu oyunların hepsine verilen genel ada kutu oyunları denir. Bu oyunların geleneksel satranç veya dama gibi oyunlardan farkı, çok sayıda kişinin oynayabileceği oyunlar olmasından kaynaklanıyor. Genellikle kimsenin kurallar bölümünü okumadığı, bundan dolayı sürekli tartışmaların çıktığı ama buna rağmen oynarken saatlerin nasıl geçtiğinin anlaşılması zor olan bu oyunlardan 5 tanesini sizler için listeledik. Farklı bir aktivite yapmak isteyenlerin kesinlikle denemesi gereken bu kutu oyunları sizin keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak.

Monopoly

                                    
                                    Birçok farklı versiyonu olsa da oyunun en temel amacı başlangıçta verilen parayı en verimli şekilde kullanarak rakipleri iflasa sürüklemektir. Bunu yaparken önce ilçelerin satın alınması gerekir. Sonrasında ilçelerden geçen diğer oyunculardan kira alınır. Bu kiralarla ister emlak satın alıp, buralara yapılar binalar yaparsınız, isterseniz daha da fazla ilçe satın alırsınız. Arkadaşlarınızla sıkı pazarlıklar yapacağınız bu oyunda "mapusa" düşmemeye de dikkat edilmelidir. En az iki kişiyle oynanabilse de 4-5 kişi oynandığında daha eğlencelidir. Genellikle oyunun bitmesi birkaç saat sürse de oynayanların tecrübesine göre bu süre uzayıp kısalabilir.
Monopoly Birçok farklı versiyonu olsa da oyunun en temel amacı başlangıçta verilen parayı en verimli şekilde kullanarak rakipleri iflasa sürüklemektir. Bunu yaparken önce ilçelerin satın alınması gerekir. Sonrasında ilçelerden geçen diğer oyunculardan kira alınır. Bu kiralarla ister emlak satın alıp, buralara yapılar binalar yaparsınız, isterseniz daha da fazla ilçe satın alırsınız. Arkadaşlarınızla sıkı pazarlıklar yapacağınız bu oyunda "mapusa" düşmemeye de dikkat edilmelidir. En az iki kişiyle oynanabilse de 4-5 kişi oynandığında daha eğlencelidir. Genellikle oyunun bitmesi birkaç saat sürse de oynayanların tecrübesine göre bu süre uzayıp kısalabilir.
Jenga

                                    
                                    Bu oyun 54 tahta bloğun üçer üçer konularak 18 katlı bir kule oluşturulmasıyla oynanır. Oyundaki amaç kuleyi devirmemektir. Birçok kişiyle oynanabilen bu oyunun kuralları basittir. Kulenin en üst katı dışındaki katlarda bulunan bloklar çekilerek üste konur. Fakat bu işlem tek elle yapılmalıdır. Eğer bir bloğa dokunursan onu oynatmak zorundasındır. El becerisinin ve zihnin yoğun şekilde çalıştırılmasını gerektiren Jenga'da kuleyi deviren oyunu kaybeder. Kuleyi tekrar yapmak da kaybedenin sorumluluğundadır.
Jenga Bu oyun 54 tahta bloğun üçer üçer konularak 18 katlı bir kule oluşturulmasıyla oynanır. Oyundaki amaç kuleyi devirmemektir. Birçok kişiyle oynanabilen bu oyunun kuralları basittir. Kulenin en üst katı dışındaki katlarda bulunan bloklar çekilerek üste konur. Fakat bu işlem tek elle yapılmalıdır. Eğer bir bloğa dokunursan onu oynatmak zorundasındır. El becerisinin ve zihnin yoğun şekilde çalıştırılmasını gerektiren Jenga'da kuleyi deviren oyunu kaybeder. Kuleyi tekrar yapmak da kaybedenin sorumluluğundadır.
Scrabble

                                    
                                    İki ile dört oyuncu arasında oynanan bu oyun kişinin kelime dağarcığını da ortaya çıkarır. Bir torbadan rastgele seçilen 7 harfin oyun tahtası üzerine anlamlı bir kelime oluşturacak şekilde sıralamak gerekir. Önceden yazılmış bir kelimenin harflerinden birini de kullanmak en temel kuraldır. Gazetelerin bulmacalarının sorusuz bir versiyonu gibi düşünülebilir.
Scrabble İki ile dört oyuncu arasında oynanan bu oyun kişinin kelime dağarcığını da ortaya çıkarır. Bir torbadan rastgele seçilen 7 harfin oyun tahtası üzerine anlamlı bir kelime oluşturacak şekilde sıralamak gerekir. Önceden yazılmış bir kelimenin harflerinden birini de kullanmak en temel kuraldır. Gazetelerin bulmacalarının sorusuz bir versiyonu gibi düşünülebilir.
Tabu

                                    
                                    Pratik zekanızı çok yoğun olarak çalıştırmanızı gerektirecek eğlenceli bir oyun olan Tabu'nun kuralları çok basit; kartların üzerinde yazan ana kelimeyi alttaki yasak sözcükleri kullanmadan takım arkadaşınıza anlatmanız gerekiyor. Genellikle birbirlerini tanıyanların daha iyi oynadığı bu oyunda süre dolmadan en fazla kelimeyi anlatan taraf oyunun kazananı oluyor.
Tabu Pratik zekanızı çok yoğun olarak çalıştırmanızı gerektirecek eğlenceli bir oyun olan Tabu'nun kuralları çok basit; kartların üzerinde yazan ana kelimeyi alttaki yasak sözcükleri kullanmadan takım arkadaşınıza anlatmanız gerekiyor. Genellikle birbirlerini tanıyanların daha iyi oynadığı bu oyunda süre dolmadan en fazla kelimeyi anlatan taraf oyunun kazananı oluyor.
Bil Bakalım Kim?
Rakibinizin elindeki kağıtta yer alan insanın kim olduğunu sorduğunuz sorularla bulmanız gerekiyor. Rakibiniz sizin sorduğunuz sorulara sadece “Evet” veya “Hayır” diyerek cevap verebiliyor. Bol bol soru sorduran bu oyun keyifli vakit geçirmek için oynanabilecek meşhur kutu oyunları arasında bulunuyor.
Bil Bakalım Kim? Rakibinizin elindeki kağıtta yer alan insanın kim olduğunu sorduğunuz sorularla bulmanız gerekiyor. Rakibiniz sizin sorduğunuz sorulara sadece “Evet” veya “Hayır” diyerek cevap verebiliyor. Bol bol soru sorduran bu oyun keyifli vakit geçirmek için oynanabilecek meşhur kutu oyunları arasında bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >