Soğuk havalarda kuruyan cildiniz için 5 bakım önerisi

Kuru ciltlerin korkulu rüyası kara kışlar kapıda.
Kuru ciltlerin korkulu rüyası kara kışlar kapıda.

Kara kış yaklaşıyor. Cildimiz, özellikle yüzümüz havaların bir anda soğumasıyla birlikte soğuk havaya maruz kalıyor. Yüzümüzde oluşan yıpranmalar, çatlaklar ve kuruluk canınızı biraz sıkabilir. Soğukları durduramayız ama bu soğuklardan en az zararla kurtulmamız mümkün. İşte işinize yaracağını düşündüğümüz cilt bakım tavsiyeleri.

Kış ayının olumsuz etkilerinden biri olan cilt kuruluğu vb. birçok faktör sağlığımızı ve psikolojimizi olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bunun önüne geçebilmek ise çoğunlukla bizim elimizde.

Cilt kuruluğunun kalıtsal bir özellik olduğu söylense de korunmak ve tedavi etmek bizim elimizde.
Cilt kuruluğunun kalıtsal bir özellik olduğu söylense de korunmak ve tedavi etmek bizim elimizde.

Cilt kuruluğunun nedenleri

  1. Kuru cilt (kserozis) genellikle çevresel bir nedene sahiptir. Bazı hastalıklar cildinizi de önemli ölçüde etkiler. Kuru cildin potansiyel nedenleri şunları içerir:
  2. Hava: Cilt, sıcaklık ve nem seviyeleri düştüğünde kışın en kurak olma eğilimindedir. Fakat çöl bölgelerinde yaşarsanız mevsim o kadar önemli olmayabilir.
  3. Sıcaklık: Merkezi ısıtma, odun sobaları, alan ısıtıcıları ve şömineler nemi azaltır ve cildinizi kurutur.
  4. Sıcak banyolar ve duşlar: Uzun, sıcak duş veya banyolar cildinizi kurutabilir. Özellikle ağır klorlu havuzlarda yüzme sıklığı cildi oldukça kurutmaktadır.
  5. Sert sabunlar ve deterjanlar: Birçok popüler sabun, deterjan ve şampuan, yağın çıkarılması için formüle edildiğinden cildinizden nemi çıkarır.
  6. Diğer cilt koşulları: Atopik dermatit (egzama) veya sedef hastalığı gibi cilt koşullarına sahip insanlar kuru ciltlere eğilimlidir.
Ellerinize yoğun nemlendiricili el kremi sürün

                                    
                                    
                                    
                                    Her ne kadar eldivende kullansanız elleriniz üzerinde çatlaklık ve kuruluk hiç gitmez. İşte bunun için çoğunlukla yoğun nemlendiricili el kremlerini tercih edin.
Ellerinize yoğun nemlendiricili el kremi sürün Her ne kadar eldivende kullansanız elleriniz üzerinde çatlaklık ve kuruluk hiç gitmez. İşte bunun için çoğunlukla yoğun nemlendiricili el kremlerini tercih edin.
Elektriklenen saçlar için krem veya havlu peçete kullanın

                                    
                                    
                                    
                                    Özellikle bu mevsimlerde oldukça sık karşılaşılan elektriklenme sorununa çözüm saçlarınıza uygulayacağınız 2 yöntemde saklı. 
+ 1. yöntem: Saçlarınıza, elinize veya dudağınıza sürdüğünüz kremden sürmek
+ 2. yöntem: Banyodan çıktıktan sonraki süreçte saçlarınızı havlu peçete ile kurulamak
Elektriklenen saçlar için krem veya havlu peçete kullanın Özellikle bu mevsimlerde oldukça sık karşılaşılan elektriklenme sorununa çözüm saçlarınıza uygulayacağınız 2 yöntemde saklı. + 1. yöntem: Saçlarınıza, elinize veya dudağınıza sürdüğünüz kremden sürmek + 2. yöntem: Banyodan çıktıktan sonraki süreçte saçlarınızı havlu peçete ile kurulamak
Dudak çatlaklarınız için dudak kreminizi çantanızdan eksik etmeyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dudak çatlağı ve kuruluklarının baş sebeplerinden biri de dudak kuruluklarıdır. Bunun için muhakkak her gece yatmadan önce ve dışarı çıktığınızda kreminizi sürmeniz.
Dudak çatlaklarınız için dudak kreminizi çantanızdan eksik etmeyin Dudak çatlağı ve kuruluklarının baş sebeplerinden biri de dudak kuruluklarıdır. Bunun için muhakkak her gece yatmadan önce ve dışarı çıktığınızda kreminizi sürmeniz.
Yüzünüze nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin

                                    
                                    Özellikle güvenilir ürünler ile yapacağınız nemlendiriciler yüzünüzü maruz kaldığı sert kış rüzgarlarından koruyacaktır.
Yüzünüze nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin Özellikle güvenilir ürünler ile yapacağınız nemlendiriciler yüzünüzü maruz kaldığı sert kış rüzgarlarından koruyacaktır.
Makyaj ürünlerinden arındırın

                                    
                                    
                                    Çalışan bir insansanız yüzünüze her gün sürdüğünüz kimyasal ürünlerin olumsuz etkileriyle fazlaca karşılaşırsınız. Bunun olumsuz etkilerini daha aza indirmek için kimyasalı yine bir kimyasal ürünle değil; sıcak su ve sabun gibi doğal yöntemleri tercih edin. Soğuk su, cildinize daha da sertlik katacaktır.
Makyaj ürünlerinden arındırın Çalışan bir insansanız yüzünüze her gün sürdüğünüz kimyasal ürünlerin olumsuz etkileriyle fazlaca karşılaşırsınız. Bunun olumsuz etkilerini daha aza indirmek için kimyasalı yine bir kimyasal ürünle değil; sıcak su ve sabun gibi doğal yöntemleri tercih edin. Soğuk su, cildinize daha da sertlik katacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >