Sıla’nın avukatından yeni açıklama: Hukuki süreç başvurusu yapacağız

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu ile hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak savcılığa ifade verdi.
Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu ile hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak savcılığa ifade verdi.

Şarkıcı Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, Çağlayan adliyesinde ifade verdikten sonra konuşan Ahmet Kural'ın sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Epözdemir, "Ahmet Kural vekilinin adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğini ihlal ile iftira mahiyetindeki davranış ve söylemleriyle ilgili biz de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro nezdinde gerekli hukuki başvuruları yapacağız" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı gereçkesiyle dava açılan oyuncu Ahmet Kural, bugün öğlen saatlerinde Çağlayan adliyesine gelerek savcılığa ifade verdi. Ardından avukatıyla birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kural, adliyeden ayrıldı.

Kural'ın basın açıklamasına ilişkin Sıla Gençoğlu’nun avukatı Rezan Epözdemir de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ahmet Kural vekili meslektaşımızın bugün adliye çıkışında yapmış olduğu açıklamaya cevap verme zarureti hasıl olmuştur. Öncelikle müvekkil Sıla Gençoğlu’nun kendisinin ve ailesinin yaklaşık 6 yılı aşkın süredir vekilliğini yapmaktayız. Kendisinin taraf olduğu önceki hukuki süreçlerde olduğu gibi maruz kaldığı şiddete ilişkin derdest olan soruşturma dosyasında da tam ve gereği gibi kanundan kaynaklı avukatlık görevimizi özenle ifa etmeye çalışıyoruz.

Ahmet Kural vekilinin şahsıma karşı baro nezdinde şikayet hakkını kullanacağına ilişkin ifadesi başta basın mensupları olmak üzere kadına karşı şiddete toplumsal duyarlılık gösteren bütün kesimlere verilmek istenen bir mesajdır. Şüphesiz kişikayet hakkı Anayasa ile güvence altına alınmış bir haktır. Ahmet Kural vekili hak arama özgürlüğü kapsamında her türlü hukuki başvuruda bulunabilir. Bu kapsamda Ahmet Kural vekilinin adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğini ihlal ile iftira mahiyetindeki davranış ve söylemleriyle ilgili biz de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro nezdinde gerekli hukuki başvuruları yapacağız.

Son tahlilde şiddeti meşrulaştırmak ve meseleyi özünden ayırmak suretiyle kişiselleştirmek yerine, hukuki sürecinin bir an önce tamamlanarak, adaletin tecelli edeceğine ve maddi gerçeğin ortaya çıkacağına olan inancımız tamdır. Yargılama makamlarının vereceği her türlü karar tarafımızca saygıyla karşılanacaktır. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunulur."

"Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır"
Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun darp iddiasıyla şikayetçi olduğu Ahmet Kural, avukatı Sibel Aydın ile Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Savcının odasına giren Kural'ın ifade verme işlemi 1.5 saat sürdü. Adliye çıkışı konuşan Kural, "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" dedi.
"Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun darp iddiasıyla şikayetçi olduğu Ahmet Kural, avukatı Sibel Aydın ile Çağlayan Adliyesi'ne gitti. Savcının odasına giren Kural'ın ifade verme işlemi 1.5 saat sürdü. Adliye çıkışı konuşan Kural, "Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır" dedi.
"Benim için yeni bir başlangıç"
"Konuyla ilgili açıklamaları sadece resmi makamlara yapacağımı söylediğim gibi sadece savcıya ifade verdi. Türk adaletine güveniyorum, yargı süreci devam ediyor. Benim için yeni bir başlangıç her anlamda. Adım böyle bir konuyla anıldığı için herkesten bir kez daha çok özür diliyorum. Bu yaşananlar için de asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum. 'Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır."
"Benim için yeni bir başlangıç" "Konuyla ilgili açıklamaları sadece resmi makamlara yapacağımı söylediğim gibi sadece savcıya ifade verdi. Türk adaletine güveniyorum, yargı süreci devam ediyor. Benim için yeni bir başlangıç her anlamda. Adım böyle bir konuyla anıldığı için herkesten bir kez daha çok özür diliyorum. Bu yaşananlar için de asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum. 'Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır."
"Toplum tek taraflı bilgilendirilmiştir"
Adliyeden ayrılan Kural'ın avukatı açıklamasında şunları söyledi: 


"Manipülasyon sürecinde ısrarla müvekkilimin ifade vermediğini belirtmiştim. Sadece yargı mercilerine ifade vereceğini söyledik. Toplum tek taraflı bilgilendirilmiştir."
"Toplum tek taraflı bilgilendirilmiştir" Adliyeden ayrılan Kural'ın avukatı açıklamasında şunları söyledi: "Manipülasyon sürecinde ısrarla müvekkilimin ifade vermediğini belirtmiştim. Sadece yargı mercilerine ifade vereceğini söyledik. Toplum tek taraflı bilgilendirilmiştir."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >