Size arkadaşlık ve kardeşlik kavramlarını değerli gösteren 6 Türk filmi

Kardeşlik kavramını öğreten filmler
Kardeşlik kavramını öğreten filmler

Her biri özel bir hikaye olmasa da insana bir olma duygusunu hissettirir. Çünkü konuları kardeşliktir. Ve kardeşlik, dünyanın en özel duygusudur.

Kardeşlik sizler için ne anlam ifade eder? Üzerine yapılmış sayısız espriye rağmen dünyanın en özel duygusudur kuşkusuz.

Peki bu duyguyu yansıtan hikayeler yok mudur? Elbette vardır. Peki en dikkat çekenleri hangileridir?

Sizlere; izledikçe bir olmak, kardeş olmak ve arkadaşlığınıza sahip çıkma hislerini en üst seviyede hissettirecek 6 Türk filmini derledik.

Canım Kardeşim / Ertem Eğilmez
Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin başrolünde olduğu film, hasta olan kardeşi için bir televizyon satın almaya çalışan ağabeyin öyküsünü anlatır. Gözyaşlarınızı saklı tutun.
Canım Kardeşim / Ertem Eğilmez Tarık Akan ve Halit Akçatepe'nin başrolünde olduğu film, hasta olan kardeşi için bir televizyon satın almaya çalışan ağabeyin öyküsünü anlatır. Gözyaşlarınızı saklı tutun.
Düğün / Ömer Lütfi Akad
Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı Gelin - Düğün - Diyet üçlemesinin ikincisidir. Çocuk gelin konusuna da değinen filmde, kardeşleri için kendisini feda eden bir ablayı görürüz.
Düğün / Ömer Lütfi Akad Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı Gelin - Düğün - Diyet üçlemesinin ikincisidir. Çocuk gelin konusuna da değinen filmde, kardeşleri için kendisini feda eden bir ablayı görürüz.
Neşeli Günler / Ertem Eğilmez - Orhan Aksoy
Altı kardeşin ailelerini yeniden birleştirme komedisi. Fakat alt metinde komediden daha farklı bir hikaye yer alır. Aile olmak nedir? Anne ve baba olmak bu kadar kolay mıdır?
Neşeli Günler / Ertem Eğilmez - Orhan Aksoy Altı kardeşin ailelerini yeniden birleştirme komedisi. Fakat alt metinde komediden daha farklı bir hikaye yer alır. Aile olmak nedir? Anne ve baba olmak bu kadar kolay mıdır?
Kelebeğin Rüyası / Yılmaz Erdoğan
Kardeş olmak için kan bağına ihtiyaç var mıdır? Kardeşliği en derinden yaşamak mümkün müdür? Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden bizlere bunu öğretiyordu.
Kelebeğin Rüyası / Yılmaz Erdoğan Kardeş olmak için kan bağına ihtiyaç var mıdır? Kardeşliği en derinden yaşamak mümkün müdür? Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden bizlere bunu öğretiyordu.
Tamam Mıyız? / Çağan Irmak
Aras Bulut İynemli'nin başarılı oyunculuğuyla perçimlenen bir Çağan Irmak filmi. Kardeşlik ve kan bağı sorgusu bu filmde de karşımıza çıkıyor.
Tamam Mıyız? / Çağan Irmak Aras Bulut İynemli'nin başarılı oyunculuğuyla perçimlenen bir Çağan Irmak filmi. Kardeşlik ve kan bağı sorgusu bu filmde de karşımıza çıkıyor.
Kardeşim Benim / Mert Baykal
Murat Boz ve Burak Özçivit'in 2 seri halinde çekilen filmi, gişede istediğini bulamasa da, amacına ulaşmış oldu. Küslük kavramı kardeşlerde ne kadar etkili olabilir? Kardeşlerin en can alıcısı noktası nedir?
Kardeşim Benim / Mert Baykal Murat Boz ve Burak Özçivit'in 2 seri halinde çekilen filmi, gişede istediğini bulamasa da, amacına ulaşmış oldu. Küslük kavramı kardeşlerde ne kadar etkili olabilir? Kardeşlerin en can alıcısı noktası nedir?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >