Sevgilinin ardından dökülen gözyaşlarıyla hayat bulmuş cennetten bir köşe: Huacachina

Peru
Peru

Ölmeden önce gezip görülmesi gereken yerler listenize çöl ortasında bir cennet olan Huacachina'yı da eklemeyi unutmayın!

Metropolleşen dünya düzeninde, neredeyse her birimizin tek amacı büyük şehirleri terk edip gitmek… Hangimiz gidebiliyoruz, gidebiliyor muyuz; meçhul… Kurulu düzenini bozmaya cesaret edemeyenlerin her ne kadar şikayetçi de olsa, büyük şehirden vazgeçemeyenlerin sayısı çok… Yılda bırakın birkaç kez tek bir tatile gidebilmenin dahi lüks olduğu şu günlerde, kimselerin olmadığı, sessiz sedasız, terk edilmiş bir kasaba bulup kafa dinlemek neredeyse imkansız… Başını işten kaldıramayıp metropol düzeninden bunalan herkesi cennetten bir köşeye, Huacachina’ya götürüyoruz.

Ölmeden önce gezip görülmesi gereken yerler listenize çöl ortasında bir cennet olan Huacachina'yı da eklemeyi unutmayın!

Hazırsanız, başlayalım.
Çölün ortasında bir cennet...
Peru'nun güneybatısındaki Ica Region'da bulunan bir köy Huacachina... Çölün ortasında göl etrafına kurulan küçük köyün nüfusu ise, 115 kişiden oluşuyor.
Çölün ortasında bir cennet... Peru'nun güneybatısındaki Ica Region'da bulunan bir köy Huacachina... Çölün ortasında göl etrafına kurulan küçük köyün nüfusu ise, 115 kişiden oluşuyor.
İnka torunlarına ev sahipliği yapıyor 
Dünyanın belki de en kurak bölgesinin tam ortasında nüfusu 115 kişi olan küçük köy, Peru Devleti tarafından ulusal kültür mirası ilan edilerek koruma altına alınmış durumda... Peru'da mutlaka gidilmesi gereken yerler sıralamasında olan bu şirin köy, aynı zamanda İnka torunlarına ev sahipliği ettiğinden kutsal sayılıyor.
İnka torunlarına ev sahipliği yapıyor Dünyanın belki de en kurak bölgesinin tam ortasında nüfusu 115 kişi olan küçük köy, Peru Devleti tarafından ulusal kültür mirası ilan edilerek koruma altına alınmış durumda... Peru'da mutlaka gidilmesi gereken yerler sıralamasında olan bu şirin köy, aynı zamanda İnka torunlarına ev sahipliği ettiğinden kutsal sayılıyor.
Geçimini turizmden sağlıyor
Çölün ortasında bir göl, gölün etrafında palmiye ve sakız ağaçları düşünün; kahve kokusunu da söylemeden edemeyeceğim. Geçimini turizm ile sağlayan bu kasabada, İnkaların torunları yaşıyor. İnkalılar zamanında kutsal sayılan köy, adını eski İnka dili olan Quechua’dan almıştır.
Geçimini turizmden sağlıyor Çölün ortasında bir göl, gölün etrafında palmiye ve sakız ağaçları düşünün; kahve kokusunu da söylemeden edemeyeceğim. Geçimini turizm ile sağlayan bu kasabada, İnkaların torunları yaşıyor. İnkalılar zamanında kutsal sayılan köy, adını eski İnka dili olan Quechua’dan almıştır.
Sevgili ardından dökülen gözyaşı: Vaha
Bir efsaneye göre; çölün ortasındaki vaha (göl), ölen sevgilisinin ardından gözyaşı döken bir kadının gözyaşlarından oluşmuş. İnka tanrıları ise, kadının gözyaşlarını göle dönüştürmüş.
Sevgili ardından dökülen gözyaşı: Vaha Bir efsaneye göre; çölün ortasındaki vaha (göl), ölen sevgilisinin ardından gözyaşı döken bir kadının gözyaşlarından oluşmuş. İnka tanrıları ise, kadının gözyaşlarını göle dönüştürmüş.
Ziyaretçi akınına uğruyor
Çölün ortasında kurulu bu köyün tam ortasında bulunan göl ve etrafındaki bitki örtüsü harika bir manzaraya sahip… Şehir merkezine yakın olmasından dolayı da, gün geçtikçe popülerliği ve gelen ziyaretçi sayısı artıyor.
Ziyaretçi akınına uğruyor Çölün ortasında kurulu bu köyün tam ortasında bulunan göl ve etrafındaki bitki örtüsü harika bir manzaraya sahip… Şehir merkezine yakın olmasından dolayı da, gün geçtikçe popülerliği ve gelen ziyaretçi sayısı artıyor.
Ne yazık ki, tehlike altında!
Vaha, yeraltındaki bir kaynaktan besleniyor ve içinde bol miktarda mineral bulunduruyor. Suyun rengi, içindeki minerallerden dolayı yeşil ve kırmızıya oldukça yakın… Ne yazık ki bu eşsiz manzara, çok yakında yok olabilir. Bölgenin en kurak kısmında yer alan göl, aynı zamanda küresel ısınma nedeniyle tehlike altında; her yıl biraz daha küçülüyor.
Ne yazık ki, tehlike altında! Vaha, yeraltındaki bir kaynaktan besleniyor ve içinde bol miktarda mineral bulunduruyor. Suyun rengi, içindeki minerallerden dolayı yeşil ve kırmızıya oldukça yakın… Ne yazık ki bu eşsiz manzara, çok yakında yok olabilir. Bölgenin en kurak kısmında yer alan göl, aynı zamanda küresel ısınma nedeniyle tehlike altında; her yıl biraz daha küçülüyor.
Listenize eklemeyi unutmayın!
Bölgenin nüfusu az olmasına rağmen turist çektiğinden, konaklama ve ulaşım imkanları gelişmiş durumda. Gezilmesi gereken yerler listenize Peru’yu ve bu eşsiz güzellikteki köyü eklemeyi unutmayın deriz…
Listenize eklemeyi unutmayın! Bölgenin nüfusu az olmasına rağmen turist çektiğinden, konaklama ve ulaşım imkanları gelişmiş durumda. Gezilmesi gereken yerler listenize Peru’yu ve bu eşsiz güzellikteki köyü eklemeyi unutmayın deriz…
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >