Soğuk algınlığı ve gribi önleyen yiyecekler

genel
genel

Havaların soğumasıyla birlikte, herkesin kapısını çalan grip ve soğuk algınlığı hastalıklarından korumanız için bu yiyecekleri tüketmeniz gerekiyor.

Genellikle birbirine karıştırdığımız grip ve soğuk algınlığı hastalıkları havaların soğumasıyla kendini tekrar hatırlattı. Bu hastalıklar, Ekim ve Kasım aylarında başlayan ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC)'ne göre Mayıs ayına kadar da sürebiliyor. Özellikle çocuk, yaşlı ve hamileleri etkileyen bu hastalıklara yakalanmadan, önlemlerimizi almamız gerekiyor. Peki, bu hastalıkların ne farkı var?

Grip nedir?

Grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Soğuk Algınlığı nedir?

Soğuk algınlığı, burun akıntısı, boğazda kaşınma hissi ve burun akıntısı ile başlayan belki de en sık bilinen virüslerin sebep olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Genellikle hafif belirtilerle 1- 2 hafta içinde kendiliğinden düzelmesine rağmen, özellikle çocuklarda okullarından geri kalmaya erişkinlerde ise iş gücü kaybına sebep olmaktadır. Çocuklarda yılda 6-10 defa, erişkinlerde 2-4 defa görülür.

Soğuk algınlığı ve Gribe önleyen yiyecekler:

Rezene
Rezene
Anason Çayı
Anason Çayı
Sarımsak
Sarımsak
Somon
Somon
Ton Balığı
Ton Balığı
Narenciye
Narenciye
Yoğurt
Yoğurt
Biber
Biber
Süt
Süt
Tavuk Eti
Tavuk Eti
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >