Soluksuz okuyacağınız bir kitap: Her Şey

​Soluksuz okuyacağınız bir kitap: Her Şey
​Soluksuz okuyacağınız bir kitap: Her Şey

Nicola Yoon imzalı ‘Her Şey’ kitabını henüz okumadıysanız çok şey kaybetmiş olabilirsiniz. ‘Her Şey’ size hayatın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatacak. Yeni haftaya harika bir kitapla başlamak istiyorsanız; bizden tavsiye Her Şey’le tanışın…

Kitaplar büyülü dünyaların kapılarını açar… Sayfalar arasında kaybolurken okuduğumuz kitabın kimi zaman bizi güldürmesini kimi zaman da hıçkırıklara boğmasını isteriz. İşte öyle bir kitap Nicola Yoon imzasını taşıyan ‘Her Şey.’

Çok satanlar listesinde

Her Şey hikayesi ve anlatımıyla dikkat çekiyor.
Her Şey hikayesi ve anlatımıyla dikkat çekiyor.

Çok satanlar listelerinde uzun süredir yerini kimselere bırakmayan ‘Her Şey’, Türkiye’de Pena Yayınlarınca vasıtasıyla okuyucularla buluştu.

Soluksuz okuma garantili

Orijinal ismi ‘Everything, Everything’ olan kitap tasarım olarak son derece eğlenceli… Kitap; sayfalar dolusu upuzun yazılarla değil gençlerin okurken sıkılmayacağı listelerle, çizimlerle dolu… Zaten bu kitabı okumaya başladığınızda son sayfaya nasıl geldiğinizi anlamayacaksınız.

İlk kitabı

Kitap kadar film de yoğun ilgi gördü.
Kitap kadar film de yoğun ilgi gördü.

Jamaika asıllı Amerikan yazar Nicola Yoon’un ilk kitabı olan ‘Her Şey’ büyük bir titizlikle hazırlanmış. Kitabı okuyanlar Her Şey’in yazarın ilk kitabı olduğunu muhtemelen inanmayacak.

Gelelim kitabın konusuna…

Anneler her zaman korumacıdır. Evlatlarının canlarının yanmasını, gözlerinden bir damla yaşın akmasını kesinlikle istemezler… Hal böyle olunca da anneler, çocuklarının etraflarına görünmez duvarlar örmeye çalışır…

‘Balon bebek’ hastalığı

Maddy ve annesi Pauline Whittier’ın hayatı bir kazayla tamamen alt üst olur… Oğlu ve eşini trafik kazasında kaybeden Pauline tüm hayatını kızına adar… Maddy özel bir bakıma ihtiyaç duyan nasta bir çocuktur. Ailesi kaza geçirmeden kısa bir süre önce doğan Maddy ender görülen balon bebek sendromuna sahiptir.

Bu hastalığa sahip olan bireyler hayatları boyunca adeta bir fanusun içinde yaşamak zorunda kalırlar.

Aşk her şeyi değiştirebilir mi?

Pauline, Maddy ve genç kızın hemşiresi Carla dış dünyadan izole olan hayatlarında mutlu mesut yaşarken her şey bir anda değişir.

Maddy aşık olur ve alışılmış düzen yıkılır… Hayatı ve aşkı arasında tercih yapmak zorunda kalan Maddy’nin hikayesi sizi bir anda kendine bağlayacak.

Bu harika romanı okuduktan sonra kısa bir süre önce izleyicilerle buluşan “Her Şey” filmini de izlemenizi tavsiye ederiz.

Her Şey’i okumadan önce bu fragmanı izlemenizde fayda var!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >